HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

19 fotó, ami úgy mutatja be Törökországot, ahogy még a tapasztalt utazók sem láthatták

  Törökország egy nagyon különleges ország, aminek nem csak a történelmi múltja jelentős, de napjainkban is számos meglepetés képes okozni a világ többi országából érkezett turistáknak. Ebben az országban szinte minden ételhez joghurtot adnak, a férfi vécékben a hajlakk alap kellék, az autókat pedig szőnyeg borítja.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most ilyen és ezekhez hasonló lenyűgöző tényeket tártunk fel Törökországról, hogy úgy ismerhessük meg ezt az országot, ahogy a nyaralások alkalmával még sosem volt lehetőségünk korábban.

  1 Itt gondozzák a kóbor állatokat.

  Török dolgok 6
  ©  
  Kind_Offer_1231 / Reddit 
  ©  siloxanesavior / 
  Reddit

  És nem csak az önkormányzatok vagy a helyi állatmenhelyek, hanem maguk a lakosok is folyamatosan gondozzák a kóbor kutyákat és macskákat. Sok helyen találkozhatunk kihelyezett etetőkkel, de kóbor állatoknak készült házakkal is.

  2 A macskák rendkívül jól érzik magukat, hiszen azt csinálnak, amit akarnak.

  Török dolgok 7
  ©  
  Flight-less / Reddit 
  ©  
  momkqq / Reddit

  A török városokban szó szerint mindenhol macskák élnek: a metrókban, parkokban, üzletekben és kávézókban is. Mindenhol kiskirálynak érzik magukat. Becslések szerint csak Isztambulban körülbelül 1 millió kóbor macska él. Bár ezeknek az állatoknak nincs állandó lakhelyük vagy gazdájuk, a törökök mégsem kóbor állatként, hanem egyfajta „közös házikedvencként” tekintenek rájuk.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Isztambulban a kóbor macskáknak készült kis házikókat egyúttal hirdetési felületként is alkalmazzák – ezeken gyakran találkozhatunk például ingatlanhirdetésekkel.

  Török dolgok 8
  ©  
  friendlyfable / Reddit

  4 Egyes kávézókban a megrendelt kávé mellé ingyenes török finomságokat kínálnak.

  Török dolgok 9
  ©  
  SCONESiiii / Reddit

  5 Törökországban sokan szeretik a bollywoodi filmeket. Egyesek még indiai tévécsatornákat is néznek.

  Sinemasal
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 A törökök szeretnek piknikezni.

  Török dolgok 10
  ©  
  Jon Evans / Flickr 
  ©  
  CC BY 2.0

  A hétvégente komplett családokkal találkozhatunk a parkokban és tereken. Ilyenkor mindent magukkal hoznak, ami egy jó piknikhez szükséges, még akár grillsütőt és teafőzőt is találhatunk náluk.

  7 A férfiak szinte soha nem hordanak rövidnadrágot.

  TURKEY: Bodrum - June 2010

  Az ország keleti vidékein a hagyományok és a konzervatív nézetek miatt a férfiak nem hordanak rövidnadrágot, bármilyen meleg is van odakint. Általában a férfiak meglehetősen egységesen öltözködnek.

  • A férjemnek vannak török ​​barátai és azt mondták, hogy egy igazi török ​​nem hord rövidnadrágot, melegben is mindig hosszú nadrágban jár. © patara01 / Tripadvisor

  8 A pincérek parfümöt fújnak a vendégekre.

  Török dolgok 11

  Az éttermekben történő étkezés befejezése után az emberek a tenyerüket a pincér felé szokták nyújtani. Ekkor a pincér elővesz egy kis kölnit a zsebéből, és a vendég kezére permetez belőle egy keveset. Ez hozzátartozik az éttermi kultúrához Törökországban.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  9 A törökök megőrülnek a joghurtért, és mindenhol használják.

  Mantı

  A török az egyetlen ország a világon, ahol hatalmas mennyiségben eszik a joghurtot. A helyiek számtalan ételhez hozzáadják. El tudnál például képzelni egy tésztát darált hússal és joghurttal leöntve? Egy külföldi számára ez sokkoló lehet, de a törökök rajonganak érte. Bármihez képesek joghurtot enni, a zöldségektől kezdve a tésztákon át egészen a levesekig.

  10 Ezek telefonfülkék Isztambulban.

  Török dolgok 12
  ©  
  agni_ka / Reddit 
  ©  
  phronimouse / Reddit

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.