Titkos dolgok az orrunk előtt

12 titkos dolog, amik végig az orrunk előtt voltak, de nem vettük őket észre

Minden nap sok ismerős dolgot használunk, és meggyőződésünk, hogy minden részletüket ismerve helyesen használjuk őket, de ez nem mindig van így. Néha még a legtöbbet használt dolgoknak is van egy olyan rejtett részlete vagy funkciója, amit egyikünk sem ismert.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál részletesen tanulmányoztuk a jól megszokott tárgyak rejtett tulajdonságait, és most másoknak is szeretnénk ezeket megmutatni.

 1. 1 Záró mechanizmus a farmerek cipzárján

  0cd26b5bc39f0e435de8f5a387

  Bizonyára észrevehetted már, hogy egyes cipzárok könnyedén lecsúsznak, míg mások erőlködés hatására is csak alig. Ez nem véletlen: a szögletes fülű cipzárokban ugyanis olyan záró mechanizmus található, ami csak a cipzár fülét felemelve, arra erőt kifejtve old ki.

 2. 2 Zseblámpa az okostelefonokon

  99a4375a82a48df05ff3798844

  Emlékszel még a Lumos Maxima varázslatra Harry Potterből? Kiderült, hogy a Google hangsegéd segítségével hasonló varázstrükkre lehetünk képesek, csak egyszerűen ki kell mondani ezt az igét, és a zseblámpa felkapcsol. Ha le szeretnénk kapcsolni a zseblámpát, csak annyit kell mondanunk, hogy “Nox”. Ezen a linken elolvashatjátok, mi szükséges ehhez a trükkhöz.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Kis zsebek a kabátokon

  d860545c559aa2a54f8c6df171

  Valószínűleg észrevetted már, hogy néhány férfi zakónak két zsebe is van egymás fölött. Az egyik közelebb a combhoz, a másik pedig közvetlenül afölött. A felső kis zsebet "váltózsebnek" nevezik.

  Az ilyen zakók Angliában jelentek meg először, amikor a lovaskocsival történő közlekedés népszerűvé vált az urak között. A férfiak így a kis zsebekben tudták tárolni a jegyeket és a váltópénzt, amiket praktikus módon, a zakó kigombolása nélkül tudtak elérni.

 4. 4 Fedél az eldobható poharakon.

  e3af7d5978b65b0522309373de

  Azon túl, hogy megakadályozzák az italok kiömlését, a műanyag fedeleknek van egy kevésbé ismert funkciójuk is: poháralátétként is szolgálnak. Ez praktikus tud lenni, ha szívószál nélkül isszuk az italt, máskülönben a folyadék az asztalra csurogna.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 5. 5 Alkoholos filc

  ed77d356449cb03a0384142c12

  Az alkoholos filcek valójában nem olyan időtállóak, mint amilyennek tűnnek, ezért ha véletlenül ilyen tollal írunk a táblára, akkor nem kell kétségbe esnünk: egyszerűen át kell írni a szöveget egy szövegkiemelő segítségével, a szövegkiemelőkben ugyanis egy olyan anyag található, mely feloldja az alkoholos filceket is, így ezután sokkal könnyebb lesz megtisztítani a táblát.

 6. 6 Só- és borsszóró

  32caf75156b8a8af7ab60ed8e5

  Előfordul, hogy a só vagy bors alig akar kijönni a tartályból, bárhogy is rázzuk őket. A közelmúltban az internetezők felfedeztek egy trükköt, amivel ilyen helyzetben is könnyen kinyerhető a tartalmuk: egyszerűen csak össze kell dörzsölni a tartók recés alját, így ha például a sószóró van alul, akkor a borsszóró alját a sószóró aljához dörzsölve intenzívebb sószórást idézhetünk elő.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás

Szólj hozzá!

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  Mit készítsünk?!
  Kép
  Fotó vagy GIF.
  GIF
  GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
  Videó
  Youtube, Vimeo vagy Vine.
  Szöveg
  Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
  Lista
  Klasszikus internetes lista, számozással.
  Szavazás
  Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
  Visszaszámlálás
  Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
  Személyiség teszt
  Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
  Kvíz
  Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
  Nyílt lista
  Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
  Ranglista
  Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

  Küldd el egy barátodnak!