12 rejtélyes történelmi esemény, amiről még ma is vitatkoznak a tudósok

Manapság a legtöbb furcsa és megmagyarázhatatlan fotó láttán az emberek többsége gondolkodás nélkül rávágja, hogy ,,ez Photoshop!". Az alábbi 12 fénykép esetében azonban ilyenről szó sem lehet: ezek a felvételek ugyanis akkoriban készültek, amikor Photoshopról még csak álmodni sem mertek az emberek.


HIRDETÉS

Hiába kaptak azonban nagy figyelmet, hiába tanulmányozta őket tudósok sokasága, a rajtuk látható furcsa eseményekre a mai napig sem sikerült elfogadható és helytálló magyarázatot találni.

 1. 1 A hook-szigeti tengeri szörny.


  Ez a fénykép 1965-ben készült, szintén jóval a számítógépek elterjedése és a Photoshop megjelenése előtt. A kép körül kialakult rejtélyt tovább bonyolította, hogy ezt a felvételt nem egy névtelen ,,útszéli suhanc", hanem Robert Le Serrec elismert fényképész készítette. A különös tengeri lényt ábrázoló kép az ausztráliai Hook-sziget partjainál készült és többen is jelen voltak a feltűnésénél, egyhangú döntés azonban nincs vele kapcsolatban, a tengerbiológusok közt még ma is vitatott, hogy pontosan mi is látható rajta.

 2. 2 A Hessdalen-fények.


  Éveken keresztül lehetett megfigyelni különösen mozgó, furcsa fényeket a norvégiai Hessfalen-völgy felett. Számtalan bizonyíték létezik a furcsa világító tárgyak völgy felett történő átrepülésére, ezt a képet például egy norvég fotós készítette 30-másodperces záridővel. Bár sok tudós foglalkozott a témával, nem sikerült egyhangú magyarázatot kapni rá, hogy mi is állhat ennek a furcsa jelenségnek a hátterében.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 A ,,fekete lovag".


  1960-ban egy sötét, ismeretlen repülő tárgy került a Föld légterébe. Ebben az időben egyetlen műholdat sem lőttek fel és a Csillagok Háborúja filmekből ismert Boba Fett űrhajóját-idéző objektum egyetlen emberi kéz alkotta tárgyra sem hasonlított. Azóta ráadásul számos hasonló repülő tárgyat sikerült már lencsevégre kapni a Föld körül, melyekben csak az volt a közös, hogy a fénykép készülte után néhány másodperccel rejtélyes módon eltűntek. A tudósok között megoszlanak a vélemények, hogy mi is lehetett pontosan a ,,Black Knight" névre keresztelt objektum, ám abban a többség egyetért, hogy valószínűleg nem ember alkotta, mesterséges tárgyról lehet szó.

 4. 4 A ,,Babushka Lady"


  1963. november 22-én, Kennedy elnök meggyilkolásának helyszínén volt egy rejtélyes hölgy, aki több fényképen és videofelvételen is feltűnt. Titokzatosságát az okozta, hogy az elnök meggyilkolása után nem szaladt fedezékbe, (mint a többiek) hanem mintha mi sem történt volna, fényképezgette tovább a világ egyik leghíresebb merényletének helyszínét.

  Röviddel később eltűnt, ám a merényletet visszanézve olyan gyanúsnak titulálták a viselkedését, hogy több évtizeden keresztül az FBI is nyomozott utána, révén, hogy nagy valószínűséggel köze lehetett az elnök meggyilkolásához. Hiába azonban minden erőfeszítés, nem akadtak a nyomára, sőt, még csak a személyazonosságát sem sikerült megállapítani, így a rejtélyes hölgy a „Babushka Lady” nevet kapta, az idős orosz asszonyokra jellemző fejkendője miatt.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 5. 5 Mobiltelefon egy régi Chaplin filmben.


  Charlie Chaplin 1928-as filmjének, A cirkusz című némafilmnek az extrákkal teli (2010-es) DVD-jén látható egy rejtélyes fekete ruhás nő, aki úgy tesz, mintha mobilon telefonálna. Bár a szkeptikusok többsége azzal magyarázza a történetet, hogy egy sima hallókészüléket (hallókürtöt) tart a kezében, ez sem erősíthető meg egyértelműen, az egyedül sétáló hölgynek ugyanis semmi oka sincs a füléhez tartani a szerkezetet, ráadásul a jelenet közben jól látható, hogy mozog a szája, ergo mintha beszélne valakihez, pedig senki sincs a közelében. A kivágott jelenet:


 6. 6 A Los Angeles-i légi csata.


  A „Los Angeles-i csata” egy 1942. február 25-én éjjel 2-kor kezdődő rendkívül furcsa incidens neve volt. A katonai radarok ugyanis egy azonosítatlan repülő objektumot véltek felfedezni az égen, ezért éjjel 3 óra után nem sokkal légitámadás szirénája ébresztette a lakosokat, miközben egész Los Angeles világítását lekapcsolták, az eget pedig keresőfényekkel pásztázták (a képen is ez látható) miközben a katonaság légvédelmi ágyúkkal kezdett kezdett tüzelni az objektum feltételezett helye felé.

  Nem véletlen volt ez a nagy felhajtás: három hónappal a Pearl Harbor-i támadás után az amerikaiak biztosra vették, hogy Japán visszatért. Az őrült káoszban az emberek a legkülönfélébb dolgokat vélték felfedezni: voltak akik japán repülőgépekről, mások égből hulló bombákról és ejtőernyősökről számoltak be. Az őrült tűzpárbaj egészen pirkadatig tartott, amikor a hadvezetés végre kiadta a parancsot a tűz beszüntetésére.

  Ekkor jött azonban a nagy meglepetés: a katonaság és a kormány hivatalos közleménye szerint ugyanis semmi sem volt az égen, a Los Angeles-i csatát pedig egész egyszerűen „hamis riasztásnak” minősítették.

  Ez nem meglepő módon sokkolta a lakosokat, akik szkeptikusak voltak az üggyel kapcsolatban és úgy érezték, hogy a kormány rejtegetni próbál előlük valamit. A média is alakosok mellé állt, több újság UFO-kra emlékeztető képet hozott le, amit először a kormány nem kívánt kommentálni, majd később megerősítették, hogy egy ballonra erősített időjárás-szonda látható a képeken.

  Ez természetesen nem mindenkit nyugtatott meg, az emberek pedig ma sem értik pontosan, hogy mi is történhetett aznap éjjel, amiért a légvédelmi ágyúk több mint 1400 sorozatot lőttek ki – állítólag a semmire. Bővebben: mult-kor.hu

  Még nincs vége, a cikk a következő oldalon folytatódik!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás

Szólj hozzá!

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  Mit készítsünk?!
  Kép
  Fotó vagy GIF.
  GIF
  GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
  Videó
  Youtube, Vimeo vagy Vine.
  Szöveg
  Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
  Lista
  Klasszikus internetes lista, számozással.
  Szavazás
  Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
  Visszaszámlálás
  Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
  Személyiség teszt
  Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
  Kvíz
  Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
  Nyílt lista
  Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
  Ranglista
  Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

  Küldd el egy barátodnak!