HIRDETÉS BEZÁRÁS

17 hollywoodi mozifilm, amiben orbitális logikai paradoxont felejtettek a készítők

Kedvenc filmjeink közben legtöbbször annyira magával ragad azok története, hogy észre sem vesszük az azokban felejtetett kisebb-nagyobb hibákat. Pedig van belőlük bőven, és ahogy azt az alábbi lista is remekül szemlélteti, még a leghíresebb hollywoodi mozifilmek is csak úgy dúskálnak az értelmezhetetlen és megmagyarázhatatlan logikai paradoxonokban.
🔥 41 hozzászólás

  HIRDETÉS
  1. 1 Armagedon (1998)


   Logikusabb és könnyebb is lett volna az asztronautákat megtanítani fúrni, mint néhány olajfúrótornyon dolgozó munkást kiképezni asztronautának. Mikor Ben Affleck erre rávilágított, Michael Bay elküldte őt melegebb éghajlatra.

  2. 2 Lara Croft: Tomb Raider (2001)


   Angelina Jolie majd két órán át azon fáradozik a képernyőn, hogy elpusztítsa a fény háromszögét, mielőtt még az rossz kezekbe kerülhetne. Annál is érdekesebb persze, hogy miután sikeresen megtalálja a műtárgy egyik felét, a film kétharmadát azzal tölti utána, hogy megtalálja és elpusztítsa a másik felét is, pedig a háromszöget csak a két különálló részt egyesítve lehetett volna pusztító célokra használni.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Toy Story (1995)


   Ha Buzz tényleg úgy gondolja, hogy ő egy igazi asztronauta, akkor miért szilárdul meg az emberek jelenlétében?!

  4. 4 Gravitáció (2013)


   Amikor Kowalski megkéri Stone-t, hogy engedje el őt, mert a kábel nem fogja megtartani mindkettőjüket, valójában egy teljesen abszurd szituáció zajlik le, mivel az űrben vannak és nincs gravitáció, ami miatt kicsit is nehezebb lett volna két embert megtartani, mint egyet.

  5. 5 Másnaposok (2009)


   Egy szállodában és kaszinóban szinte minden egyes négyzetcentiméter be van kamerázva, ezért a fiúknak nem lett volna esélyük felvinni Dougot a tetőre anélkül, hogy valaki észre ne vette volna, amit csinálnak.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 A Da Vinci-kód (2006)


   Nem kellett volna kitalálni a cryptex zárjának kombinációját, elég lett volna lefagyasztani, melynek következtében a benne lévő ecet (ami erőszakos felnyitás esetén megsemmisítette volna a benne található papírt) megfagyott volna, és nyugodtan szét lehetett volna feszíteni az egészet.

  7. 7 Hétköznapi vámpírok (2014)


   A vámpíroknak nincs tükörképük, ez tiszta sor, viszont, ahogy a kezükben lévő tárgyak (mint például a képen a csésze és a fakanál) úgy a ruháiknak is látszódniuk kellett volna a tükörben.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  8. 8 Az acélember (2013)


   Ha Superman immunis minden fegyverre és megvágni sem lehet, akkor vajon hogyan borotválkozik?! Egyes jelenetekben szakállal, majd újra megborotválva láthatjuk.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 Hamupipőke (2015)


   A hamupipőke sztorija igen egyértelmű: éjfélkor minden visszaváltozik. A lovak egerekké, a báli ruha rongyokká, stb. Egy kérdés nem világos: az üvegcipő miért marad üvegcipő?!

  10. 10 A Hangya (2015)


   A hangya című filmben többször is hallhatjuk, hogy a kicsinyítés ellenére a súlya nem változik. Ha ez tényleg így lenne, akkor a hangyák nem lettek volna képesek megtartani a főhősünket.

   Még nincs vége, folytatás a következő oldalon!

  11. 11 Eurotúra (2004)


   Mivel Mieke csak Scott e-mail címét blokkolta a filmben, ezért elég lett volna egy másik e-mail címről üzenetet írni neki, ahelyett, hogy emiatt Európába utaztak volna.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 Harry Potter és a bölcsek köve (2001)


   A roxforti vonat négy kocsiból áll, Ron pedig úgy nyit rá Harry-re, hogy azt mondja, minden hely foglalt. A kérdés már csak az: miért ül akkor egyedül Harry egy 6 személyes fülkében?!

