A 10 legnagyobb állat, ami valaha a Földön élt


Régen a természet királyai nálunk sokkal nagyobbak voltak: igazi őskori óriások! Még elképesztőbb, ha belegondolunk abba, hogy az egyik közülük még mindig él. Van ötleted, hogy melyik?

HIRDETÉS

A Liked.hu-nál összegyűjtöttük a legnagyobb állatokat, amik valaha a Földön éltek, és amíg ti átolvassátok őket, mi folytatjuk a vitát arról, hogy mi lett volna jobb: egy Amphicoelias hátán lovagolni, vagy egy Argentavis hátán repülni?

 1. 1 Amphicoelias

  Amphicoelias

  Az Amphicoelias volt a legnagyobb szárazföldi állat, ami valaha is a Földön élt. Ezek a növényevő dinoszauruszok körülbelül 141-161 millió évvel ezelőtt éltek, és ennek az állatnak pusztán az egyik csigolyája 2,5 méteres volt!

 2. 2 Titanoboa

  Titanoboa

  A Titanoboa az anakondák és a boák rokona. Csak sokkal nagyobb. A Titanoboa 58-61 millió évvel ezelőtt élt és 13 méter hosszú volt. A ma élő legnagyobb piton is csak maximum 7,5 méteresre tud megnőni.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Megalodon

  Megalodon

  A megalodonok igazi szuper ragadozók voltak, akik 3-28 millió évvel ezelőtt éltek. Ennek az állatnak egyetlen foga akkora volt, mint egy felnőtt ember tenyere. Hossza a 20 métert is elérte, súlya pedig a 47 tonnát. A megalodon harapásának ereje 10 tonna volt!

 4. 4 Argentavis magnificens

  Argentavis magnificens

  Az Argentavis 5-8 millió évvel ezelőtt élt, és ez volt a valaha élt legnagyobb madár a Föld történetében. Szárnyfesztávolsága közel 7 méter volt, és főként rágcsálókat evett.

 5. 5 Óriás szarvas

  Az orias szarvas

  Az óriás (ír) szarvas pár millió évvel ezelőtt jelent meg, ám amikor az erdők elkezdték beborítani a kopár területeket, szépen lassan kihaltak, mivel a csaknem 5 méteres agancsuk egyszerűen nem tette lehetővé számukra, hogy a fák között mozogjanak.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Rövidfejű medve

  rovid orru medve

  A kétlábon álló rövidfejű medve 3,5 - 4,5 méter magas volt. Ehhez párosult még egy hihetetlenül erős állkapocs, ami az egyik legfélelmetesebb ragadozóvá tette a jégkorszak idején. A hímek szemmel láthatóan nagyobbak voltak, mint a nőstények, a súlyuk pedig akár az 1,5 tonnát is elérhette. A rövidfejű medvék körülbelül 14 ezer évvel ezelőtt haltak ki.

 7. 7 Gigantopithecus

  Gigantophitecus

  A Gigantopithecus minden idők legnagyobb emberszerű főemlőse volt. Körülbelül egymillió évvel ezelőtt élt. Nagyon kevés kövület maradt meg róluk, de a tudósok úgy vélik, hogy 3-4 méter magasak, és 300-550 kilósok lehettek, fő táplálékuk pedig a bambusz volt.

 8. 8 Paraceratherium

  Paraceratherium

  A Paraceratherium 20-30 millió évvel ezelőtt élt. A modern orrszarvúak távoli rokonai, ám ezeknek nem volt szarvuk. Ők voltak az egyik legnagyobb szárazföldi emlősök a Föld történetében. Magasságuk 5 méter volt, súlyuk pedig a 20 tonnát is elérhette. Elképesztő méretük ellenére nem voltak ragadozók, falevelekkel és ágakkal táplálkozak.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 9. 9 Quetzalcoatlus

  Quetzalcoatlus

  A Quetzalcoatlus 66-68 millió évvel ezelőtt élt. Ők voltak a legnagyobb repülő lények a bolygónk történetében. A Quetzalcoatlus szárnyfesztávolsága a becslések szerint 12-15 méter lehetett. Apró gerincesekkel táplálkoztak.

 10. 10 Óriás pókrák

  Orias pokrak

  Az óriás pókrák volt a legnagyobb általunk ismert ízeltlábú a Föld történelmében. 2,5 méteresre is megnőttek, és 248-510 millió évvel ezelőtt éltek.

 11. 11 Kék bálna

  Kek balna

  A kék bálna a legnagyobb ma élő állat a Földön, és az egyik legnagyobb, ha a bolygó teljes történelmét nézzük. 33 méteres hossza mellé a súlya akár 150 tonna is lehet. Apró halakkal és planktonokkal táplálkozik. A 20. század közepén majdnem kihaltak, számuk 5000 alá csökkent. Napjainkban is alig több mint 10.000 ilyen állat él, ezért a velük történő találkozás valódi csodának számít.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás

Szólj hozzá!

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  Mit készítsünk?!
  Kép
  Fotó vagy GIF.
  GIF
  GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
  Videó
  Youtube, Vimeo vagy Vine.
  Szöveg
  Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
  Lista
  Klasszikus internetes lista, számozással.
  Szavazás
  Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
  Visszaszámlálás
  Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
  Személyiség teszt
  Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
  Kvíz
  Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
  Nyílt lista
  Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
  Ranglista
  Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

  Küldd el egy barátodnak!