HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekInterneten talált dolgok

10 érdekes felfedezés, amit a Google Maps-nek köszönhetünk

  A hatalmas mennyiségű tudás közvetlen közelsége egyre lenyűgözőbb méreteket ölt a modern világban. Ma már fel sem kell állnunk a kanapéról ahhoz, hogy Föld körüli utazást tegyünk, és olyan lenyűgöző vagy érdekes felfedezéseket tegyünk a világról, melyeket olykor még a tudósok sem ismernek. A Google még 2005-ben indította el a Google Maps névre keresztelt térképszolgáltatását, azóta pedig a kíváncsi internetezők számtalan érdekes dolgot fedeztek már fel a segítségével a titokzatos sivatagi rajzoktól kezdve egészen a történelmi jelentőségű építményekig.

  HIRDETÉS

  Sok ilyen felfedezést láthattatok már nálunk a Liked.hu-n, mai cikkünkben pedig 10 további érdekességgel szeretnénk bővíteni a palettát, amire a Google Maps nélkül talán sosem bukkant volna rá az emberiség.

  1. 10 A nagy lyuk-sáv, Peru


   A mintegy 6000 furcsa, különböző átmérőjű és mélységű furatból álló 1,4–1,5 km hosszú sáv a Pisco-völgynél kezdődik, és a perui Andokban tűnik el. Még a műholdfotók által készített felvételeken is egészen lenyűgöző, nem beszélve a drónokról készített videofelvételekről.

   Külön érdekesség, hogy a híres Nazca-vonalakkal ellentétben ennek a lyukakkal teli sávnak a célja már az 1933-as felfedezése óta ismeretlen. A tudósoknak és régészeknek csak feltételezéseik vannak, például egyes ötletek szerint temetkezési helyek voltak, mások szerint a különféle gabonák tárolására használták őket - de mindegyik kritika észérvekkel támadható, ezért összességében több kérdést hagynak maguk után, mint választ.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 9 Mesterséges sziget, Hollandia


   Ez a hollandiai Ketelmeer-tó közepén fekvő, alakjában térkép-ikonra hasonlító sziget valójában egy mesterségesen létrehozott, 1 km átmérőjű körgát, amit IJsselognak hívnak. A szigetet a szennyezett iszap tárolására használják.

  3. 8 Óriásháromszög, USA


   Ez a misztikusnak tűnő hely az arizonai Whitmanben található, és valójában 1956-1966 között az amerikai légierő bázisaként funkcionált. Azóta elhagyatott.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 7 Ujjlenyomat, Egyesült Királyság


   A Fingermaze nevű hatalmas ujjlenyomat a Hove Central Parkban (Brighton, Egyesült Királyság) található. Noha a turisták "labirintusként" emlegetik, valójában egy 2006-ban létrehozott műalkotás, egészen pontosan egy habarcsból készült szobor, amit Chris Drury művész készített.

  5. 6 Misztikus sivatagi minták, Kína


   Ezek a misztikus rajzok, amik úgy néznek ki, mintha valaki felülről firkálta volna össze a Góbi-sivatagot, sokáig lázban tartotta a tudós szakmát, sokan idegen életformáknak tulajdonították. Később kiderült azonban, hogy valószínűleg egy ember által készített alkotás. Jonathan Hill, a Space Flight to Mars Center kutatási technikusa szerint az ilyen mintákat valószínűsíthetően a kínai kém műholdak kalibrálásához használják.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Mintha legalábbis a Nazca-vonalak céljával tisztában lennének. Egy olyan világban, ahol azt képzelik, hogy a piramisok temetkezési helyek voltak...

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.