  13. 13 Wonder Woman (2017)


   Van egy rész a filmben, amikor Gal Galdot estélyi ruhája alatt elvileg a Wonder Woman jelmez található. Ha ez valóban így lett volna, akkor a színésznő dekoltázsánál látszódnia kellett volna a jelmeznek.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész (2011)


   A visszaemlékezésben, amikor Piton és Lily gyerekek voltak, Lily barna szemmel látható. Ez lehetetlen, mivel a filmben mindenki azt mondja Harry-nek, hogy ugyanolyan a szeme mint az anyjának, vagyis Lily szemének kékszínűnek kellett volna lennie.

  15. 15 Vissza a jövőbe (1985)


   A múltban Biff szexuálisan zaklatta Lorraine-t, ennek ellenére George mégis felkéri őt, hogy dolgozzon az autóján, ezzel tulajdonképpen kikényszerítve, hogy Biff mindennap találkozhasson a feleségével.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  16. 16 Holnapután (2004)


   A film egyik utolsó jelenetében azt láthatjuk, ahogy helikopterrel siettek a felhőkarcolók tetejére mászott túlélők segítségére. A kérdés már csak az, hogy miként bírtak kimászni a tetőre, mikor azt elvileg három méter hó és jég borította?!

  17. 17 Jelek (2004)


   A film végén kiderül, hogy az idegenek félnek és akár meg is halnak a víztől. Ez csak azért érdekes, mert a film elején egy harmat-borította Pennsylvaniai kukoricásban szaladgáltak.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

