HIRDETÉS BEZÁRÁS

13 tény a szinkronúszásról, ami bizonyítja, hogy ez jóval keményebb sport, mint amilyennek a TV-ben látszik

Ez nem csak vízbe ugrásról és körben lebegésről szól.

  A vízi sportok, különösen a szinkron- vagy műúszás erőt, hajlékonyságot és hatalmas kitartást igényelnek. Nézőként mi csak a hosszú és fárasztó edzések végeredményét látjuk néhány perc leforgása alatt, és hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a bemutató mögött meghúzódó technikák gyakorlásával és tökéletesítésével töltött hosszú napokat.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 13 érdekességet szeretnénk nektek megmutatni a szinkronúszók képzésével és mindennapi életéve kapcsolatban, melyek jól mutatják, hogy ez a sportág jóval megerőltetőbb annál, mint azt sokan gondolják.

  1 A szinkronúszók zselatint használnak, hogy a hajukat a helyükön tartsák a gyakorlatok során.

  Szinkronúszás tények 022

  Ahhoz, hogy a hajukat rendben és ápoltan tartsák a gyakorlatok közben, a sportolók zselatin használnak. Egyszerűen összekeverik a terméket vízzel, és felviszik a hajra, hogy formázzák és a helyükön tartsák azt a verseny előtt. Az egyetlen módja annak, hogy eltávolítsák ezt a zselatint, ha többször egymás után leöblítik a hajukat meleg vízzel.

  2 Kiváló víz alatti hangszóró technológiával rendelkeznek.

  Szinkronúszás tények 021

  A zene alapvető a szinkronúszás versenyeken, mivel a sportolóknak tartaniuk kell az ütemet. A medencékben különleges, high-tech hangszórókat telepítenek, hogy a sportolók hallják a zenét, amikor víz alatt vannak.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Intenzíven edzenek, aminek a vége egy 4 perces előadás lesz.

  Szinkronúszás tények 020

  Bár a gyakorlatok csak 2-4 percig tartanak attól függően, hogy hány ember vesz benne részt, a legtöbb időt vízben töltik. Ezért a szinkronúszó csapat tíz órát edz naponta, hatszor egy héten. Dolgozniuk kell az állóképességen, a tüdőkapacitáson és a mozdulataik pontosságán. Éppen ezért ez az egyik legnehezebb sport az edzés szempontjából.

  4 Nem viselhetnek úszószemüveget.

  Szinkronúszás tények 019

  A műúszók nem viselhetnek úszószemüveget, mert fontos, hogy a bírók lássák az arckifejezésüket. Az úszószemüveg használata akadályozná a bírókat abban, hogy megfelelően értékeljék az arcukat a gyakorlatok végrehajtása közben. Az egyetlen dolog, amit viselhetnek, az az orrcsipesz. Ez megakadályozza, hogy víz jusson az orrukba úszás közben.

  5 Speciális sminket kell használniuk.

  Szinkronúszás tények 018

  Professzionális vízálló sminket használnak, hogy kiemeljék az arcvonásaikat. Így garantálják, hogy a bírók biztosan lássák az arckifejezéseiket a gyakorlatok végrehajtása során, mivel ez jelentősen befolyásolja a pontszámot.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Edzenek, hogy növeljék tüdőkapacitásukat.

  Szinkronúszás tények 017

  A sportolók sok órát töltenek víz alatti edzéssel, hogy növeljék az állóképességüket, és így javuljon a tüdőkapacitásuk. Ez segít a testnek jobban használni az oxigént, hatékonyabban felszívni azt, csökkentve ezzel a légzőszervi betegségek kialakulásának valószínűségét, mint például az asztma.

  7 Gyantáznak vagy borotválnak.

  Szinkronúszás tények 016

  Valószínűleg észrevetted, hogy minden úszónő tökéletesen borotvált. Sokan azt gondolják, hogy ez egy esztétikai választás vagy egy kötelezettség, de valójában van egy technikai ok is erre a döntésre. A szőr ugyanis növeli az ellenállást vízben, amikor az úszónő mozog. Ráadásul egy szőrtelen test érzékibben hat.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.