HIRDETÉS BEZÁRÁS

19 apró, de fontos filmes részlet, ami fölött mindannyian átsiklottunk korábban

Minden valamirevaló filmrajongó tudja, hogy a világ leghíresebb rendezői sorra rejtenek el olyan apró érdekességeket és utalásokat a filmjeikben, melyeket csak a legsasszeműbb nézők képesek kiszúrni. Tudtad például, hogy a Harry Potter filmekben Voldemort köpenyének színe folyamatosan változik?
🔥 2 hozzászólás

  HIRDETÉS

  Nem ez az egyetlen ilyen érdekesség azonban: cikkünkben most 19 apró, de lényeges részletet gyűjtöttünk össze, melyek fölött valószínűleg Te is elsiklottál korábban.

  1. 1 A L’ecsó című filmben az éttermi kritikus, Anton Egó írógépe egy koponya alakra hasonlít, ezzel is szemléltetve a karakter pusztító és félelmetes személyiségét.


  2. 2 A film végére egyébként Anton Egó kissé meghízik, ezzel is szemléltetve, hogy mennyire szereti az étterem ételeit.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 A Harry Potter és a Halál ereklyéi II. részében láthatjuk, ahogy Voldemort ruhája egyre inkább kifakul, minél több horcruxot pusztítanak el.


  4. 4 A Harry Potter és a Titkok Kamrája című filmben a Roxfort falán lógó festmények közt egy valóságban is létező személy portréját is megfigyelhetjük: ez a nő a képen Boleyn Anna, VIII. Henrik második felesége, aki 1532-től Pembroke márkinője, 1533 és 1536 között pedig angol királyné volt.


  5. 5 Az 1979-es Alien című film promóciós képein Sigourney Weaver egy WC-ülők mellett állva pózol.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 A Breaking Bad – Totál szívás sorozat 14. évadának 5. epizódjában Walter White egy nagy hordót gurít a sivatagban. Ha közelebbről megnézed, egy gyanúsan ismerős dolgot is észrevehetsz: mégpedig a nadrágot, amit a hős a sorozat első évadjában ugyanitt veszített el.


  7. 7 A Pókember: Hazatérés című filmben Peter Parker telefonja minden csata után egyre repedtebbé válik.


  8. 8 Ugyanebben a filmben Mary Jane az egyik jelenetben William Somerset Maugham "Of Human Bondage" című könyvét olvassa. Ennek a könyvnek a főszereplője szintén árván maradt és ezért a nagybátyja és nagynénje nevelte, akárcsak Peter Parkert a filmben.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 Jim Carrey „A maszk” című filmjében a hatalmas fogaknak eredetileg csak néhány jelenetben kellett volna a színész szájában lenniük, ám Jim Carrey-nek annyira megtetszett, hogy minden maszkos jelenetben hordani akarta.


   Egyébként Jim Carrey gazdag mimikájának köszönhetően a filmstúdió rengeteg pénzt spórolt a speciális effektusokon: a színész arckifejezései ugyanis olyan látványosak voltak önmagában is, hogy számtalan jelenetnél már nem is volt szükség további számítógépes effektekre.

  10. 10 A Batman visszatér című filmben az egyik jelenetben Batman szeme körül egy pillanatra eltűnik a kontrasztot csökkentő fekete smink, majd újra megjelenik.


  11. 11 A Zootropolis – Állati nagy balhé című filmben a gyalogátkelőhelyek valódi zebra mintájúak.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 Amikor a Shrek első részében a sárkány áttöri az ablakot, szimbolikus módon a hatalmas ólomüvegnek csak azon része marad meg, ami épp egy sárkányt ábrázol.


  13. 13 A „A sötét lovag” című filmben Bruce Wayne egy lenyűgöző Lamborghini Murciélago autót vezet. A „murciélago” spanyolul azt jelenti: denevér.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 A Hétköznapi vámpírok című filmben van egy érdekes jelenet: amikor a vámpírok a tükröződő asztal körül ülnek, az üveg asztal tükröződésében egyikük sem látható - mivelhogy vámpírok.


  15. 15 A Star Trek című filmben a napjainkban is használt kézszárítók a jövő űrhajóinak szerves részét képezik.


  16. 16 A Titanic című filmben, amikor a hajó már süllyed, az egyik jelenetben egy ír édesanyát láthatunk, aki így szól: „…és így éltek tovább Tír na nÓg völgyén, az örök szépség és ifjúság birodalmában”. Az ír mitológia szerint ebbe a birodalomba csak úgy lehet eljutni, ha hajótörést szenved az ember.


  17. 17 A John Wick című filmben, amikor a főhős feleségét, Helen-t említik, midig van egy százszorszép a képen. Egy nem véletlen: Helen a halála előtt egy Daisy nevű kutyát adott Johnnak. A „daisy” angolul „százszorszépet” jelent.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  18. 18 A Kaliforniai álom című filmben Mia egyszer sem iszik alkoholt, vélhetően azért, mert a nagynénje is alkoholizmusban halt meg.


  19. 19 A Szex és New York című film első részében Carrie Bradshaw pont ugyanolyan telefonnal látható, mint amilyennel a sorozatban is szerepet. Hogy a filmkészítők jobban szemléltessék az eltelt időt és a telefon elhasználódását, ragasztószalaggal tekerték be a telefont.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.