HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekInterneten talált dolgok

Ezeket a fényképeket néhány perccel a nagy katasztrófák és tragédiák előtt készítették

  A most következő képek többsége pillantásra talán épp olyannak tűnik, mint más, átlagos fotó, ha azonban megismerjük a mögöttük rejlő történeteket, akkor mindjárt rájöhetünk, hogy valószínűleg az utolsó (még nyugodt) pillanatokat sikerült megörökíteni rajtuk, mielőtt még megtörténtek volna a katasztrófák és tragédiák.

  HIRDETÉS
  1. 1 Challenger űrhajó

   7a7f6125 0373 4acf bc4e d7719f048837

   A Challenger űrrepülőgép legénységének utolsó repülése. A Kennedy Űrközpontból indított Challenger űrrepülőgép 73 másodperccel az indulás után felrobbant.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 2 Mayinga N'Seka

   81c7bc1b 2f40 4636 976a bfcb5fbd5366

   Az ápolónő, Mayinga N'Seka utolsó fényképe. A nő kiemelkedő munkát végzett az 1976-os súlyos Ebola-járvány idején. Kemény munkája és a munka iránti elkötelezettsége azonban súlyos következményekkel járt – idővel a nő is megfertőződött és elhunyt.

  3. 3 Omagh-i terrortámadás

   6533bc87 79c1 42c4 bbfe fb920f77cd6d

   Terrorista támadás az észak-írországi Omaghban. A piros autóban egy bomba volt, amely 29 embert ölt meg és további 220 embert megsebesített. A képen látható férfi és a gyerek túlélte, de a fotó készítője nem.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 4 Keith Sapsford

   Baleset

   Egy 14 éves kisfiú, Keith Sapsford szörnyethalt, miután 1970. február 24-én kiesett és szörnyethalt a Japan Airlines Sydneyből Tokióba tartó járatán. A fiú az utasszállító gép futóaknájában bújt el (ide húzzák fel a kerekeket repülés közben), azonban pillanatokkal a felszállás után kizuhant onnan. A fényképet John Gilspin fotós készítette, teljesen véletlenül, miközben az újonnan vásárolt kameráját próbálgatta.

  5. 5 Iskolai mészárlás

   11d91639 ce0c 4cf7 8702 d0671192aa50

   Ennek a biztonsági kamerának a felvételnél William Sanders professzor látható, amint több mint 100 diákot ment meg a Columbine Gimnáziumban történt mészárlás közben 1999. április 20-án. Később lelőtték, nem élte túl.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

