17 hollywoodi kasszasiker, amiben orbitális logikai paradoxont felejtettek a rendezők

Kedvenc filmjeink közben legtöbbször annyira magával ragad azok története, hogy észre sem vesszük az azokban felejtetett kisebb-nagyobb hibákat. Pedig van belőlük bőven, és ahogy azt az alábbi lista is remekül szemlélteti, még a leghíresebb hollywoodi mozifilmek is csak úgy dúskálnak az értelmezhetetlen és megmagyarázhatatlan logikai paradoxonokban.


 1. 1 Armagedon (1998)


  Logikusabb és könnyebb is lett volna az asztronautákat megtanítani fúrni, mint néhány olajfúrótornyon dolgozó munkást kiképezni asztronautának. Mikor Ben Affleck erre rávilágított, Michael Bay elküldte őt melegebb éghajlatra.

 2. 2 Lara Croft: Tomb Raider (2001)


  Angelina Jolie majd két órán át azon fáradozik a képernyőn, hogy elpusztítsa a fény háromszögét, mielőtt még az rossz kezekbe kerülhetne. Annál is érdekesebb persze, hogy miután sikeresen megtalálja a műtárgy egyik felét, a film kétharmadát azzal tölti utána, hogy megtalálja és elpusztítsa a másik felét is, pedig a háromszöget csak a két különálló részt egyesítve lehetett volna pusztító célokra használni.

 3. 3 Toy Story (1995)


  Ha Buzz tényleg úgy gondolja, hogy ő egy igazi asztronauta, akkor miért szilárdul meg az emberek jelenlétében?!

 4. 4 Gravitáció (2013)


  Amikor Kowalski megkéri Stone-t, hogy engedje el őt, mert a kábel nem fogja megtartani mindkettőjüket, valójában egy teljesen abszurd szituáció zajlik le, mivel az űrben vannak és nincs gravitáció, ami miatt kicsit is nehezebb lett volna két embert megtartani, mint egyet.

 5. 5 Másnaposok (2009)


  Egy szállodában és kaszinóban szinte minden egyes négyzetcentiméter be van kamerázva, ezért a fiúknak nem lett volna esélyük felvinni Dougot a tetőre anélkül, hogy valaki észre ne vette volna, amit csinálnak.

 6. 6 A Da Vinci-kód (2006)


  Nem kellett volna kitalálni a cryptex zárjának kombinációját, elég lett volna lefagyasztani, melynek következtében a benne lévő ecet (ami erőszakos felnyitás esetén megsemmisítette volna a benne található papírt) megfagyott volna, és nyugodtan szét lehetett volna feszíteni az egészet.

 7. 7 Hétköznapi vámpírok (2014)


  A vámpíroknak nincs tükörképük, ez tiszta sor, viszont, ahogy a kezükben lévő tárgyak (mint például a képen a csésze és a fakanál) úgy a ruháiknak is látszódniuk kellett volna a tükörben.

 8. 8 Az acélember (2013)


  Ha Superman immunis minden fegyverre és megvágni sem lehet, akkor vajon hogyan borotválkozik?! Egyes jelenetekben szakállal, majd újra megborotválva láthatjuk.

 9. 9 Hamupipőke (2015)


  A hamupipőke sztorija igen egyértelmű: éjfélkor minden visszaváltozik. A lovak egerekké, a báli ruha rongyokká, stb. Egy kérdés nem világos: az üvegcipő miért marad üvegcipő?!

 10. 10 A Hangya (2015)


  A hangya című filmben többször is hallhatjuk, hogy a kicsinyítés ellenére a súlya nem változik. Ha ez tényleg így lenne, akkor a hangyák nem lettek volna képesek megtartani a főhősünket.

 11. 11 Eurotúra (2004)


  Mivel Mieke csak Scott e-mail címét blokkolta a filmben, ezért elég lett volna egy másik e-mail címről üzenetet írni neki, ahelyett, hogy emiatt Európába utaztak volna.

