Mindannyian rutinszerűen csináljuk ezt a 7 mindennapi mozdulatot, de kiderült, hogy nem lenne szabad


Sok háztartási szokásunk annyira beidegződött az évek során, hogy meg sem fordul a fejünkben annak a gondolata, hogy talán rosszul csináljuk őket. Pedig nem ártana egy kicsit végiggondolni őket, hiszen könnyen kiderülhet például, hogy rosszul bánunk a zuhanyfüggönnyel, vagy hogy a rossz lepedőhúzási szokásaink miatt rosszat teszünk magunkkal és az ágyunkkal porszívózás közben.

HIRDETÉS

A Liked.hu-nál szeretjük előnyünkre változtatni a szokásainkat, ezért most megosztunk veletek 7 olyan mindennapi szokást, amiről kiderült, hogy az emberek többsége általában rosszul csinálja.

 1. 1 Összehúzott zuhanyfüggönyök

  a7e99550859d498bedcca55db2

  Ha zuhanyozás után a zuhany vagy kád egyik végébe összehúzva hagyod a függönyt, a nedvesség nem tud felszáradni róla, és penész képződhet rajta. Ennek elkerülése érdekében zuhanyozás után mindig hagyd kihúzva a függönyt, hogy megszáradhasson.

 2. 2 Tárolóként használt sütő

  dac5d15b17af9476d545e03163

  A sütőt kizárólag sütésre szabad használni. Pontosabban edénytárolásra is, de ez veszélyes. Mindig fennáll ugyanis annak a kockázata, hogy mi vagy valamelyik családtagunk úgy kapcsolja be a sütőt, hogy nem nézi meg előtte, van-e valami a belsejében. Ez jobb esetben csak a benne lévő dolgok károsodásához vezethet, de rosszabb esetben akár lakástűzhöz is.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Túl sokáig zuhanyozás

  Zuhanyproblema

  A fürdőszobában sokáig folyó víz (különösen, ha az forró) olyan nedves és párás környezetet teremt, amiben könnyen penész képződhet. Ennek elkerülése érdekében célszerű maximum 15 perces zuhanyozásokat csinálni, és rögtön utáni ablakot nyitni, hogy kellően kiszellőzzön a fürdőszoba.

 4. 4 Ne félj a dobozoktól

  Dobozkerules

  Megszoktuk már, hogy mindennek a szekrényben vagy a polcon kell lennie, és a legtöbben igyekszünk gondosan mellőzni mindenféle dobozt az életünkből. A ruháink emiatt sokszor teljesen kaotikussá válnak, pedig néhány doboz vagy kosár könnyedén orvosolhatja a problémát.

  Ma már annyiféle-fajta kosár közül választhatunk a lakberendezési boltokban, hogy egészen biztosan megtaláljuk közöttük az otthonunk dizájnjához illőt. Érdemes ilyenekben tárolni a cipőket, játékokat, ajándékokat, ékszereket, stb.

 5. 5 Szőnyegnyom figyelmen kívül hagyása

  Szonyegnyom

  A nehéz bútorok súlya bizony nyomot hagy a szőnyegen, ám a legtöbben egyszerűen megtanulunk együtt élni ezzel, és meg sem fordul a fejünkben annak a lehetősége, hogy esetleg megszüntessük őket.

  Ma már számtalan módszer létezik erre a problémára, a legnépszerűbb közülük pedig a jégkockás trükk, melyet aztán a hajszárító meleg levegőjével kell addig szárítani és egy ruhadarabbal átdörzsölni, míg a szőnyeg vissza nem nyeri az eredeti kinézetét.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Ágynemű levétele porszívózás előtt

  Lepedo athuzas

  A szakértők azt tanácsolják, hogy ne húzzuk le az ágyneműt, mielőtt porszívózni kezdjük a szobát. Ellenkező esetben a felszálló por lerakódik a matracra és a paplanokra, a tiszta ágyneműt pedig azokra húzzuk rá. Mindig csak porszívózás után álljunk neki áthúzni az ágyat.

 7. 7 WC-öblítés

  Wc oblites

  A vécé lehúzása előtt mindig engedd le a fedelet. Ha nyitott fedéllel öblítesz, apró vízcseppek kerülhetnek nemcsak a vécéülőkére, de a vécé közvetlen közelében található tárgyakra is. A maximális kényelem érdekében érdemes lassan csukódó automatikus WC-ülőkét beszerezni, amivel a fedelet csak meg kell lökni és az magától szépen lassan lecsukódik.


  Bónusz: a mosogatógéppel nem csak edényeket moshatunk.

  Gyakran időt és energiát nem sajnálva súroljuk a különféle apróságokat, pedig kiderült, hogy a mosogatógépben is sok olyan dolgot moshatunk, ami eszünkbe sem jutott volna korábban. Gyerekjátékok, lámpabúrák, fésűk és apróbb ruhadarabok, sőt akár különféle háztartási cikkek és szerszámok mosására is használhatjuk a mosogatógépünket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
22
3 hozzászólás, 22 pont

Szólj hozzá!

3 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
   • 4,480
    Rendszeres látogató: 10x jelentkezett be a Liked.hu-n.
    Beszélgetésindító: hozzászólásaival érdekes beszélgetéseket generál.
    Törzsvendég: rendszeresen látogatja a Liked.hu-t.
    Társalgó: 10 hozzászólást írt a Liked.hu-n.
    És az előző edényről lejött kosz nem megy rá a következő edényre? És amúgy ezek a mosogatógépek tényleg ilyenek, hogy belülről koszosak maradnak? Akkor mire jók?
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!