41 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  • Nincs itt semmiféle keveredés, maximum te nem vagy tisztában a fogalmakkal. A filmben több esetben is gigantikusakat hibáznak ezzel, ennek külön fóruma is van, gyakorlatilag a mostani Marvel filmek között ez a leglogikátlanabb, kidolgozatlanabb. Semmiféle maguk által felállított szabályt nem követnek, ami egy élvezhetetlen káoszba torkollik.
   • Most akkor az is hiba, hogy Scott a Végjàtékban óriássá nőve tapossa el Thanos katonáit.
   • Nem, azt mondták a filmben, hogy AZ EREJE nem változik, nem a súly.
   • Akkor nagy formában meghalna, mert nem bírná el a salyát súlyát.
 • Hamupipő ruházata ugyanúgy valamiből lett varázslattal szebb cucc mint a lovak az egerekből, hintó a tökből, tehát valamiből lett más, és az visszaváltozott éjfélkor. Az üvegcipő viszont nem átalakított cipő volt, hanem ajándék, tehát éjfélkor nem volt mivé visszaváltoznia
 • több sebből vérzik a cikk :) Harry Potter 1.: az összes többi hely foglalt a többi fülkében az összes vagonban, kivéve ahol Harry ül. Ez miért nem logikus? Harry Potter 7: az valóban hiba, hogy Lilyt játszó kislány szeme barna maradt a forgatásokon, de nem is kéknek kéne lennie, hanem zöldnek.
 • Szerintem a Tomb Raidert vagy nem láttátok vagy félreértettétek. Lara uralni akarta az időt, azaz meg akarta szerezni a fény háromszögének darabjait, nem akarta elpusztítani a darabokat. Az apját akarta látni még egyszer, amit meg is kapott amikor egyesítette a háromszög 3 darabját. (merthogy nem 2 felé tört, hanem 3 felé) Mellesleg Lara régész. Egy ősi műtárgyat sem pusztítana el.
 • Harry Potter szeme azért kék, mert Rowling szeme is kék. A "szemed az anyádé" mondatot így tulajdonképpen nem szó szerint kell érteni. 
  • Harry szeme zöld. Mint Lily szeme is zöld volt. Ezt a könyvekben eléggé részletesen ki is vesézték.A filmekben ezt elbénázták.
  • Azért nem lett zöld szemű a filmben, mert nem bírta elviselni a kontaktlencsét, így nem szekálták vele.
   • Utólag akkor digitálisan átszinezhették volna. De ezek szerint nem foglalkoztak vele.
 • Szuperman a szenéből kijövő sugár és egy tükör segítségével borotválkozott. 
  • Konkrétan, az űrhajòja egy darabja volt a tükör, amiben csecsemőként megtalálták.
 • A Holnaputánban a felhőkarcoló tetejét azért nem boríthatta három méter jég hiszen a megáradt tenger fagyott jéggé. A felhőkarcolók teteje nem volt víz alatt. Az igaz hogy esett némi hó de az elenyésző mennyiség.
 • Nem!!! A filmben azt mondják, hogy a Scott ereje nem változik ti zsenik! A hangyák simán elbíják, és amikor Sam Wilsonnal harcol ezért tudja úgy megrúgni, hogy hátraesik. Tehát: NEM SÚLY, HANEM ERŐ!
  • Azért az is elég nagy bugyutaság lenne, ha csak az ereje marad meg, ami persze függ a a tömeg-gyorsulás-időtől vagy erőkartól is ugye, szóval sántít. Ha az összezsugorodást azzal magyarázzuk, hogy csak az atomok közötti teret-távolságot nyomjuk össze, akkor igenis a tömege változatlannak kéne legyen, tehát nem kellett volna a hangyáknak elbírniuk, hiába kicsi, ahogy a kinyújtott fegyveres kézen se végig szaladnia. Arról már nem is beszélve, hogy a nyomott felület+tömeg viszonya is hagyna nyomot bizonyos felületeken, emberen meg aztán pláne :)
 • Végülis annyira érdektelen ez a néhány kiragadott részletecske. Fölösleges “okoskodás”,  a szórakoztató filmek egyike sem azzal a céllal készül hogy a tudomány rejtelmeit kutassa. 🙄😉 
 • Superman. Képregényben az űrjárgánya egy kis darabkáját használja borotválkozásra. Lézerszemeivel és egy darab fémmel borotválkozik.
 • Az űrben hogyne lenne gravitáció  , ha nem lenne akkor a hold se keringene a földkörül vagy a föld a nap körül .    Súlytalanság van de az nem a gravitáció hiánya miatt van .
 • 15. Az egész erőszakoakodás azért történt, mert Marty megkavarta az idővonalat. Az eredeti idővonal szerint az erőszakoskodás pillanatában Lorraien már fülig szerelmes volt George-ba, és valószínűleg bent táncoltak a bálteremben.
 • "...mivel az űrben vannak és nincs gravitáció, ami miatt kicsit is nehezebb lett volna két embert megtartani, mint egyet."No ez bosszantóan nagy hülyeség. A szerző kissé keveri a szezont a fazonnal. Teljesen mindegy hogy az űrben vagy vagy nem vagy az űrben, gravitáció (tömegvonzás) van.  A gravitáció nem keverendő a súlytalanság állapotával, amiben akkor vannak az asztronauták, amikor valamely égitest körüli pályára állnak. Csak kicsit kérném utánaolvasni pls.
 • Kell csinálni jobb filmeket a kritikusoknak. Bár alig ha sikerülne... :D 
 • Buzz játékká változik, mert ő az, csak nem tudja. A vámpíroknak a ruhája sem látszik a tükörben, nem a bőrük miatt nincs tükörképük. Az Acélember az egyik DCanimációsban látható hogy hogyan borotválkozik, nem borotvával. Engem lekötött a cikk. Tetszett.
