10 hétköznapi apróság, amivel nap mint nap tesszük tönkre az otthonunk

  A legalapvetőbb háztartási szabályokkal mindenki tisztában van. Mindenki tudja például, hogy a nedves ruhákat nem szabad a mosógépben hagyni mosás után, azonban vannak olyan hibák, amit sokszor még a legtapasztaltabb emberek is elkövetnek az otthonuk takarítása közben. A népszerű, és hasznosnak gondolt trükkökről olykor kiderül, hogy többet ártanak, mint használnak.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most összeállítottunk egy listát azokról a mindennapi szokásokról, amit az emberek előszeretettel végeznek, anélkül, hogy tudnák, mekkora hibát követnek el közben.

  1. 1 Padlósöprés

   1d0e685f09ba94b829e5caebd4

   Sokunk számára a padló felsöprése egy gyors és egyszerű módja az otthoni takarításnak. Nem árt azonban, ha tudjuk, hogy az ilyen takarítás a szennyeződések tizedét sem képes eltüntetni.

   A por nagy része a levegőbe emelkedik közben, és a bútorokra, illetve egyéb tárgyakra rakódik rá, míg a padlón a seprűvel végighúzott apró szennyeződések napról-napra karcolják meg a parkettát, amitől az egy idő után alapból is porosnak tűnik majd. Sokkal jobb, ha söprés helyett inkább porszívózunk: a takarítás alaposabb lesz, és a lakás hosszabb ideig marad tiszta.

  2. 2 Műanyag vágódeszka használata fa helyett.

   dce5575808a11c540ff70f6832

   Egy régi mítosz szerint a műanyag vágódeszkák higiénikusabbak, mint a fából készültek, ez azonban egyáltalán nem így van. Annak ellenére, hogy a fa valóban képes felszívni a baktériumokat, nem túl kellemes környezet a számukra. Ellenben a műanyag vágódeszkákkal, melyek körülbelül csak az első karcolásig biztonságosak, utána pedig a mélyedések kiváló táptalajt biztosítanak a baktériumok számára, amiktől még alapos fertőtlenítéssel sem tudunk teljesen megszabadulni.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Vágódeszka mosás mosószerrel.

   ce2b5352d1b1a046bc40013a8b

   A mosogatószer hatékonyan távolítja el az ételmaradékokat a deszkákról, de a karcolások és vágások is tartalmaznak mikroszkopikus ételmaradékokat, ami az emberi szem számára láthatatlan. A tökéletes biztonság érdekében fertőtlenítsük a vágódeszkát hidrogén-peroxiddal.

  4. 4 Tészta/rizs forró vizének és a kávézaccnak a mosogatóba öntése.

   120d085fc983b933f6ff110b77

   A mosogatóba öntött kávézacc könnyen dugulást okozhat, ezt talán mondani sem kell. Hasonlóan veszélyes azonban például a tészta forróvizének a lefolyóba öntése, ami azontúl, hogy képes megolvasztani a műanyag vezetéket, a ragadós tésztadarabkák miatt könnyedén el is tömítheti azt.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 5 Ágy megágyazása ébredés után.

   527ce659408865c8134d0a2aba

   Egy hír, ami valószínűleg tetszeni fog azok számára, akiknek a reggeli ébredés minden napos küzdelem. Tudni kell, hogy a poratkák mikroszkopikus organizmusok, amik az elhalt emberi bőrsejtekkel táplálkoznak. A hő és a nedvesség ideális körülményt biztosít számukra, ezért a közvetlenül ébredés után bevetett ágynemű maga a paradicsom a poratkák számára. Ez később allergiás reakciókat okozhat, beleértve az asztmát, az allergiás náthát és a kötőhártya-gyulladást. Alvás után ezért jobb, ha a takarót kicsit összegyűrve hagyjuk, hogy nyugodtan kiszáradhasson.

  6. 6 A függönynek mindig kihúzva kell lennie.

   b3dae658b9ac21a43138634e4d

   Ha azt szeretnénk, hogy a parkettánk és a bútoraink a lehető legtovább őrizzék meg a színüket és az állapotukat, akkor érdemes a napsütötte órákban egy kis árnyékot biztosítani a számukra. Ne tegyük ki őket közvetlen napfénynek, az UV-sugarak miatt ugyanis a bútorok és a fa padlók gyorsabban színeződnek. Értelemszerűen erre azoknak az embereknek kell figyelniük, akiknek a szobájuk/lakásuk a napsütötte oldalon található.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
14
16 hozzászólás, 14 pont

Szólj hozzá!

16 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 1 éve
  A lefolyóba öntött zacc nem okoz dugulást, inkább felveszi a zsiradékot, a forró tésztaviz pedig lemossa onnan
  • 1 éve
   Majd pár méterrel távolabb a kihűlő zsiradék szépen lerakódik a cső falára, ami így, hogy messzebb kerül, sokkal nehezebb kitisztítani.
  • 1 éve
   Adom a cimem... latogass meg es meglatod mit tett a kavezacc altal okozott dugulas... teljes lakasomban a butorzat besxivta a vizet mint a sxivacs. Most javareszeceldobhato. Parketta hullamos mint  Duna vihar eseten... orakig kinoztuk a kavezacc goc kitakaritasat a lefolyobol. 
  • 1 éve
   47 éves vagyok,mióta az eszemet tudom zaccal dugitom ki a lefolyót. Nagyanyáink tippje. 
 • 1 éve
  Az biztos, hogy a kávézacc a zsiradékkal együtt dugulást okoz. Mi sok kávézaccot öntöttunk a lefolyoba rége , törökkávé főzése után, és idővel eldugult. Nagy nehezen tudtuk kidugitani, és a lefolyó cső vastagságú kolbászkák váltak le a cső oldaláról. És bizony, kávézacc +zsír volt az összeétele. , mert alkalmunk volt megvizsgálni
 • 1 éve
  A tészta főzővizét meg kihordom a lakótelepen a : hova is lehetne kihordani. Őrültség.
 • 1 éve
  igen a zacc , szagtalanit is , sokan öntik ezért  a  lefolyóba. Természetesen  nem  kell mindennap ezt tenni. 
 • He-he... azt a sok baktériumot na hát... Ember, homo sapiens sapiens már legalább negyvenezer éve él a csak Európában. Ezalatt nem volt frottirtörölközöje a fürdőszobában felakasztva. Világszenzáció ! Nem halt bele! Miért? Mert ami nem öl meg az erősebbé tesz. Tedd, hogy sterilizálod a lakást aztán számolj a következményekkel, ami a bőr- és bélflóra legyengüléséből fakad...
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!