40 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Aztán a gorillát miért kellett elpusztítani! Kábító lövedék nem volt? Egyébként is a gyerek szüleit kellett volna lelövöldözni! 
  • Kíváncsi vagyok ha a te gyereked esett volna be akkor azt kiabálta volna, hogy ide lőjetek!!! 
  • Gondolom nem mertek kockáztatni,ha meglövik kábítólövedékkel nem egyből hat és ki tudja hogy reagált volna.
  • Gondolom ha ennyire okos vagy akkor azzal is tisztában vagy hogy ez nem a nat geo. A valosagban nem hat egybol.  Also hangom egy fel ora. Azalatt meg kibaszott nagy az eselye hogy felidegesiti az allatot. Attol hogx a szulo hulye volt meg ne halljon meg szerencsetlen gyerek... 
  • szerinted a kábító lövedék egy pillanat alatt hat?meg szerinted attól hogy meglövik nem dühödött volna be?akkor aztán tényleg veszélyben lett volna a gyerek
  • Szerintem így cselekedtek helyesen, ha már a szülők gondatlanságából bezuhant amiért remélem durván meg rángatták őket. A kisgyerek ott van testközelbe az állatal, ha volt is kábító lövedék aki az éles lőszert használta jól döntött. Másképp lehet a kábító lövedéktől megriad, és ha 10 másodperc alatt teszi földnek ennyi idő alatt történhetett volna tragédia. Persze sajnáljuk az állatot hisz ha gyilkolt volna is védelemből ösztönből tette volna, de akkor sem tehetjük mérlegre egy ember élettel főleg nem egy gyermekével.
  • A filmekben hat a kábító lövedék , a valóságban az állat nagyon megrémül a hirtelen fájdalomtol , de gondolom ha a gyermeked lett volna te fejbelövöd magad.....
  • Idioatak, tobbet er egy gorila elete mint egy gyereke?? a baj barkivel megtortenhet barmikor
   • Az állatok is élnek h*lye! Azta és még érzésük is van!
  • Még szerencse, hogy ez a komment kijött belőled, mert ha bent marad, (még) súlyosabb agykárosodásod lett volna mint amilyen most is van.. 
  • A kábító lövedék nem úgy működik mint a filmekben. Ilyen nagytestű állatnál, 10-15 prc is mire hat. Ráadásul az állat feldühödhet ha érzi hogy meglőtték. A gyerek életét nem lehetett kockáztatni, ezért lőtték le.
  • feltételezem ha nem lenne büntetendő az emberölés, a hozzád hasonló szociopaták már pár várost kiirtottak volna...
  • Es akkor a gorilla kell lelonni. Ok .es a szuloket miert nem lottek le .meet nem vigyaztak a kicsire?
   • nem biztos hogy kiengedték, lehet hogy a zártosztályról írja. ;)
   • De részben igaz. Elég lett volna altatóval lelőni vagy valami. Meg felelősségre vonni a szülőket. Egy ilyen veszélyes állatnál nyilván jól védett volt a kerítés. A gyerek nem tudott csak úgy észrevétlenül átcsusszanni a kerítés alatt. Ha a szülők jobban figyeltek volna, meg lehetett volna akadályozni a balesetet. 
   • Rémlik az eset. Akkor azt mondták hogy altató lövedékkel nem lehetett megoldani, mert nem azonnal hat, és jó eséllyel felidegesíti az állatot. Én is sajnálom amúgy, és valóban felelősek a szülők, de amikor már megtörtént a baj, akkor ez nem sokat számít :( .
   • Az altató sok időbe telik míg hat, nem olyan mint a filmekben. Meg meg is vadulhat attól, hogy belelőnek egy tüskét.
   • Például egy magasabb kerítés van (persze belülről árammal ellátva) Gyöngyösön is. Kívülről apuka nyakából simán át eshet.
   • Most melyik a fontosabb? Egy artatlan kis gyermek vagy a gorilla? Sajnos a baj meg van 0 perc alatt,de azert azt hogy a szülőket miert nem lőttek le??? Ezt is egy igazi ostoba ember mondhassa. Ez van van,dönteni kellett,vagy a kis gyerek vagy a gorilla....Kb en is döntöttem volna ,ha tetszett volna ha nem 
   • Szegény gorilla nem tehet róla, hogy oda van zárva. Gonosz egy lény az ember. Megérett a pusztulásra.
   • Sokan mondták lehet hiba volt, mert nem bántotta a gyereket, csak huzta magaután, van videó róla fent... 
