HIRDETÉS BEZÁRÁS

Érdekes: így néznek ki a különböző országok útlevelei UV fény alatt

Korábban az útlevelek egész egyszerű kis könyvek voltak, melyek csak a jelölések és bélyegzések miatt voltak szükségesek. Manapság az útlevelek nem csupán holmi dokumentumok, amik lehetővé teszik számunkra a világ országai közötti utazást, hanem igazi remekművek. Szinte már műalkotások.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál utánajártunk kicsit a világ országainak útleveleinek, hogy kiválaszthassuk közülük a 16 leglátványosabbat és legkreatívabb útlevelet.

  1 Fülöp-szigetek

  Az útlevél első oldalán élénk színű kakadu szárnyak között egy fülöp-szigeteki sas képét láthatjuk. A vízumlapokon az ország fő látnivalóit találjuk, köztük a Mayon-vulkánt, Manila káprázatos panorámáját és a híres rizsteraszokat.

  https://www.instagram.com/p/BMTVK2Ih0ye/?utm_source=ig_embed

  https://www.instagram.com/p/BeIKoejn5L4/?utm_source=ig_embed

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  2 Finnország

  A finn útlevél tényleg egyedi. A flipbook-ok elvén készült, vagyis ha a lapok szélét összepörgetjük, akkor a jobb alsó sarokban egy sétáló jávorszarvas képe kel életre.

  https://www.instagram.com/p/BPA6CPOA3g8/?utm_source=ig_embed

  Finnország

  3 Kína

  A kínai útlevélben Hongkong, Makaó és Tajvan híres látványosságait láthatjuk, valamint olyan építészeti műemlékeket és természeti tájakat, amik csak az UV fény alatt válnak láthatóvá.
  Kína Kína2 Kína3

  4 Svédország

  A skandinávok tudnak valamit, ha a stílusos formatervezésről van szó. A svéd útlevél tele van lenyűgöző rajzokkal, illetve a városok és azok környékén található panorámaképekkel. Ultraibolya fény alatt ezek az oldalak még lenyűgözőbben néznek ki.
  Svédország Svédország2

  5 Norvégia

  Norvégia útlevele olyan, mint egy minimalista műalkotás. A belső oldalakon az ország természeti tájait láthatjuk, de igazán csak UV fény alatt válnak gyönyörűvé. Így egyébként már a sarki fény is feltűnik az oldalakon.
  Norvégia Norvégia2

  6 Kanada

  A kanadai útlevél igazi remekmű – legalábbis, ha UV fény alatt nézzük. Minden oldalon izgalmas illusztrációk láthatók az ország ikonikus helyeiről, eseményeiről és szimbólumairól, a Niagara-vízeséstől egészen a színes juharlevelekig.
  Kanada Kanada2 Kanada3

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  7 Liechtenstein

  A Liechtensteini Hercegség egy törpeállam Nyugat-Európa szívében, tehát nem csoda, ha az útlevél első oldalán rögtön az ország pontos helyét tüntették fel, annak körvonalaival és térképen való elhelyezkedésével.
  Liechtenstein

  8 Ausztrália

  Az ausztrál útlevélben lenyűgöző képekkel találkozhatunk: vannak itt kenguruk, tengerparti látványosságok, de még kacsacsőrű emlősökről készült képek is.
  Ausztrália Ausztrália2
  Íme egy fotó azoknak, akik mindig is kíváncsiak voltak rá, hogyan néz ki egy modern útlevélbe helyezett chip, ami tárolja a biometrikus adatainkat, a fényképünket, és a személyes információinkat.
  Ausztrália3

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.