HIRDETÉS
ÉletmódTippek és trükkök

Mindannyian rutinszerűen csináljuk ezt a 7 mindennapi mozdulatot, de kiderült, hogy nem lenne szabad

  Sok háztartási szokásunk annyira beidegződött az évek során, hogy meg sem fordul a fejünkben annak a gondolata, hogy talán rosszul csináljuk őket. Pedig nem ártana egy kicsit végiggondolni őket, hiszen könnyen kiderülhet például, hogy rosszul bánunk a zuhanyfüggönnyel, vagy hogy a rossz lepedőhúzási szokásaink miatt rosszat teszünk magunkkal és az ágyunkkal porszívózás közben.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál szeretjük előnyünkre változtatni a szokásainkat, ezért most megosztunk veletek 7 olyan mindennapi szokást, amiről kiderült, hogy az emberek többsége általában rosszul csinálja.

  1. 1 Összehúzott zuhanyfüggönyök

   a7e99550859d498bedcca55db2

   Ha zuhanyozás után a zuhany vagy kád egyik végébe összehúzva hagyod a függönyt, a nedvesség nem tud felszáradni róla, és penész képződhet rajta. Ennek elkerülése érdekében zuhanyozás után mindig hagyd kihúzva a függönyt, hogy megszáradhasson.

  2. 2 Tárolóként használt sütő

   dac5d15b17af9476d545e03163

   A sütőt kizárólag sütésre szabad használni. Pontosabban edénytárolásra is, de ez veszélyes. Mindig fennáll ugyanis annak a kockázata, hogy mi vagy valamelyik családtagunk úgy kapcsolja be a sütőt, hogy nem nézi meg előtte, van-e valami a belsejében. Ez jobb esetben csak a benne lévő dolgok károsodásához vezethet, de rosszabb esetben akár lakástűzhöz is.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Túl sokáig zuhanyozás

   Zuhanyproblema

   A fürdőszobában sokáig folyó víz (különösen, ha az forró) olyan nedves és párás környezetet teremt, amiben könnyen penész képződhet. Ennek elkerülése érdekében célszerű maximum 15 perces zuhanyozásokat csinálni, és rögtön utáni ablakot nyitni, hogy kellően kiszellőzzön a fürdőszoba.

  4. 4 Ne félj a dobozoktól

   Dobozkerules

   Megszoktuk már, hogy mindennek a szekrényben vagy a polcon kell lennie, és a legtöbben igyekszünk gondosan mellőzni mindenféle dobozt az életünkből. A ruháink emiatt sokszor teljesen kaotikussá válnak, pedig néhány doboz vagy kosár könnyedén orvosolhatja a problémát.

   Ma már annyiféle-fajta kosár közül választhatunk a lakberendezési boltokban, hogy egészen biztosan megtaláljuk közöttük az otthonunk dizájnjához illőt. Érdemes ilyenekben tárolni a cipőket, játékokat, ajándékokat, ékszereket, stb.

  5. 5 Szőnyegnyom figyelmen kívül hagyása

   Szonyegnyom

   A nehéz bútorok súlya bizony nyomot hagy a szőnyegen, ám a legtöbben egyszerűen megtanulunk együtt élni ezzel, és meg sem fordul a fejünkben annak a lehetősége, hogy esetleg megszüntessük őket.

   Ma már számtalan módszer létezik erre a problémára, a legnépszerűbb közülük pedig a jégkockás trükk, melyet aztán a hajszárító meleg levegőjével kell addig szárítani és egy ruhadarabbal átdörzsölni, míg a szőnyeg vissza nem nyeri az eredeti kinézetét.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Ágynemű levétele porszívózás előtt

   Lepedo athuzas

   A szakértők azt tanácsolják, hogy ne húzzuk le az ágyneműt, mielőtt porszívózni kezdjük a szobát. Ellenkező esetben a felszálló por lerakódik a matracra és a paplanokra, a tiszta ágyneműt pedig azokra húzzuk rá. Mindig csak porszívózás után álljunk neki áthúzni az ágyat.

  7. 7 WC-öblítés

   Wc oblites

   A vécé lehúzása előtt mindig engedd le a fedelet. Ha nyitott fedéllel öblítesz, apró vízcseppek kerülhetnek nemcsak a vécéülőkére, de a vécé közvetlen közelében található tárgyakra is. A maximális kényelem érdekében érdemes lassan csukódó automatikus WC-ülőkét beszerezni, amivel a fedelet csak meg kell lökni és az magától szépen lassan lecsukódik.


   Bónusz: a mosogatógéppel nem csak edényeket moshatunk.

   Gyakran időt és energiát nem sajnálva súroljuk a különféle apróságokat, pedig kiderült, hogy a mosogatógépben is sok olyan dolgot moshatunk, ami eszünkbe sem jutott volna korábban. Gyerekjátékok, lámpabúrák, fésűk és apróbb ruhadarabok, sőt akár különféle háztartási cikkek és szerszámok mosására is használhatjuk a mosogatógépünket.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

3 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  • Teljesen igazad van, az arról lejött kosz rámegy az edényre! Iszonyú gusztustalan!! 
   • 9,810
    Rendszeres látogatóBeszélgetésindítóTörzsvendég10 hozzászólásKommentkirály
    És az előző edényről lejött kosz nem megy rá a következő edényre? És amúgy ezek a mosogatógépek tényleg ilyenek, hogy belülről koszosak maradnak? Akkor mire jók?

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.