HIRDETÉS BEZÁRÁS

Egy illemtan szakértő mesélt a leggyakoribb étteremben elkövetett hibákról, és hogy hogyan kerülhetők el

🔥 4 hozzászólás

  Az alapvető illemszabályokat általában jól ismeri az emberek többsége, ha azonban egy kicsit elmerülünk az illemtan mélyében, hamar rájöhetünk, hogy rengeteg mindent kell még tanulnunk akkor is, ha egyébként magunkat egy művelt és illemtudó embernek tartjuk. Hogyan tartsunk helyesen egy poharat, hová tegyük a szalvétát? – csak néhány kérdés azok közül, amikkel könnyen zavarba lehet hozni egy embert.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál épp ezért most Anna Bey-t, a társadalmi illemtan szakértő tanácsait hoztuk segítségük, aki elmeséli nekünk, mik a leggyakoribb étteremben vétett hibák, és hogy hogyan kerülhetjük el azokat.

  Ő itt Anna Bey, aki illemtan és társas viselkedés terén végzett. A nő tudja, hogyan kell lenyűgözni másokat a modorunkkal, és ma elmeséli, hogyan mit nem csinálnak az igazi hölgyek egy étteremben.

  1. 1 Például a salátaleveleket tilos felvágni - pontosan úgy kell fogyasztani, amilyen méretben és formában elénk tették őket.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 2 A borfogyasztásra több szabály is vonatkozik, de az első és legfontosabb, hogy a poharat mindig a száránál kell megfogni.


   Alul tilos.

  3. 3 Fontos az is, hová tesszük a borospoharat: a pohárnak mindig a tányér jobb oldalán kell lennie, annak jobb oldalán pedig egy pohár víznek.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 4 Figyelj oda a partneredre, mielőtt újratöltöd a poharad! A nő azt javasolja, hogy először mindig kérdezd meg a partnered, hogy tölthetsz-e neki, majd csak utána tölts magadnak.


  5. 5 Ha olyan ételt fogyasztunk, amit kenyérre kell kenni, akkor előbb le kell törnünk egy kis darabot a kenyérről, és azt megkenni, nem az egész szeleteket.


  6. 6 Az evőeszközökre is fontos szabályok vonatkoznak: például soha nem szabad egy kést élével felfelé tartani evés közben, és ha egy kis szünetet tartunk (miközben iszunk mondjuk), akkor a kést és a villát mindig V-alakban kell a tányéron hagyni úgy, hogy a fogantyúi ne érhessenek hozzá az asztalhoz.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  7. 7 Egy másik fontos szabály, hogy tilos sminkelni az asztalnál. Ha meg akarod igazítani a sminked, ahhoz mindig ki kell kéredzkedned a mosdóba. Ugyanez vonatkozik egyébként az orrfújásra.


  8. 8 Amikor vége a vacsorának, soha ne tedd a szalvétát a tányérba. A szalvétának mindig a tányér bal oldala alá gyűrve kell lennie.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

4 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Enyje-benyje teremtette, hát szabad társadalmilag kiművelt hölgyeménynek minden fotón úgy bazsalyogni a kamerába, mintha magunkat akarnánk eladni éppen? :P Abban a társadalmi illemtan-iskolában jó modorra nem tanítanak? 
 • A salatat ne daraboljuk. Jah, fulladjunk meg ha feluletes volt a szakacs. Habar en azt a villaval hajtom es ugy szurom fel...de akkor is. En jobb szeretem a kicsi falatokat. Amugy meg ha már illem... Mennyire illik kirakni az ikreket egy napközbeni etteremhez? 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu