HIRDETÉS BEZÁRÁS

21 érdekes tény a világról azoknak, akik azt hitték, hogy őket már nem érheti meglepetés

Gondoltad volna, hogy a Burger King rejtett üzenetet hagyott a 2017-es „Az” című horrorfilm végén? Hát azt, hogy Kim Jong-un fiatalabb, mint Harry Potter? Esetleg azt, hogy Pablo Picasso mindenhová egy revolvert vitt magával? Nem?! Akkor képzeld el hány olyan izgalmas dolog lehet még a nagyvilágban, amiről halvány fogalmunk sincsen.
🔥 27 hozzászólás

  HIRDETÉS

  Most azonban kicsit pótolunk: az alábbi listán ugyanis 21 ilyen és ehhez hasonló figyelemre méltó tényt gyűjtöttünk most össze, melyekkel nem árt, ha mindannyian tisztában vagyunk.

  1. 1 Egyetlen egy barna panda él a világon. A 7 éves Qizai Kínában, egy rezervátumban lakik.


  2. 2 A 2017-es ,,Az" című film végén a Burger King egy érdekes üzenetet hagyott, mely így szól: ,,Tanulság: sose bízz a bohócokban." Ezzel a legnagyobb konkurensét, a McDonald's-ot (és annak bohócát) szerette volna fricskázni.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Nyomós oka van annak, hogy Winston Churchill ilyen mogorva az angol 5 fontos bankjegyen: a fotós ugyanis minden fénykép készítésekor elvette tőle a szivarját.


  4. 4 Több, mint 200 megfagyott holttest hever a Mount Everest túraútvonala mentén, melyeket azért nem tudnak elszállítani, mert a ritka levegő miatt a helikopterek nem képesek ilyen magasra repülni.


  5. 5 Egy tanulmány kimutatta, hogy az emberek négyféle jól elkülöníthető csoportra oszthatók a részegen mutatott viselkedésük alapján:


   1. Hemingway - sem a személyisége, sem a viselkedése nem változik, függetlenül attól, hogy mennyit iszik.
   2. Mary Poppins - aki alkohol hatására egyre boldogabbá és szeretetre éhesebbé válik.
   3. ,,Nutty Professor" - aki alkohol hatására megszabadul a komplexumaitól és az átlagosnál boldogabb oldalát mutatja.
   4. Mr. Hyde - aki átmegy önmaga gonosz ikertestvérébe vagyis ellenségeskedővé, durvává és felelőtlenné válik.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Létezik piros banán, ami Nyugat- és Dél-Afrikában, valamint a Kanári-szigeteken terem.


  7. 7 A Mona Lisa festmény egyszer teljesen másképp nézett ki, színes volt. A múzeumban töltött hosszú évek alatt azonban a színei elhalványultak, ezért érte el a ma ismert állapotát.


  8. 8 Ferenc pápa egyszer kidobóként dolgozott egy éjszakai bárban.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 Nepálban minden évben 5 napos kutya-fesztivált tartanak, amivel a kutyák emberek iránti hűségét és barátságát kívánják meghálálni a helyiek.


  10. 10 Az arc baloldala sokkal vonzóbb, mint a jobb. Erre sok művész rávilágított már korábban, ám egy új vizsgálat most hivatalosan is bebizonyította, hogy az emberek arcának bal oldala sokkal vonzóbb, leginkább azért, mert sokkal több érzelem kimutatására képes, mint az arc ellenkező oldala.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  11. 11 A középkorban az emberek úgy jártak, mint a gólyák: először a lábuk orrát tették le a földre séta közben és nem a sarkukat.


  12. 12 Kim Jong-un fiatalabb, mint Harry Potter: a diktátor 1984-ben, a varázsló pedig 1980-ban született.


  13. 13 Pablo Picasso mindenhová magával vitt egy töltetlen revolvert arra az esetre, ha az emberek megkérdeznék tőle ,,mit ábrázolnak a művei?!".


  14. 14 1991-ben Szergej Krikaljov űrhajós úgy hagyta el a Földet, mint szovjet állampolgár, majd később úgy ért vissza a Földre, mint orosz állampolgár, mivel űrben töltött ideje alatt szétesett és felbomlott a Szovjetunió.


