HIRDETÉS

17 érdekes tény Ausztráliáról, amiről eddig még nem is hallottál

Ausztrália egy olyan izgalmas hely, ahol kétszer több juh él, mint ember és másfélszer több kenguru, mint juh. Olyan sok strand található itt, hogy ha mindennap új strandra utaznánk, akkor 15 év után is csak az Ausztráliában található strandok felét tudnánk bejárni. Érdekesen hangzik, nem?


HIRDETÉS

Az alábbi listán 17 ehhez hasonló érdekes tényt gyűjtöttünk össze Ausztráliáról, ami után garantáltan Te is teljesen más szemmel tekintesz majd a kenguruk hazájára.

 1. 1 Az ausztrál emberek minden évben kapnak egy kimutatást, hogy a kormány pontosan mire használta fel az előző évben befizetett adójukat.


 2. 2 Ausztráliában majdnem minden meg akar ölni.


  Ez a fotó remekül szemlélteti Ausztrália lényegét: vérszomjas dingó, cápa, mérges-kígyók. Ha pedig ezek közül egyiknek sem sikerül megölnie, akkor még mindig ott van a Nap, aminek 10-szer magasabb az UV sugárzása, mint bárhol Európában, így akár már fél óra napon történő séta is bőrrákot okozhat.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Az Ausztrál Alpokban több hó esik, mint egész Svájcban.


  Bár Sydneyben utoljára 1836-ban láttak havat, ettől függetlenül van olyan hely Ausztráliában, amit minden évben hó borít. Az Új-Dél-Wales és Victoria államban található Ausztrál Alpok például éppen hely. A síszezon itt júniustól októberig tart.

 4. 4 Ausztrália egyes útjai olyan hosszúak és monotonok, hogy táblák figyelmeztetik a vezetőket, hogy szórakoztassák magukat valamivel vezetés közben.


 5. 5 Innen származik az UGG csizma.


  Bár az UGG márkát az amerikaiak szabadalmaztatták, a báránybőr csizma ötlete valójában Ausztráliában született. A huszadik század elején itt élő mezőgazdasági termelők és parasztok viselték őket először.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Ausztrália minden negyedik lakosa külföldön született.


  A legfrissebb statisztikák szerint az ausztrálok 28,5%-a született külföldön. A legtöbben Nagy-Britanniából, Új-Zélandról, Kínából és Indiából 'vándoroltak' ide.

 7. 7 Ausztráliában kiemelkedően magas a szociális támogatás.


  Egy nagyobb (4-5 gyermekes) család olyan sok támogatást kap, hogy a szülők tulajdonképpen akár fel is mondhatnának a munkahelyükön és akkor is könnyedén képesek lennének eltartani a családjukat.

 8. 8 Majdnem minden parkban van nyilvános (elektromos vagy gázos) grillező.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 9. 9 Ausztrália az óriás szobrok hazája.


  Az országban körülbelül 150 óriás-szobor található, melyeket csak „turista csapda” néven emlegetnek a helyiek. A szobrok mögött tulajdonképpen nem rejtőzik semmilyen komolyabb tartalom, csak egy céljuk van, hogy utazásra ösztönözzék a turistákat.

 10. 10 Az ausztrál papírpénz műanyagból készül.


  Ausztráliában 1988 óta a bankjegyeket nem papírból, hanem egy speciális polimer anyagból készítik. Bár a műanyag pénz előállítási költsége drágább mint a papíré, az élettartama is hosszabb, így végső soron gazdaságosabb.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás

Szólj hozzá!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!