   • Úgy emlékszem pont erről az esetről láttam egy felvételt, egy roszzul rögzített léc miatt esett be a gyerek, tehát ez esetben a karbantartót kellett volna lelőni, de ez a gyereken aligha segített volna.
   • a szülők lelövése nem járul hozzá a gyermek életben maradásához.
  • Felszállás közben zuhant ki. Ennyi idő alatt nem fagysz meg, ráadásul, nyilván időjárás függő, de 3500-4000 méterig nincs nagyon hideg
  • Előbb végzett volna vele az oxigénhiány, de tény, hogy míg odáig eljut, addig fázott volna.
 • Még hogy megölt ék a gorillák és az altató lővedék hol volt? A szemetek inkább a gyerek szüleit kellett vol a. Lelőni a miért nem vigyáztak a gyerekre 
 • Egyáltalán nem vagyok érzékeny ember, sőt, inkább az ellenkezője. Sokszor hidegen hagynak a hírek, amikor ez vagy az meghalt, ilyen-olyan terrortámadás vagy baleset történt stb. De ezek a képek azért így mégiscsak jobban hatnak az érzéseimre, hogy egyik-másik kép a tragédiát megelőző perceket-órákat mutatja, vagy pont magát a tragédiát.A gorillát nem lehetett nyugtatózni, amikor a gyerek beesett az állat "lakóhelyére", még csak ideges és feszült volt, de jó eséllyel csak dühös és agresszív lett volna a nyugtatótól és még ideje is lett volna "hülyeséget csinálni". Az ember is beparázik, amikor nyugtatólövedékkel meglövik, hogy: "bakker, ez most mi, meg miért, meg kicsoda, meg mégis hogyan merészeli?" Engem még nem lőttek ilyennel, de láttam már, ahogy más kapja és nem tűnt túl boldognak tőle. Amíg be nem üt a nyugtató és nem kábít, addig a célpont képes törni-zúzni-csapkodni, másban, de akár még önmagában is kárt tenni. Ez az emberre is igaz, az "okos és intelligens" homo sapiens sapiensre, és bár az emberszabású társaink közel állnak hozzánk mind fizikai felépítés, mind érzelemvilág szempontjából, attól még közel állnak az "ösztön-vezérelt állat" fogalomkör által lefedett lényekhez is, és ilyenkor sajnos nem szabad kockáztatni.Ha például rajtad áll a döntés gondozóként, te meg mernéd kockáztatni, hogy nyugtatót lősz a gorillába, de jó esély van rá, hogy az állat bevadul és szó szerint szétzúzza a gyereket? Vagy csak simán elalszik, de úgy, hogy akaratlanul is agyonnyomja a gyereket? Vállalnád érte a meghurcolást, a durva elmarasztalást, hogy a társadalom kitaszít magából, hogy pária leszel világszerte? Ezért nagyobb meghurcolás járna, mint azért, hogy agyonlövöd az állatot, mert itt "emberéletet veszélyeztetnél" és nem "egy állat életét helyeznéd előtérbe egy olyan helyzetben, amit egy felelőtlen felnőtt ember idézett elő"...Az ember is kiszámíthatatlan, az állat is, de mégis mindig az állat- és növényvilág szívja meg a mi hülyeségünket. Ezzel nem lehet mit kezdeni, nem tudunk mindenki helyett gondolkodni és az ilyen esetek eredményeképpen megfelelő óvintézkedéseket kell hozni. Egy közszemlére kitett ártatlan gorillát kell megölni tömegek előtt ahhoz, hogy az emberek a fejükhöz kapjanak és hogy egy picivel jobban odafigyeljenek a dolgokra egy állatkertben. Ilyen világot élünk és ez nagyon gáz. De ez van.Egyébként a szülőket nem marasztalták el peres ügyben, egy cseppet sem. Konkrétan mindenki megúszta az egészet. Sajnálkozás volt, javítottak a biztonságon (az érintett területet üveggel körbevették), de ennyi. Ha érdekelnek a részletek, keressetek rá guglin arra, hogy "Harambe parents charged" és a CNN első linkjét nyissátok meg. Erős angoltudás javasolt.
 • Sajnos a Gorilla nem tehetett a viselkedéséről.. Viszont akinek van gyereke az tudja mién elevenek..senki nem tudja mi történt...addig pedig nem szabad ítélkezni sem .. senki se tökéletes..:)
 • Az eszem megáll. Felsorolnak rengetek embert, aki meghalt a fotóról, és /vagy körülöttük sokan mások, és mindenki a gorillán rugózik. Egyáltalán minek rakták ide? 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.