HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

A 10 legjobban védett hely a Földön, ahová egy átlagos ember sohasem teheti be a lábát

Némelyiknek még a pontos helye is titkos.

  Rengeteg olyan hely található a bolygón, ahová nagy valószínűséggel soha életünkben nem lesz lehetőségünk eljutni, ám ennek általában többnyire inkább anyagi korlátai vannak.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál azonban most összegyűjtöttünk 10 olyan helyet, ami teljesen más, ide – legyen bármennyi pénzünk is – nem lehet csak úgy besétálni, még akkor sem, ha a világ legbefolyásosabb emberei közé tartozunk.

   1. 10 Fort Knox, avagy Amerika arany-raktára

    Ki lehet következtetni, hogy a Fort Knox is egy katonai támaszpont, amit Kentucky állam északi részére, az indianai határtól úgy 5 kilométerre húztak fel még az első világháború végén, de komolyabb szerepet csak a harmincas évek elején kapott.

    Az Egyesült Államok 1937 óta tárolja aranytartalékainak nagy részét a legendás Fort Knoxban. Amerika pénzügyi hatalmának szimbólumaként is fel lehet fogni, élő hétköznapi ember még nem tette be oda a lábát, sem pedig ki onnan.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   2. 9 Iron Mountain – ,,a világ archívuma”

    öbb mint 500 különféle óriás cég és vállalat komplett adatbázisa mellett, a világ legnagyobb bankjainak adatbázis mentései is itt találhatók. Emellett több mint 27 millió eredeti fotót és negatívot tárolnak a világtörténelem legfontosabb eseményeiről, illetőleg a legnagyobb lemezkiadók is itt ,,bújtatják el” az olyan híres énekesek eredeti hangfelvételeit, mint például Elvis Presley vagy Frank Sinatra. Nem utolsó sorban pedig Bill Gates saját képgyűjteményét is itt őrzik.

   3. 8 A Coca Cola titkos receptjének otthont adó Coca Cola múzeum

    Minden egyes nap körülbelül 1,8 milliárd Coca Cola-t fogyasztanak a világ több mint 200 országában. Ezen üdítőitalok pedig egytől-egyig az eredeti recept alapján készülnek, mely ma is a Coca Cola múzeum páncéltermében található. Magát a Coca Cola múzeumot egyébként bárki látogathatja, ám az eredeti, titkos recept egy több biztonsági rendszerrel is védett páncélteremben található.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   4. 7 Támaszpont a Cheyenne-hegység belsejében

    Az amerikai Cheyenne-hegység oldalában található hatalmas méretű szuperbunkert 1961-től egészen 1966-ig ásták, ami – hogyha hihetünk a szóbeszédnek – a világ legbiztonságosabbnak számító építménye, ahol gyakorlatilag bármi, még egy közvetlen atomcsapás is gond nélkül túlélhető.

    Az amerikaiak a hegy gyomrában egy szabályos kisváros alakítottak ki, mintegy 15 nagyobb, egymástól hermetikusan elszigetelt épülettel, amelyben 1100 ember élhetett és dolgozhatott. Annak ellenére, hogy a NORAD főhadiszállása katonai létesítmény, a tervezők nem feledkeztek el a személyzet kényelemről sem. Van itt étterem, kórház, fogorvos, szauna, fitnesz terem, sőt egy kápolna is.

   5. 6 A koreai demilitarizált övezet

    A koreai demilitarizált övezet négy kilométer széles, 250 km hosszú demilitarizált zóna, mely a Koreai-félszigetet választja ketté a 38. szélességi fok mentén. A koreai háborút lezáró panmindzsoni fegyverszünet után hozták létre 1953-ban. Itt található a közös biztonsági terület (Joint Security Area), mely a háborúban lerombolt, lakatlan Phanmundzsom falutól délre fekszik, itt írták alá a fegyverszünetet.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.