Így néz ki egy több, mint 5 milliárd forintos luxus-atombunker belseje

Az egyesült államokbeli Georgia állam Savannah nevű városának szomszédságában épült meg a világ első olyan - bárki számára megvásárolható - luxus-atombunkere, mely nemcsak hogy képes túlélni egy 20 kilotonna hatóerejű nukleáris robbanást, de magas szintű kényelmi tulajdonságainak köszönhetően, akár a mindennapi életre is gond nélkül alkalmas lehet. Maga az épület 13,5 méter mélyen található, a külső behatásoktól pedig 1 méter vastag betonfalak védik. A felső szinten olyan kényelmi lehetőségek várnak ránk, mint a házimozi szoba, játékterem, előadóterem, dolgozószobák, és egy teljesen feltöltött fegyverszoba. És ez még csak a hab a tortán...


Az eredeti bunker még 1969-ben, a hidegháború idején épült, majd 2012-ben kezdődött annak teljes átalakítása.

Luxus atombunker

Mára egy teljes értékű luxusotthon vált belőle, ha leszámítjuk azt az egy apróságot, hogy nincsenek ablakok, melyeken keresztül gyönyörködhetnénk a kilátásban. Persze csak így biztosítható az, hogy akár egy nukleáris háború is nyugodtan kitörhet a fejünk fölött, míg mi békésen alusszuk az igazak álmát. Valamit-valamiért.

Az épülethez saját légtisztító rendszer, biztonsági rendszer, valamint speciális fertőtlenítő zuhanyzó is tartozik, ahol bármikor lecsutakolhatjuk magunkat, ha esetleg sugárszennyezést szenvednénk.

A kétemeletes földalatti épület egyébként összesen 1300 négyzetméteres területet kínál, mely bőven elég arra, hogy ne csak a szűk családot költöztessük le ide, de szükség esetén a távolabbi rokonokat, barátokat, ne adj Isten még az anyósunkat is.

Az alsó emeleten négy egymástól különálló apartman található, ezek mindegyikében van saját konyha, étkező, nappali, két hálószoba, és természetesen fürdőszoba is.

Az egyik ilyen - említett - apartman, felülnézetből.

Az egyetlen probléma az ár...ugyanis valamivel több, mint 5,1 milliárd forintot kérnek ezért a kis 'viskóért' cserébe, szóval ha luxuskörülmények között szeretnénk túlélni egy esetleges atomháborút, akkor ideje elkezdenünk bedobálni az aprókat a malacperselybe.


Tetszett? Érdekesnek találtad? Oszd meg a barátaiddal!

222
40
222, 40 pont
MI A REAKCIÓD?
Vicces Vicces
11
Vicces
Imádom Imádom
3
Imádom
Érdekes Érdekes
45
Érdekes
Szomorú Szomorú
14
Szomorú
LOL LOL
5
LOL
Ötletes Ötletes
42
Ötletes
Hűha Hűha
12
Hűha
Cuki Cuki
8
Cuki
Menő Menő
10
Menő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Bejelentkezés

Csatlakozz közösségünkhöz!

Még nincs Liked.hu profilod?
Regisztráció

Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Légy Te is része a közösségünknek!
vagy

Válassz egy típust

Cikk Kép Lista Szavazás Kvíz Videó Zene Galéria