HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

21 lenyűgöző tény az emberiségről és a közvetlen környezetünkről

  A világunk egyszerűen csodálatos, erre keresve sem lehetne szebb kifejezést találni. Mégis számtalan olyan titokzatos érdekesség övezi életünket, mellyel talán nincs mindenki kellőképpen tisztában. Ezt szeretnénk most kicsit orvosolni.

  HIRDETÉS
  1. 1 A Földön körülbelül 300 ezer milliárd fa él, míg a tejútrendszerben “csak” ~100 milliárd csillag található.


  2. 2 Bolygónk legnagyobb élő organizmusa az Amerikai Egyesült Államok Utah államában található, 43 hektáron elterülő nyárfaerdő.


   A fák látszólag átlagosak, első ránézésre különálló egyedeknek tűnnek, de a genetikai teszteknek köszönhetően bebizonyosodott, hogy a fák gyökerei összeköttetésben állnak, ezért gyakorlatilag egyetlen hatalmas, élő organizmusként viselkednek.

  3. 3 A második világháborúban a lengyel hadseregnek volt egy Wojtek névre hallgató medvéje. Ő segített cipelni a lőszereket és fegyvereket, de gyakran sörözött és cigarettázott is.


  4. 4 A Japánban nagy hagyományoknak örvendő manga magazinok gyártásához több cellulózt használnak fel a szigetországban, mint a WC papír gyártáshoz.


  5. 5 A Plútó 1930-as felfedezése és 2006-os törpebolygóvá nyilvánítása között eltelt 76 év alatt egyetlen egyszer sem kerülte meg a napot. A Plútónak ugyanis 248 földi évre van szüksége ahhoz, hogy egy teljes kört tegyen a nap körül.


  6. 6 Kleopátra közelebb élt az első emberi holdra szálláshoz, mint a Gízai nagy piramis építésének befejezéséhez.


  7. 7 A sáskarák képes olyan gyorsan mozogni, hogy a pillanat tört része alatt még a víz is felforr a közvetlen közelében.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

4 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  • 17,659
   CukipofaKiemelt felhasználóKulcsjátékosDivatdiktátorSorozatlövőGIF-KirályAlkotóPosztnindzsaBeszélgetésindítóTizedik reakcióBejegyzéskészítő
   Akkor mi nem ugyanazt a himnuszt ismerjuk...😂😂🤣
  • Jártál te iskolába? Vagy egyáltalán hallottad valaha a himnuszt? Azt meg se kérdem hogy énekelte e már valaha. Mert nyilván nem. 
 • A japán mangákról szóló ponthoz legalább tettetek volna egy valódi MANGÁT ábrázoló képet, ne pedig egy amerikai KÉPREGÉNYT.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.