A légiutas-kísérők 9 olyan dologról beszéltek, amiket soha nem szabad viselni egy repülőn


A repülős utazásunk előtt felvett ruháink nagymértékben befolyásolják, hogy mennyire lesz zökkenőmentes a reptéren történő közlekedésünk és maga a repülés. Egy rosszul megválasztott ruha miatt lehet, hogy teljesen le kell majd vetkőznünk a biztonsági kapunál, míg egy túl lenge öltözékben könnyen lehet, hogy megfagyunk a repülőn, aminek a hőmérsékletét egyébként direkt alacsonyan tartják, hogy ne ájuljanak el az utasok.

HIRDETÉS

Így vagy úgy, de nagyon fontos, hogy mi van rajtunk, ezért a légiutas-kísérők tippjei és ajánlásai alapján elhoztunk egy listát azokról a dolgokról, amiket nem ajánlott hordani a repülőn, ha fontos, hogy kényelmes legyen az utazás.

 1. 9 Feszes ruházat

  c9902c52c5a47d7996e6c810db

  A vékony farmer nagyon szép, de repülés közben kényelmetlen lehet. Olyan ruházatot kell viselni, ami nem akadályozza a vérkeringést. A hosszabb repülések ráadásul mélyvénás trombózist okozhatnak, a feszes ruházat pedig csak súlyosbítja ezt az állapotot.

  Repülés közben egyébként az emberi test gyakran megduzzad, ezért a divatos, túlságosan szorosan illeszkedő ruhák nagyon sok kellemetlenséget okozhatnak.

 2. 8 Kontaktlencsék

  41b5a3557cb62b4475a17d509b

  A repülőgép fedélzetén lévő levegő különbözik a földön lévőtől. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy nagy magasságban a páratartalom csökken, ezért a száraz levegő irritálhatja a szemet, különösen a kontaktlencsét viselőkén. A gyengén látó utasoknak ezért azt ajánlják a légiutas-kísérők, hogy viseljenek inkább szemüveget a repülés közben.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 7 Gyúlékony anyagokból készült ruházat

  6ed00a592abd6dcbe7a235764c

  Bár a repülés közben bekövetkező balesetek rendkívül ritkák, mégis jobb felkészülni rájuk. Egyes finom anyagok, mint például a pamut és a vászon extrém gyúlékonyak, és hasonló okból nem javasolják egyébként a rojtos ruhák viselését. A stewardessek szerint a vastag szövetből készült ruházat a legbiztonságosabb repülés közben.

 4. 6 Magas sarkú cipő

  8b5ca4526baa603dd5a1504033

  A repülőterek legtöbbször hatalmasok, és nagyon sokat kell sétálni egyik helyről a másikra, nem beszélve arról, hogy gyakran futva kell megtennünk azt a távot.

  A magas sarkú cipő kétségkívül az egyik legrosszabb választás tehát a repülős utazásokhoz, ráadásul legtöbbször kemény anyagokból készülnek, ezért szűkek lehetnek és összenyomhatják a lábunkat repülés közben.

 5. 5 Túl lenge öltözet

  eadadd5540a3bb53adce72ebc3

  Mint arra már a bevezetőben kitértünk, repülés közben az utasteret hűvösen tartják, hogy az utasok ne ájuljanak el. Épp ezért, ha fázósak vagyunk, érdemes több réteg ruhát magunkra venni, hogy elviseljük ezt a hőmérsékletet.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 4 Fém tartozékok

  8a219b5c318f4ccef7c5e67476

  A fémből készült elemek néha olyan helyen találhatók a különféle ruhadarabokon, ahol sosem keresnénk. A fémdetektorok pedig nemcsak például a melltartók alsó fém merevítésére, hanem a rágók vagy csokik alufóliával borított csomagolására is beriaszthatnak.

  Gyorsabban átjuthatunk a reptéri ellenőrzésen, ha ezeket a dolgokat előrelátóan kivesszük a zsebünkből, és nem választunk olyan ruhát a repüléshez, ami tele van fém fityegőkkel vagy szegecsekkel.

 7. 3 Bonyolult ruhák

  af314456b08da29c86b4798cf8

  A repülőgépen vécére menni nem túl kellemes élmény. Ez pedig csak még rosszabb, ha a túlságosan bonyolult ruhadarabunk miatt ragadunk bent extra percekre. Célszerű olyan ruhát választani a repüléshez, ami minden helyzetben, még a vécére menve is kényelmes.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 8. 2 Parfüm

  cac9e7567eb97825250b422f2d

  Valószínűleg mindannyian imádjuk a kedvenc parfümünk illatát, de nem biztos, hogy ezzel az utastársaink is így vannak. A repülőgépen egymáshoz nagyon közel, kevés levegőn osztozkodunk, és nem lehet csak úgy kinyitni az ablakot, hogy szellőztessünk. Épp ezért érdemes nem túlzásba vinni a repülés előtti parfümözést, nem beszélve arról, hogy a parfümünk bizonyos összetevőjére könnyedén allergiásak is lehetnek akár a környékünkön ülők, ez pedig szerencsétlen helyzetben akár asztmás rohamot is okozhat az adott illetőnél.

 9. 1 Szúrós szövetek

  90ee91578fb45b283b582bd522

  Elképzelhető, hogy egy téli napon nem találjuk túlságosan kellemetlennek, amikor az egyik szúrós pulcsink rajtunk van, amíg elszaladunk a boltba meg vissza, de teljesen más a helyzet, amikor több órán keresztül kell bennük egyhelyben ülnünk. Egy szúrós, viszkető érzést okozó textil ilyenkor valóságos kínszenvedés tud lenni.

  Mindig puha, légáteresztő anyagból készült ruhát viseljünk, ami repülés közben sem sérti vagy irritálja a bőrt.

  Te mit tanácsolnál még másoknak, hogy kényelmesebb legyen a repülés?

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás

Szólj hozzá!

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  Mit készítsünk?!
  Kép
  Fotó vagy GIF.
  GIF
  GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
  Videó
  Youtube, Vimeo vagy Vine.
  Szöveg
  Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
  Lista
  Klasszikus internetes lista, számozással.
  Szavazás
  Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
  Visszaszámlálás
  Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
  Személyiség teszt
  Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
  Kvíz
  Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
  Nyílt lista
  Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
  Ranglista
  Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

  Küldd el egy barátodnak!