HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekInterneten talált dolgokSztárok és celebek

10 híres díva a múltból, akiknek a szépségtitkai ma már őrültségnek tűnnek

Ma már elképzelhetetlenek ezek.

  A modern nőknek ma már nem nehéz odafigyelni magukra, hiszen a boltok polcai tele vannak mindenféle szépségápolási szerekkel. A különféle kozmetikai szerek vagy akár plasztikai sebészet segítségével pedig nemcsak megfiatalíthatják magukat, hanem ki is javíthatják a különféle hibákat a megjelenésükben.

  HIRDETÉS

  Hollywood aranykorában azonban ezek az eljárások és eszközök még nem álltak rendelkezésre, ezért a sztároknak és a régi szépségideáloknak különféle, néha egyenesen nevetséges trükkök segítségével kellett kihozni magukból a maximumot.

   1. 10 Ginger Rogers az utcán aludt

    b22a5c570c9d8c6478e3f0a82f

    A hollywoodi színésznő, énekes és táncos, Ginger Rogers egyszer elismerte, hogy utálja a szépségszalonokat. Fiatalságának megőrzése érdekében ezért szokatlan módszerekhez fordult. Éjszakára mindig sűrű krémet kent a bőrére, reggel pedig olajbázisú szappannal mosakodott. A sztár ezenkívül nagyon egészséges életmódot folytatott, szigorú étrendet követett és hetente legalább kétszer teniszezett.

    A filmsztár legfurcsább szépségtrükkje mégis a szabadban alvás volt. Ginger Rogers és férje minden éjjel szó szerint a szabadban aludtak, és csak esős idő esetén mentek be a házba.

   2. 9 Jean Harlow forró olívaolajat dörzsölt a fejbőrébe

    502f545dd18845783c3cbd6ff7

    Jean Harlow volt az első szőke Hollywoodban. A Max Factor rengeteget dolgozott a megjelenésén, ezért a színésznő minden tekintetben igyekezett megfelelni az akkori szépségideáloknak. Jean mindig azt tanácsolta a nőknek, hogy ne dörzsöljék az arcukat, hanem körkörös mozdulatokkal simogassák, elmondása szerint ez a gyengéd mozdulat segít fiatalon tartani a bőrt.

    A haj növekedése és fényessége érdekében a sztár azt javasolta, hogy havonta legalább egyszer dörzsöljenek forró olívaolajat a fejbőrükbe a nők. Szépségtitkai közé tartozott még továbbá a minden este történő hajmosás és fejmasszírozás is.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 8 Marilyn Monroe fehér háromszögeket rajzolt a szeme sarkába, és vörös szemceruzát használt

    78056c5c55add00a774574275a

    A sminkes, Allan „Whitey” Snyder volt felelős a híres szépségideál lenyűgöző megjelenéséért. A sminkes egy érdekes trükköt használt arra, hogy Marilyn Monroe szeme nagyobb, szélesebb és fehérebb legyen.

    A filmsztár szemének külső sarkába Snyder egy kis fehér háromszöget rajzolt, pontosan a szemceruza felső és alsó határára. Ettől a színésznő kinézete jelentősen megváltozott. Marilyn szemének belső sarkát ráadásul vörös szemceruzával hangsúlyozta, ettől jóval fehérebbnek tűntek a szemei.

   4. 7 Vivien Leigh túlment a rúzzsal az alsó ajkának határán

    80971f57d184b1185c119cb423

    A színésznő mindig úgy vélte, hogy nem elég teltek az ajkai, ezért még mielőtt divat lett volna, Vivien úgy festette az ajkait, hogy a rúzs túlnyúlt az alsó ajkának határvonalán. Ez a szépségtrükk nagyon népszerűvé vált, az 1940-es évek divatmagazinjaiban kivétel nélkül ezt javasolták a nőknek.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   5. 6 Marlene Dietrich ragasztóval tette feszesebbé a dekoltázsát

    1bb9145e2d88b44d1a89418644

    Marlene Dietrich egy igazi stílusikon volt, aki megelőzte a korát. Amikor a plasztikai sebészet még nem létezett, Marlene feltalálta magát. A színésznő ragasztót használt többek között az arcán és nyakán lévő öregedő bőr feszessé tételére, valamint egyes források szerint a dekoltázsának „beállításánál” is hasonló praktikák után nyúlt.

   6. 5 Fannie Ward minden nap fejjel lefelé lógott

    fc1dfb51ab83f1efaec9c40693

    A némafilmes színésznőt, Fannie Ward-ot örök fiatalnak is becézték. 55 éves korában állítólag egy 7 éves lányt is simán eljátszhatott volna, annyira friss és fiatal volt a bőre.

    Fannie azt állította, hogy fiatal megjelenésének titka egyszerű: a lábait az ajtókeretre akasztva minden nap fejjel lefelé lógott. A sztár úgy vélte, hogy a vér így átjárja az arcszöveteit, egyúttal pedig felfrissíti és regenerálja azt.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • "A filmsztár szemének külső sarkába Snyder egy kis fehér háromszöget rajzolt, pontosan a szemceruza felső és alsó határára." ??? Egész pontosan hova is?

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.