14 illusztráció, ami jól mutatja, hogy mennyire különbözik a mai fiatalok gyerekkora a miénktől

,,Bezzeg az én időmben..." - mondták a nagyszüleink anno, a 90-es években, nagy sóhajtozások közepette, majd hosszan-hosszan ecsetelték, hogy mennyit is változott a világ az ő fiatalságuk óta. Ez a változás pedig azóta is tart, ráadásul egyre gyorsabb tempóban történik, melynek talán a mai fiatalság issza meg leginkább a levét. Persze nekik ez tulajdonképpen fel sem tűnik, hiszen teljesen kényelmesen érzik magukat a kütyüik és a különféle ,,divathóbortok" rabságában. Most azonban, hogy mindenki egy kicsit jobban beleláthasson, mennyit is változott a fiatalok élete alig 1-2 évtized alatt, hoztunk néhány zseniális illusztrációt, melyek egyszerűen önmagukért beszélnek...


1Játék

Játék régen vs most

2Büntetés

Büntetés

3Tizenéves lányok

Tizenéves lányok

4,,Mi volt az iskolában..."

Tanulás régen és most

5Szexuális nevelés

Szexuális oktatás

6Gyerekkori rémálom

Gyerekkori rémálom

7Mi leszel, ha nagy leszel?

Mi akarsz lenni ha felnősz

Hozzászólások 1

  1. Hááát… szerintem nem ennyire igaz az összes, a mai verzió (a nosztalgia miatt?) kicsit torzít. (A nagyis képkocka szerintem teljes fikció-a ,,mai gyerekek” előbb fogják a saját készítményeiket szétpiszkálni maximalizmusukban, mint a nagyiét) Nyilván sok igaz képkocka van, de ,,ahány ház, annyi szokás” mindenhol más szinten engedik a gyereket ,,technikázni”, ám fejlődés helyett itt inkább egy visszaesésszerűség van bemutatva, mintha a ma körül született és születendő gyermekek mind a technika rabszolgái lennének (vagy ,,lesznek úgyis), sporttól és képzelettől megfosztva, más opció egy gyerekkora vagy kevert megoldás nem is lehetne. Az utolsó képkocka még tudott volna ellensúlyozni, ha egy azóta készített film (mondjuk Jégvarázs vagy Toy Story akárhány vagy Nemo nyomában vagy más) filmmegható jelenete lett volna.
    Ui.: Ja és szerény véleményem szerint a Micimackó (a filmbéli, kis lufifejű…) anno sokkal idegesítőbben volt hülye, mint ma az a bizonyos Peppa. (Legalább ebben fejlődött a vilááág…)

Mit készítsünk?!
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Bejegyzés
Sok-sok szöveg, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Send this to a friend