HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

19 fotó, ami úgy mutatja be Törökországot, ahogy még a tapasztalt utazók sem láthatták

  Törökország egy nagyon különleges ország, aminek nem csak a történelmi múltja jelentős, de napjainkban is számos meglepetés képes okozni a világ többi országából érkezett turistáknak. Ebben az országban szinte minden ételhez joghurtot adnak, a férfi vécékben a hajlakk alap kellék, az autókat pedig szőnyeg borítja.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most ilyen és ezekhez hasonló lenyűgöző tényeket tártunk fel Törökországról, hogy úgy ismerhessük meg ezt az országot, ahogy a nyaralások alkalmával még sosem volt lehetőségünk korábban.

  1 Itt gondozzák a kóbor állatokat.

  Török dolgok 6
  ©  
  Kind_Offer_1231 / Reddit 
  ©  siloxanesavior / 
  Reddit

  És nem csak az önkormányzatok vagy a helyi állatmenhelyek, hanem maguk a lakosok is folyamatosan gondozzák a kóbor kutyákat és macskákat. Sok helyen találkozhatunk kihelyezett etetőkkel, de kóbor állatoknak készült házakkal is.

  2 A macskák rendkívül jól érzik magukat, hiszen azt csinálnak, amit akarnak.

  Török dolgok 7
  ©  
  Flight-less / Reddit 
  ©  
  momkqq / Reddit

  A török városokban szó szerint mindenhol macskák élnek: a metrókban, parkokban, üzletekben és kávézókban is. Mindenhol kiskirálynak érzik magukat. Becslések szerint csak Isztambulban körülbelül 1 millió kóbor macska él. Bár ezeknek az állatoknak nincs állandó lakhelyük vagy gazdájuk, a törökök mégsem kóbor állatként, hanem egyfajta „közös házikedvencként” tekintenek rájuk.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Isztambulban a kóbor macskáknak készült kis házikókat egyúttal hirdetési felületként is alkalmazzák – ezeken gyakran találkozhatunk például ingatlanhirdetésekkel.

  Török dolgok 8
  ©  
  friendlyfable / Reddit

  4 Egyes kávézókban a megrendelt kávé mellé ingyenes török finomságokat kínálnak.

  Török dolgok 9
  ©  
  SCONESiiii / Reddit

  5 Törökországban sokan szeretik a bollywoodi filmeket. Egyesek még indiai tévécsatornákat is néznek.

  Sinemasal
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 A törökök szeretnek piknikezni.

  Török dolgok 10
  ©  
  Jon Evans / Flickr 
  ©  
  CC BY 2.0

  A hétvégente komplett családokkal találkozhatunk a parkokban és tereken. Ilyenkor mindent magukkal hoznak, ami egy jó piknikhez szükséges, még akár grillsütőt és teafőzőt is találhatunk náluk.

  7 A férfiak szinte soha nem hordanak rövidnadrágot.

  TURKEY: Bodrum - June 2010

  Az ország keleti vidékein a hagyományok és a konzervatív nézetek miatt a férfiak nem hordanak rövidnadrágot, bármilyen meleg is van odakint. Általában a férfiak meglehetősen egységesen öltözködnek.

  • A férjemnek vannak török ​​barátai és azt mondták, hogy egy igazi török ​​nem hord rövidnadrágot, melegben is mindig hosszú nadrágban jár. © patara01 / Tripadvisor

  8 A pincérek parfümöt fújnak a vendégekre.

  Török dolgok 11

  Az éttermekben történő étkezés befejezése után az emberek a tenyerüket a pincér felé szokták nyújtani. Ekkor a pincér elővesz egy kis kölnit a zsebéből, és a vendég kezére permetez belőle egy keveset. Ez hozzátartozik az éttermi kultúrához Törökországban.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  9 A törökök megőrülnek a joghurtért, és mindenhol használják.

  Mantı

  A török az egyetlen ország a világon, ahol hatalmas mennyiségben eszik a joghurtot. A helyiek számtalan ételhez hozzáadják. El tudnál például képzelni egy tésztát darált hússal és joghurttal leöntve? Egy külföldi számára ez sokkoló lehet, de a törökök rajonganak érte. Bármihez képesek joghurtot enni, a zöldségektől kezdve a tésztákon át egészen a levesekig.

  10 Ezek telefonfülkék Isztambulban.

  Török dolgok 12
  ©  
  agni_ka / Reddit 
  ©  
  phronimouse / Reddit

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  11 A rendőrök sokféleképpen járőröznek az utakon, beleértve a kompakt elektromos járműveket és a segwayeket is.

  Török dolgok 13

  12 A lakosok nagy számban használnak napelemeket.

  Dalyan

  A törökök messze megelőzték a legtöbb országot abban, hogy mekkora mennyiségben használnak napelemet az otthonaik fűtésére. Itt majdnem minden családi ház és társasház tetején találkozhatunk ilyenekkel.

  13 Az itteni férfiak szeretik nézni az építkezéseket.

  Untitled
  • Tavaly láttam egy videót, ami szórakoztató tényeket mesélt Törökországról, és abban mondták, hogy a középkorú és idősebb török ​​férfiak szeretnek építkezéseket nézni. Ez olyan, mint egy hobbi. Nem tudtam elhinni. Aztán megkérdeztem az egyik barátomat, aki 28 éves koráig Törökországban élt, és megerősítette, hogy a török ​​férfiak tényleg szeretik nézni és kommentálni az építkezéseket. © Bana Sorma / Quora
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  14 Itt nagy divatnak számítanak a különféle angol feliratok és mondatok a ruhákon.

  Please Do Not Annoy

  A lányok előszeretettel viselnek olyan pólókat, amelyekre angol szavak és kifejezések vannak nyomtatva. Gyakori felirat például a „Why bother?” („Miért zavarna?”) vagy egyszerűen a „Yes” („Igen”) szó.

  15 Az isztambuli repülőtéren van pihenőzóna.

  Török dolgok 15
  ©  
  tygrrear / Reddit

  16 A WC-kben ingyenes hajlakk található.

  Török dolgok 14
  ©  
  Mark Ahsmann / Wikimedia Commons 
  ©  
  CC BY-SA 3.0

  Egyes éttermekben és kávézókban ingyenes hajlakk és zselé található a férfi mellékhelyiségben. Néha még hajszárító is van.

  • Nagy-Britanniában kimondatlan szabály, hogy a férfiak egy étterem mellékhelyiségében 5 másodpercnél tovább nem nézhetnek a tükörbe, Törökországban pedig a vécében szinte több időt töltenek szépítkezéssel a férfiak, mint a nők. © Kefa James / Quora
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  17 Az utcákon mindenhol szőnyeggel borított autókat lehet látni.

  Török dolgok 16

  Kiderült, hogy a törökök ezt azért teszik, hogy így védjék meg a járműveiket a jégesőtől. Ezenkívül az autókat gyakran borítják még takarókkal vagy kartonokkal. Az ilyen teljesen normálisnak számít Törökországban.

  18 Törökországban nem szokás keresztbe tett lábakkal ülni. Ezt udvariatlanságnak tartják, különösen idősek társaságában.

  Török dolgok 17

  19 Ennél is nagyobb illetlenségnek számít a fehérneműk ablakban történő szárítása akkor, ha az mások számára is látható. Egy ilyen tett szégyenletes számukra.

  Török dolgok 18

  Jártál már Törökországban? Milyen sajátosságokra lettél figyelmes?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.