HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

10 különleges orvosi eset, amit nehéz elhinni

  Az emberi test egy nagy rejtély. Bár számtalan tanulmányt végeztek már az anatómiánk megértése végett, ennek ellenére a testünk még mindig képes lenyűgöző dolgokat produkálni. Mai listánk főhősei élő példák erre.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most olyan emberek történeteit gyűjtöttük el, akik az orvosi eseteikkel alaposan felkavarták a tudomány világát, mivel olyan dolog történt velük, ami senki mással rajtuk kívül.

  10 A halál csókja

  Orvosi esetek 015

  2016-ban egy alig 17 éves srác meghalt Mexikóvárosban, miután a barátnője kiszívta a nyakát. Az orvosok szerint a heves csók vérrögöt okozott, ami végül a srác agyába vándorolt és agyvérzést kapott.

  9 Álterhesség

  Orvosi esetek 016

  1809-ben a 45 éves Jane Todd Crawfordot két orvos is rosszul diagnosztizálta: ikerterhességet állapítottak meg a nőnél. Egy harmadik orvos, Dr. Ephraim McDowell azonban egészen más diagnózist adott: petefészek daganatot állapított meg a nőnél. Az orvos később egy kísérleti műtéttel távolította el a körülbelül 10 kg súlyú daganatot, és mivel korábban nem volt még hasonló műtét, ezért ez volt a világ első petefészek-eltávolítása. A nőnek szerencsére sikerült felépülnie és 78 évet élt.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8 Szójaszósz kóma

  Orvosi esetek 017

  Egy 19 éves virginiai fiú fogadásból úgy döntött, hogy megiszik egy liter szójaszószt. A „bravúros” mutatvány után a fiút görcsök kezdték gyötörni és habzani kezdett a szája. A helyi kórházba szállították, ahol úgy döntöttek, hogy mesterséges kómába rakják. Az orvosok ellenőrizték a srác nátriumszintjét, és ez volt a legmagasabb érték, amit valaha felnőtt embernél mértek. A fiatalember végül tartós idegrendszeri probléma nélkül úszta meg a mérgezést.

  7 A mérgező hölgy

  Orvosi esetek 018

  Gloria Ramirezt 1994. február 19-én vitték kórházba, a testén olajos anyag volt, és erős fokhagyma szag áramlott belőle. Amikor az orvosok vért vettek a nőtől, furcsa szagot éreztek. Ezután a személyzet tagjai annyira rosszul lettek, hogy ki kellett üríteni az épületet. A 23 fős személyzetből 5-en kórházba is kerültek. Gloria nem élte túl a procedúrát, és bár a halálának hivatalos oka „veseelégtelenség” volt, ez nem magyarázza a furcsa tüneteit és a kórházi személyzet hirtelen megbetegedését. Az orvostudomány történelmébe csak „mérgező hölgy” néven került be.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Genetikai hiba

  Orvosi esetek 019

  2013-ban egy 66 éves kínai férfi szörnyű hasi fájdalommal fordult orvoshoz. Alapos vizsgálat után kiderült, hogy a 1,5 méter magas, szakállas és hímtaggal rendelkező férfi valójában nő, legalábbis genetikailag. A fájdalom pedig, amit érzett, az egy nagy, jóindulatú petefészekciszta miatt volt.

  5 Hangok a fejemben

  Orvosi esetek 020

  1984-ben egy nő Angliában azt állította, hogy hangokat hall, amik azt mondták neki, hogy agydaganata van. A nőt hallucinációs pszichózissal kezelték, de továbbra is hallott hangokat, amik azt mondogatták neki, hogy agyvizsgálatra van szüksége. Sőt, a hangok még arról is beszámoltak, hogy pontosan hol van a daganat. A vizsgálat után az orvosok tényleg daganatot találtak a nő fejében, ráadásul pontosan ott, ahol a hangok mondták.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.