HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

12 történelmi jelentőségű emlékmű, amit szándékosan pusztítottak el az emberek

  A bolygónk tele van csodálatos helyekkel és turistalátványosságokkal, melyek nagy részét azok a történelmi építmények és műtárgyak alkotják, amik betekintést engednek a rég elveszett civilizációk életébe. Külön csodálatra méltó, hogy némely ilyen tárgy több száz vagy ezer évet is túlélt, viszonyt annál lehangolóbb, hogy néhány tárgy az idő próbáját kiállva, végül az emberi hülyeségben lelte vesztét.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most olyan történelmi jelentőségű építményeket és műemlékeket gyűjtöttünk össze, melyeket ma is bárki megcsodálhatna, ha nem lett volna egy vagy több ember, akik a hülyeségtől vezérelve úgy döntöttek, hogy tönkreteszik őket.

   1. 1 2015-ben két turista megsemmisítette az olaszországi Cremona város szimbólumaként ismert 300 éves dupla Herkules szobrot, amikor felmásztak rá, hogy tökéletes szelfit készítsenek.

    herculis
   2. 2 2013-ban egy építőipari cég lerombolt egy 2300 éves maja piramist, hogy utakat foltozzanak vele a belize-i Nohmulban.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 2016-ban két tinédzser megrongált egy 5000 éves, síelő férfit ábrázoló barlangrajzot. Ez a rajz ihlette többek között az 1994-es lillehammeri téli olimpia szimbólumát, de 2016-ban megsemmisült, amikor a fiatalok úgy döntöttek, hogy bicskák segítségével mélyebbé teszik a norvégiai Tro-szigeten található történelmi kincset.

    carving
   4. 4 Francis Gastrell tiszteletes 1759-ben lebontotta William Shakespeare házát, hat évvel azután, hogy megvásárolta. A tiszteletesnek nem tetszett, hogy a turisták mindig a háza körül legyeskedtek. A városlakók később elüldözték emiatt a férfit.

    new place
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   5. 5 1941-ben, amikor a náci vezető, Adolf Hitler a Barbarossa hadművelet keretében hárommillió német katonát küldött a Szovjetunió megszállására, értékes műalkotásokat zsákmányoltak és semmisítettek meg a híres oroszországi Borostyánszobából.

    amber room
   6. 6 2015-ben az Iszlám Állam fegyveresei lerombolták a 2000 éve épült ősi Hatra romváros maradványait.

    hatra

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.