  15. 15 Egy morbid tény: minden évben (tudtunk nélkül) átéljük az ún. ,,halál-évfordulónkat", amivel minden évben egy évvel közelebbivé válik a halálunk napja.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  16. 16 Minden idők legrégibb 'mémjét' Törökországban találták a régészek: egy 2000 éves mozaik képen egy csontváz fölött a következő felirat olvasható: ,,légy vidám, éld az életed.”


  17. 17 A horrorfilmek hátborzongató háttérhangját egy waterphone (vizofon) nevezetű hangszer segítségével készítik.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  18. 18 A Pisai ferde torony belseje üreges.


  19. 19 Ha képesek lennénk függőleges irányba haladni az autónkkal, 1 órába telne, míg elérnénk a Kármán-vonalat, vagyis a világűr határát. (100 km/h-ás sebességgel haladva)


  20. 20 A vonalkódolvasók valójában nem a fekete vonalak és számok, hanem a fekete vonalak közötti fehér rések nagysága alapján képesek beolvasni a termékeket.


  21. 21 A ,,pillanat" valójában egy létező óangol időmérő mértékegység, ami 90 másodpercet jelent. Gondoltad volna?! 🧐


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

27 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Idő közben megváltotott a divat és az emberek rájöttek hogy jobb először a sarkat letenni vagy mi? Attól még hogy a legtöbb festménye a lábujjaikat teszik le előbb az még nem jelent semmit. 
  • A kemény cipősarok hiánya miatt jártak úgy. Próbálj meg hosszabb ideig kemény, göröngyös talajon mezítláb mászkálni és megérted. 
  • én is a lábujjamat teszem le előbb 😃 emberek egyrésze így mások úgy
 • "A vonalkódolvasók valójában nem a fekete vonalak és számok, hanem a fekete vonalak közötti fehér rések nagysága alapján képesek beolvasni a termékeket." Ez nem tartom igaznak. Mert ha csak a fehér rések nagysága számít, akkor miért különbözik a fekete vonalak vastagsága is?! Akkor elég volna, ha a különböző fehér réseket egységesen egy-egy vékony fekete vonal választaná el egymástól.
   • Miért gondolja át újra? Szerintem is igaza van.. 
  • Ezen elv alapján viszont ha a fekete vonalakat olvasnák be, akkor elég lenne a fekete réseket egységesen egy-egy vékony fehér vonallal elválasztani. Szóval így sem a fehér sem a fekete nem működne. 
  • A vonalkódban nem a fekete vonalak, hanem a köztük lévő fehérek a „hasznosak”, mivel ezekről verődik vissza a leolvasó által kibocsátott impulzus. A különböző vastagságú és távolságú fehér vonalak egy számsorozatot kódolnak, amit általában számjegyekkel is kiírnak a vonalkód alatt. Egy világ dőlt össze bennem... :(((((
 • "alkohol hatására megszabadul a komplexumaitól" - nemá, bebaxik és már el is adja a kecót? Remélhetőleg nem fillérekért! :D
 • A 12-es hülyeségnek tűnik! "Kim Jong-un fiatalabb, mint Harry Potter: a diktátor 1984-ben, a varázsló pedig 1980-ban született."Hogy születhetett volna 1980-ban? Vagy a Wikipedián szerepel rosszul?"J. K. Rowling 1990 nyarán sokat utazott a Manchesterből Londonba tartó vonaton. Az egyik ilyen út alkalmával fogalmazódott meg benne az ötlet egy fiúról, aki varázsló, de nem tud róla, és aki varázslóiskolába fog járni." - Wikipedia
  •  a k a r a k t e r született akkor nem a konyv, nem az író és nem a színész :))
   • J. K. Rowling mára világhírűvé vált regényhőse a Potter-könyvek szerint 1980 július 31-én született.
  • Szerintem csak Rowling nem akart tíz évet várni arra, hogy a fejéből kipattant karakter megnőjön, hanem lustaságból inkább rögtön tíz évesnek képzelte el. :D
 • 7= ha jól meg nézed a két képet jól latszik hogy nem csak a szín változott hanem sok minden. 😮
 • A monalizát vagyis ezt a kettőzt nem a színe tette mássa hanem a gyártó mert teljesen el tér hátul a szikla a melléből az eggyik képen több látszik mint a másikon és végül nem fogyhatot le az évek alatt mert az egyik soványabb arcu 
 • 7- egyátalán nem hasonlit a ket kép. A szînes csak tuti olcsó másolat  ..

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.