HIRDETÉS BEZÁRÁS

A 10 legfurcsább dolog, amit jégbe fagyva találtak az emberek

  Soha nem unjuk meg mondogatni, hogy milyen sok titok rejlik még a világban, amiről fogalmuk sincs az embereknek. Példának okáért a bolygónk nagy részét borító tengerek és óceánok mélye még mindig felfedezésre vár, de a szárazföldön vagy a jégen sétálva is rejtőzhetnek váratlan meglepetések a lábunk alatt.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 10 szokatlan dolgot gyűjtöttünk össze, amiket a jégbe fagyva találtak az emberen a bolygó különböző pontjain.

  1. 1 30 ezer éves óriásvírus a szibériai permafrosztból.

   oriasvirus

   A szibériai örökfagyban töltött rengeteg idő ellenére, a megtalálása után a tudósok szerint a vírus "újjáéledt". A Pithovirus sibericum az óriásvírusok osztályába tartozik, és 30 méter mélyen, a fagyott talajban találták.

  2. 2 Inka jéglány.

   inka jeglany

   Az 500 éve leült, és megfagyott inka lány feltehetően 13 éves volt, és ma is úgy néz ki, mintha élne. A Llullaillaco-lánynak keresztelt múmiát egy 6379 méter magas hegy tetején találták meg.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Juanita jéglány.

   Ukok hercegno mumiaja

   Az inka lány múmiáját 1995. szeptemberében, 5000 méteres magasságban, Peruban, az Andok-beli Ampato-csúcs közelében fedezett fel Johan Reinhard amerikai antropológus. A Juanita névre keresztelt lány, a halálakor 14 év körüli lehetett, és valamikor 1440-1450 között hunyhatott el.

  4. 4 Grönlandi múmiafiú.

   Gronlandi mumiafiu

   A grönlandi Kilakitsok település közelében 1972-ben egy egész családot fedeztek fel a jégbe fagyva. A fiú még egy éves sem volt, amikor elhunyt, és a tudósok megállapítása szerint Down-szindrómában szenvedett.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 5 Jégember az Alpokban.

   Jegember alpok

   A similauni férfi a maga 5300 éves korával a legidősebb európai múmia, ami később az Ötzi nevet kapta a tudósoktól. 1991-ben fedezte fel őt néhány német turista, miközben az Alpokban túrázott. A tudományos világban hatalmas szenzációnak örvendezett, mivel soha sehol nem találtak még Európában ilyen jó állapotban maradt múmiát.

  6. 6 Juanita, a Perui Andok múmiája.

   Juanita a Perui Andok

   Az Andok hideg hegycsúcsainak köszönhetően a múmia nagyon jó állapotban maradt. Gyakran egy különleges szarkofágban mozog a világ körül, hogy az emberek a különféle múzeumokban személyesen is megtekinthessék.

  7. 7 Jégbe fagyott mamut.

   Fagyott mamut

   Egy Jeges-tengeri szigeten bukkantak rá a kutatók erre a hatalmas mamutmaradványra. A 10-15 ezer éve elpusztult tetem olyan jó állapotban maradt, hogy a tudósoknak még vért is sikerült tőle venni. A tudósok szerint nem kizárt, hogy a kinyert vérnek köszönhetően nem is olyan sokára képesek leszünk majd mamutokat klónozni.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  8. 8 Sigizmund Levanevsky repülőgéproncsai.

   Sigizmund Levanevsky repulogep

   Az Orosz Földrajzi Társaság expedíció közben, teljesen véletlenül fedezett fel egy roncsot, ami Sigizmund Levanevsky H-209-es repülőgépéhez tartoztak. A gép a legénységgel együtt tűnt el nyomtalanul még 1937 augusztusában. Emberi maradványok nem voltak a gép közelében, így a tudósok feltételezik, hogy a pilóták elhagyták a roncsot és gyalog indultak útnak, ám a dermesztő hideg miatt végül sosem érték el a civilizációt.

  9. 9 Világháborús katonák maradványai az Alpokban.

   Vilaghaborus katonak maradvanyai az Alpokban

   A jégmezők és gleccserek olvadásának köszönhetően folyamatosan kerülnek felszínre az első és második világháborúban elhunyt katonák maradványai szerte a világon. 2014-ben 80 első világháborús katona maradványaira bukkantak az Alpokban.

  10. 10 Jégbe fagyott házaspár.

   Marcelena es Francine Dumoulin

   Marcelena és Francine Dumoulin maradványait a svájci Alpokban, a Tsanfleuron-gleccserben találták. A rendőrség DNS-vizsgálat után állapította meg, hogy a házaspár ugyanaz a házaspár, akik 1942 augusztusában teheneket mentek terelni, de sosem tértek haza. Gyerekeik sosem adták fel a reményt, hogy megtalálják őket, legfiatalabb lányuk pedig 79 éves volt a maradványaik megtalálásakor. „Meg fogom adni a szüleimnek a jól megérdemelt temetést” – nyilatkozta a nő.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.