 12. 12 Harry Potter és a bölcsek köve (2001)


  A roxforti vonat négy kocsiból áll, Ron pedig úgy nyit rá Harry-re, hogy azt mondja, minden hely foglalt. A kérdés már csak az: miért ül akkor egyedül Harry egy 6 személyes fülkében?!

 13. 13 Wonder Woman (2017)


  Van egy rész a filmben, amikor Gal Galdot estélyi ruhája alatt elvileg a Wonder Woman jelmez található. Ha ez valóban így lett volna, akkor a színésznő dekoltázsánál látszódnia kellett volna a jelmeznek.

 14. 14 Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész (2011)


  A visszaemlékezésben, amikor Piton és Lily gyerekek voltak, Lily barna szemmel látható. Ez lehetetlen, mivel a filmben mindenki azt mondja Harry-nek, hogy ugyanolyan a szeme mint az anyjának, vagyis Lily szemének kékszínűnek kellett volna lennie.

 15. 15 Vissza a jövőbe (1985)


  A múltban Biff szexuálisan zaklatta Lorraine-t, ennek ellenére George mégis felkéri őt, hogy dolgozzon az autóján, ezzel tulajdonképpen kikényszerítve, hogy Biff mindennap találkozhasson a feleségével.

 16. 16 Holnapután (2004)


  A film egyik utolsó jelenetében azt láthatjuk, ahogy helikopterrel siettek a felhőkarcolók tetejére mászott túlélők segítségére. A kérdés már csak az, hogy miként bírtak kimászni a tetőre, mikor azt elvileg három méter hó és jég borította?!

 17. 17 Jelek (2004)


  A film végén kiderül, hogy az idegenek félnek és akár meg is halnak a víztől. Ez csak azért érdekes, mert a film elején egy harmat-borította Pennsylvaniai kukoricásban szaladgáltak.

REAGÁLJ A TARTALOMRA EMOJIVAL!

31
Ez igen!
7
Nem tetszik!
25
Vicces
3
Imádnivaló
5
Meglepő
6
Szomorú
5
Bosszantó

SZÓLJ HOZZÁ!9 comments

 • Szia, guest
  • Nincs itt semmiféle keveredés, maximum te nem vagy tisztában a fogalmakkal. A filmben több esetben is gigantikusakat hibáznak ezzel, ennek külön fóruma is van, gyakorlatilag a mostani Marvel filmek között ez a leglogikátlanabb, kidolgozatlanabb. Semmiféle maguk által felállított szabályt nem követnek, ami egy élvezhetetlen káoszba torkollik.
 • Hamupipő ruházata ugyanúgy valamiből lett varázslattal szebb cucc mint a lovak az egerekből, hintó a tökből, tehát valamiből lett más, és az visszaváltozott éjfélkor. Az üvegcipő viszont nem átalakított cipő volt, hanem ajándék, tehát éjfélkor nem volt mivé visszaváltoznia
 • több sebből vérzik a cikk :) Harry Potter 1.: az összes többi hely foglalt a többi fülkében az összes vagonban, kivéve ahol Harry ül. Ez miért nem logikus? Harry Potter 7: az valóban hiba, hogy Lilyt játszó kislány szeme barna maradt a forgatásokon, de nem is kéknek kéne lennie, hanem zöldnek.
 • Szerintem a Tomb Raidert vagy nem láttátok vagy félreértettétek. Lara uralni akarta az időt, azaz meg akarta szerezni a fény háromszögének darabjait, nem akarta elpusztítani a darabokat. Az apját akarta látni még egyszer, amit meg is kapott amikor egyesítette a háromszög 3 darabját. (merthogy nem 2 felé tört, hanem 3 felé) Mellesleg Lara régész. Egy ősi műtárgyat sem pusztítana el.
 • Harry Potter szeme azért kék, mert Rowling szeme is kék. A "szemed az anyádé" mondatot így tulajdonképpen nem szó szerint kell érteni. 

Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!