HIRDETÉS BEZÁRÁS

20 meglepő tény, amit valószínűleg Te sem gondoltál volna a macskákról

  Ott vannak a kertünkben, az otthonunkban, sőt még sokszor a munkahelyünkön is, ám mindennek ellenére vajmi keveset tudunk róluk azon kívül, hogy imádnak lustálkodni, illetve fajuk fekete egyedei pedig a kocsink előtt átrohanni. Az alábbi listán éppen ezért 20 izgalmas tényt gyűjtöttünk most össze, melyek által mindenki egy kicsit jobban is megismerkedhet ezekkel a négylábú szőrcsomókkal…🐱

  HIRDETÉS

  1. 1 A HÁZI MACSKÁK GENETIKAI GYÖKEREI ÁZSIÁBÓL SZÁRMAZNAK.


   Egy 2007-es kutatás kimutatta, hogy a közönséges házi macskák génjeinek egy része teljesen megegyezik az Izraelben, az Egyesült Arab Emírségekben, Bahreinben és Szaúd-Arábiában vadon élő macskák génjeivel.

  2. 2 A MACSKÁK NEM CSAK BOLDOGSÁGUKBAN, DE FÉLELEM ÉS STRESSZ HATÁSÁRA IS KÉPESEK DOROMBOLNI.


   A dorombolás egy bio-mechanikus gyógyító mechanizmus, mely ~26 hertzes hangfrekvencián történik, és bizonyítottan segíti a szövetek, illetve a gyenge-törött csontok regenerálódását.

  3. 3 HA MÁR ITT TARTUNK: SENKI SEM TUDJA PONTOSAN, HOGYAN KÉPESEK A MACSKÁK KIADNI EZT A HANGOT.


   Az nyilvánvaló, hogy valahogyan a gégéjükben található izmok és hangszalagok segítségével képzik, azt azonban senki sem tudja, hogy pontosan hogyan, illetve, hogy miként képesek ezt kényük-kedvük szerint előidézni.

  4. 4 HA EGY SZEMÉLY VÁRATLANUL MEGHAL ÉS A MACSKÁJA EGYEDÜL MARAD VELE A HÁZBAN, A MACSKA VALÓSZÍNŰLEG ELŐBB-UTÓBB MEGPRÓBÁLJA MAJD MEGENNI A HOLTTESTÉT.


  5. 5 A MACSKÁK FÜLÉBEN ÖSSZESEN 32 IZOM TALÁLHATÓ, MELYNEK KÖSZÖNHETŐEN HIHETETLENÜL ÉLES A HALLÁSUK.


  6. 6 ÉLETÜK 70%-ÁBAN CSAK ALSZANAK.


   Ez hihetetlen szám, hiszen ez egyúttal azt is jelenti, hogy egy 10 éves macska az életéből 7 évet végig alvással tölt. Ugyanez a szám az embereknél csak 30%.

  7. 7 1837-BEN A BELGA POSTA 37 MACSKÁT PRÓBÁLT MEG BETANÍTANI A LEVELEK KÉZBESÍTÉSÉRE. A TERV TERMÉSZETESEN TELJES KUDARCBA FULLADT...


  8. 8 ÉSZREVETTED MÁR, HOGY A MACSKÁD MEGŐRÜL, MIKÖZBEN OLÍVABOGYÓT ESZEL? NEM VÉLETLEN, AZ OLÍVABOGYÓ UGYANIS KÉMIAILAG RENDKÍVÜL HASONLÍT A MACSKAMENTÁRA.


  9. 9 JAPÁN KUTATÓK KIMUTATTÁK, HOGY A MACSKÁK KÉPESEK FELISMERNI GAZDÁJUK HANGJÁT, AZONBAN ERRE SOKSZOR SZÁNDÉKOSAN NEM REAGÁLNAK.


  10. 10 A MINNESOTAI EGYETEM TANULMÁNYA SZERINT 40%-AL CSÖKKEN A SZÍVBETEGSÉGEK KIALAKULÁSÁNAK KOCKÁZATA, HA VAN MACSKÁNK.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.