HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekInterneten talált dolgok

12 vírusos fotó az internetről, amiről kiderült, hogy hazugság

  Az internetezők napi szinten több millió fotót töltenek fel a világhálóra, melyek között mindig akad egy-egy olyan „vírusos” fotó, ami az egész világot körbejárja. A közösségi oldalakon az emberek lájkolják, megosztják és máris pillanatok alatt boldog-boldogtalanhoz el tudnak jutni ezek a fotók. A nagy megosztáshullám során azonban csak nagyon kevesen veszik a fáradtságot, hogy utánanézzenek a képek valódi eredetének, így a sokszor lenyűgöző vagy éppen megbotránkoztató fotók nem is annyira valódiak, mint gondolnánk.

  HIRDETÉS

  Így volt ez a most következő képek esetében is, melyek nagy részével valószínűleg Te is találkoztál már valamilyen formában.

  1. 1 Ez történt az őserdőkkel 10 év alatt.


   A látványos fotókollázs az év elején tomboló „10 éves kihívás” apropóján látott napvilágot, egészen pontosan a Reddit közösségi oldalon, azzal a szöveggel, hogy „minden évben 115-145 ezer km² erdő tűnik el a Földön a fakitermelés következtében”. A fotó valóban látványosnak tűnik és a World Wide Fund for Nature logója még hitelesebbé teszi, ám ettől függetlenül nem egy előtte-utána képet láthatunk, hanem egy fotostockból megvásárolt és összevágott fotón, amin a malajziai trópusi dzsungel pusztulását ábrázolja.

  2. 2 A srác, aki séfeket megszégyenítő módon keveri a rizst.


   Gondolnád, hogy a fotósnak sikerült elkapnia azt a tökéletes pillanatot, amikor a főhős a lehető leglátványosabb módon keveri a rizst? Nem egészen. Ha jobban megnézzük, a rizs meglehetősen irreális, és ez nem is véletlen, hiszen ez pusztán csak egy „szobor”, amit egy tokiói boltban lehet megvásárolni, ahol hamis ételeket és italokat árulnak.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS

  3. 3 Graffiti, ami csak a vízben látható.


   A kép számos internetes oldalon utat tört magának, amit nem is csodálunk, hiszen valljuk be, valóban elképesztő látványt nyújt. Valójában azonban hamisítvány, vagy legalábbis egy kis Photoshoppot kapott az eredeti kép, a víz tükrén ugyanis soha nem lehetne ennyire tisztán látni a fejjel lefelé készített falfestményt. Ez a valóságban valahogy így néz ki:

  4. 4 A Metro-Goldwyn-Mayer logójának készítése.


   Legalábbis ezzel a címmel terjedt el az interneten a bal oldalt látható kép, amin valójában egyáltalán nem az MGM logójának készítését, hanem egy állatorvosi rendelőben vizsgált oroszlánt láthatunk. További jó hír, hogy a képen látható – akkor még betegeskedő – oroszlán mára makkegészséges.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 5 Szilveszter Párizsban.


   Ez a népszerű fotó szinte minden szilveszterkor bejárja a világot, pedig nem kell nagy tűzijáték-szakértőnek lennünk hozzá, hogy rájöjjünk, valami nem klappol az egyszerre fellőtt több száz tűzijáték körül. Nem is véletlenül, ez a kép is ugyanis csak egy ügyes Photoshop, a párizsi szilveszteri tűzijáték pedig valahogy így néz ki a valóságban:

  6. 6 A kutya, aki 7 éve minden este az elhunyt gazdája sírján alszik.


   Közel 60 ezer kedvelést és majdnem ugyanennyi megosztást kapott ez a sírkövön fekvő kutya, aki a leírás szerint 7 éve minden este a gazdája sírján alszik. A kép ez esetben valódi, pusztán a hozzá kapcsolt történet az, ami sántít, az állat és a sírkő tulajdonosa ugyanis semmilyen formában nem kapcsolódik egymáshoz, a kóbor kutyák egyszerűen szeretnek a hűvös márvány sírokon megpihenni, ahogy a most következő blöki is, aki ugyanezzel a történettel vált világhírűvé az interneten, szintén tévesen:

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

4 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
   • 1,105
    Beszélgetésindító
    🤣🤣🤣

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.