 • Az Armageddon-ban, mikor végeznek a fúrással, és húzzák ki a fúrószárakat a srác hanyagul a többi tetejére hajít egyet... de mégis hogyan??? NINCS GRAVITÁCIÓ!!!
  • Igazad van :D Eléggé összevissza van mert mikor dolgoznak az aszteroidán (fúrnak, járkálnak, meg az űrhajót is javítja a csaj) tökéletes földi gravitáció van, mintha nem az űrben lennének :D de amikor Ben Affleckék átakarnak ugratni a szakadékon nulla gravity :D csak aki a talajon van az gravitááááál :D
 • Gravitáció. A cikk írójának fogalma sincs, mi az a forgatónyomaték. És hogy annál igenis számít a tömeg (nem a súly, hanem a tömeg) És egy gyorsuló tárgyon kötélen lógva, amikor a gyorsulás mondjuk érintőirányú, igenis komoly erők hatnak. Márpedig ha egy fölkörüli pályán lévő tárgy gyorsul, akkor az távolodik a Földtől, és aki a Föld felé "lóg" egy kötélen, azt bizony húzza a centripeta. És nem a gravitáció. Általános tévhit, hogy egy bolygó körül keringő objektumom azért van súlytalanság, mert nem hat rá a bolygó gravitációja. Jelen esetben a Földé. Csókolom! Akkor a Hold mitől marad itt, mikor ezerszer messzebb van, mint az űrállomás? De igen, van gravitációs vonzás, de az ebből adódó erőt kikompenzálja a pályán keringő állomás körpálya gyorsulása. Ha a kettő egyenlő,. súlytalanság van, hisz az erők eredője nulla. És nem az erők nullák. Ha ebből a "nyugalmi" állapotból kimozdítjuk a tárgyat, akkor ez az erőegyensúly felborul, és valamelyik győzni fog. Ha a gravitáció, akkor az egész hóbelebanc lezuhan, ha a kifele ható erő, akkor távolodik a Földtől. 
 • Halló...ezek filmek...., ki keres értelmes logikát pl. egy olyan vonaton történő eseményekre, ami varázslókat szállít egy varázslóiskolába,...... vagy amiben valaki hangyaméretűre zsugorodik, vagy visszautazik a jövőbe...ezek a filmek fikciók,   valakinek igen betegnek kell lenni, ha csak ezeket a cikkben leírt dolgokat tartja paradoxonnak....ne azon agyalj mi bent a hiba, hanem ülj le egy kis rágcsálnivalóval, meg üdítővel a kezedben lazíts és szórakozz..........ha vége akkor meg kukucskálj be a párod szoknyája alá nincs e ott valami rejtélyes.....
 • Egyedül a #10-es állja meg a helyét. A többi nem a kákán is csomót keresés esete hanem sima tévedés. 1. Harry világosan megmondta hogy nem tudja ennyi idő alatt felkészíteni az asztonautákat a fúró használatára. A  küldetésben nem is az űrutazás volt a nehézség, hanem a fúrás, plána alacsony gravitációban. 2. Ahogy mások is leírták, Lara az apjával akart találkozni és egyébként is szenvedélye a sírrablás. 3. Azért, mert egy játék. Attól hogy valaki halnak képzeli magát, még nem fog levegőt venni a víz alatt. 4. De, van gravitácó. Még a film címe is az. Aki ezt írta, annak ajálom inkább a Teletubbiest. De csak egy gyors kérdés. Egy 20.000 tonnás űrhajóra ugyanakkora hajtóművet szerelnek mint egy 2 tonnás űrhajóra? Ugye hogy nem. 5. Soha senki nem állította hogy nem vette észre senki. 6. Nem ismerjük a folyadék pontos összetételét, így a fagyáspontot sem. A kombinációt megy Langdon kb 1 perc alatt találta ki, annyi idő alatt meg nem fagy le a folyadék semmilyen hűtőben. 7. A ruha a vámpír ruhája, a fakanál nem. 8. Ez még viccnek is rossz. Egyébként az ilyen elszarusodott dolgokban nincs sok élet, így nyilván hat rájuk a penge. Soha sehol nem volt olyan jelenet hogy Szuperman szőrébe beletört volna a bicska.9. A cipő célja az volt hogy a herceg megtalálja. Így segített neki a jótündér. Eleve hogyan eshetett le, ha tökéletesen passzolt a lábára? Ez is a jótündér műve. 10. Ez speciel igaz. és ez a baki többször előfordul a filmben, és persze mindenkinek nyilvánvaló. Valószínűleg a készítőknek is. De ilyen a film szabályrendszere. 11. Nem láttam a filmet, de gondolom ha blokkolnak egy emailt akkor írásos módszerrel nem fogsz sokra menni. Kell a személyes jelenlét, sokkal hatásosabb. 12. A többi fülkében foglalt minden hely. Nyilvánvalóan. Mi nem érthető ezen? 13. Wonder Woman ügyes. Lejjebb tolta egy picit a ruhát.   Ettől függetlenül persze biztos kényelmetlen lehet. Persze az is lehet hogy láthatatlanná tette mások számára. 14. Mindenki ezt mondja, de senkit sem érdekel a másik ember szeme színe. :D 15. Mert Biff minden nap az autón dolgozott? Ja nem. Szóval nem. Egyébként meg ez volt a büntetése. 16. Hol? Sehol. Ennyi. A többit eltakarították. 17. A titok: Klóros víz. A harmat nem klóros. 
 • Fú, te jó ég, milyen háborúk zajlanak itt...Azért hogy legyen pozitív vélemény is; szerintem jó lett a cikk, a filmek többségét láttam, és ezek nem jutottak eszembe

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.