17 érdekes tény, amit álmunkban sem gondoltunk volna kedvenc filmjeinkről

Kedvenc hollywoodi mozifilmjeinket legalább kismilliószor láttuk és még ma is épp olyan örömmel nézzük őket, mint amikor először ültünk le a képernyő elő. Ennél már csak egy dolog van, ami nagyobb örömöt képes okozni: a velük kapcsolatos izgalmas kulisszatitkok. Szerencsére ezekből is van egy pár, az alábbi cikkben például 17 felettébb szórakoztató darabot gyűjtöttünk össze ezek közül.


  1. 1 Az „Armageddon” című filmet a NASA az új alkalmazottainak képzésére használja. Feladatuk, hogy minél több valósággal ellentmondó részletet találjanak a filmben, amiből legalább 168 darab van.


  2. 2 A „Terminátor” című film forgatása közben Arnold Schwarzenegger úgy ugrott ki ebédelni, hogy elfelejtette lemosni előtte a sminket az arcáról. Az étteremben dolgozók pánikrohamot kaptak, mivel nem volt szeme, ki volt akadva az állkapcsa és meg volt égve a bőre.


  3. 3 A „Gyűrűk ura” című film forgatása során a stáb helikopterrel közelítette meg a hófödte hegyvidékeket, ám a Boromirt játszó Sean Bean szörnyen félt a repüléstől, ezért ő mindig gyalogosan közelítette meg a forgatási helyszíneket, a stáb tagjai pedig froclizták őt a helikopterből.


  4. 4 Tom Hanks nem kapott fizetést a Forrest Gump című filmben nyújtott alakításáért, ehelyett a jogdíjak bizonyos százalékában egyezett meg a filmstúdióval. Ennek köszönhetően, mára több mint 40 millió dollárt kaszált a filmmel.


  5. 5 A „Harcosok klubja” című film forgatásához Edward Norton és Brad Pitt valóban megtanulták, hogyan kell szappant készíteni.


  6. 6 A Wonder Woman főhősét játszó Gal Gadot terhes volt a film forgatása közben, így bizonyos jeleneteknél zöld krémmel kenték be a hasát és utólag tették azt lapossá számítógépes trükkök segítségével.


  7. 7 A "Mielőtt meghaltam" című filmben a stáb összesen 250 dollárt költött sminkre, ám a film ennek ellenére elnyerte a „legjobb smink és frizuráért” járó Oscar-díjat.


  8. 8 A "Nevetséges Napóleon" című film főszereplője, Jon Heder csak 1000 dollár fizetést kapott (~250 ezer forint) a munkájáért, ám a film végül több mint 40 millió dollár bevételt hozott a stúdiónak.


  9. 9 Bárhogy próbálta, Audrey Tautou nem tudta megtanulni, hogyan kell kacsázni, ezért a kacsázós jelenetet számítógépes trükkökkel oldották meg az "Amélie csodálatos élete" című filmben.


  10. 10 A Titanic című film pontosan 2 óra 40 percig tart (leszámítva a jelenkori jeleneteket és a stáblistát), ami azért is érdekes, mert pontosan ennyi ideig tartott, míg a Titanic teljesen elsüllyedt 1912-ben. Még arra is ügyeltek, hogy a jégheggyel való ütközést pontosan 37 másodpercig tartson – ahogy történt az a valóságban is.Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Bejegyzés
Sok-sok szöveg, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!