HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

Fedezd fel a világ 11 legveszélyesebb szakmáját

  Ha unod a mostani munkádat, és valami kalandosabb vagy kockázatosabb munkát szeretnél, akkor erősen ajánljuk, hogy vedd fontolóra most következő listán szereplő szakmákat. Vannak köztük romantikusak, izgalmasak, és jól fizetettek is, azonban egy dolog mégis közös bennük: hihetetlenül veszélyesek.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál összeállítottuk a világ legveszélyesebb szakmáinak listáját. Szerinted melyik a legfélelmetesebb közülük?

  1. 11 Kígyó fejő


   A kígyófejők mindennapi dolga tulajdonképpen annyi, hogy a bizonyos fajtájú kígyókat egy erre kialakított tartájhoz nyomják, és szó szerint lefejjék azok mérgét. A kígyóméreg meglepő módon rendkívül sok mindenre felhasználható, főként az orvostudomány világában.

   Bár az ilyen szakmában dolgozó emberek igyekeznek minden biztonsági intézkedést betartani, ez a folyamat még így is rendkívül veszélyes. Alig van olyan kígyófejő, akit még soha nem haraptak meg munka közben.

   Átlagos éves fizetés: 9 millió forint

  2. 10 Építőmunkás


   Bár az építőiparban szigorú biztonsági előírások vannak, nem szabad elfelejteni, hogy ezek a munkások ennek ellenére sokszor halálos szerszámokat használnak, és olyan magasságban vagy épp olyan nehéz anyagokkal dolgoznak, amik önmagukban is életveszélyesek. További veszélyt jelent rájuk a különböző vasbeton gerendák vagy falak váratlan összeomlása, amire egyszerűen lehetetlen felkészülni. Valószínűleg kevesen gondolnák, de ez az egyik legveszélyesebb munka a világon.

   Átlagos éves fizetés: 9-22 millió forint (országtól függően)

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 9 Futárok


   Szintén kevesen sorolnák a világ legveszélyesebb szakmái közé a pizzafutárokat vagy a csomagkiszállítókat, pedig számos országban rendkívül veszélyes ez a munka. Képzeld el, hogy pizzát szállítasz mondjuk egy olyan buliba, ahol mindenki részeg, vagy csomagot egy olyan embernek, akinek mondjuk fegyvere van és mentálisan kiszámíthatatlan. A futárokat gyakran bántalmazzák, nem beszélve a közlekedés közben történő balesetekről.

   Átlagos éves fizetés: 5-10 millió forint (országtól függően)

  4. 8 Bikarodeós


   Ez a szakma a 90-es évek végén vált népszerűvé, amikor elterjedt a hír, hogy milyen jó pénzt lehet keresni a 8 másodperces rodeók alatt. A valóságban a fizetés azonban csak a legfelsőbb szinteken kifizetődő, ám sokkal valószínűbb, hogy addig valamilyen súlyos sérülés miatt abba kell hagyni a rodeós pályafutást. 

   Átlagos éves fizetés: 32 millió forint (profi szinten)

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 7 Hegyi turistavezetők


   Sok ember álma a világ legmagasabb hegyeinek meghódítása, ehhez pedig elengedhetetlen a hegyi turistavezetők és serpák munkája. Az ilyen emberek feladata nemcsak maga az út mutatása, hanem a nehéz felszerelések szállítása is, ami a sokszor életveszélyes hegyi ösvényeken halállal is végződhet.

   Átlagos éves fizetés: 20 millió forint

  6. 6 Mikrochip gyártó


   Mindannyian szeretjük a laptopjainkat és az okostelefonjainkat, de kevesen gondolunk bele, hogy milyen körülményes is azok előállítása. Az egyik legveszélyesebb munka kétségkívül a mikrochip gyártóké, akik számos veszélyes vegyszert, például arzént használnak a mikrochipek előállításához. Annak ellenére, hogy ritkán szenvednek közvetlen balesetet, az ilyen vegyszerekkel történő hosszútávú munka, nemzésképtelenné teszi az embereket, légzőszervi vagy daganatos betegséget okozhat, és születési rendellenességet a születendő gyermekeknél.

   Átlagos éves fizetés: 18 millió forint

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

19 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.