HIRDETÉS BEZÁRÁS
KVÍZ

10 fejtörő, amitől vakarni kezded a fejed

Ideje megmozgatni az agytekervényeket. ⚙️
🔥 41 hozzászólás

  Évszázadok óta az emberi kultúra szerves részét képezik a rejtvények, melyek próbára teszik a találékonyságunkat, a kreativitásunkat és a problémamegoldó képességünket.

  HIRDETÉS

  Míg némelyik rejtvény viszonylag könnyű, addig mások hírhedten nehezek, és alaposabb gondolkodást, valamint éles megfigyelőképességet igényelnek. Készen állsz? Akkor vágjunk bele!

  1.

  teszt1

  teszt1.1

  2.

  teszt2

  teszt2.1

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3.

  teszt3

  teszt3.1

  4.

  teszt4

  teszt4.1

  5.

  teszt5

  teszt5.1

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6.

  teszt6

  teszt6.1

  7.

  teszt7

  teszt7.1

  8.

  teszt8

  teszt8.1

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  9.

  teszt9

  teszt9.1

  10.

  teszt10

  teszt10.1

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

41 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • A hármasnál jó még pl. a -1,0,1 is. (Pontosabban bármely negatív szám, annak abszolút értéke és nulla is. -x+x+0=0 (-x)*x*0=0
   • Kijelentés sincs mert nincs a mondat végén írásjel. Innenstől kezdve a következő hónap neve is megfelelő válasz. Tekintettel arra, hogy nem tér ki a cikk a feladvány nehézségi szintjére. Általános iskola 2. osztályában például töléletesen helyt állna.
   • Tudom, hogy állítja. Ha állítja , akkor mit vár mit tegyek. Mondhatnám hogy január ez első. Vagy reggel tojást ettem. Bármit. Nincs kérdés amire válaszoljak
 • #1 - Már ha csak 2 nem létezik. ;-) (nem akarom nagyon a genderpropagandát tolni, de belátható hogy az itteni összes kérdés hibás.) 

  #2 - Ahogy már mások is leírták, nem csak ez az egy jó válasz létezik. Legfeljebb a természetes számok halmazán. 

  #3 - Milyen kártya? Francia? Annak nem csak 13 van, a szív 10-esen kapásból van 12. Magyar kártya? Annak van töke is. 

  #4 -  Tujást? Vagyis Tujaárust? egy tucat Tujaárust Eszterke vagy Lacika vagy nemtudomkicsoda el sem bír. 
   
   #5 - Nem az volt a kérdés hogy hány alma marad a birtokomban. Egyébként ha elveszek egy almát, akkor meg is eszem.

  #6 - Nem a lyukból veszek el, hanem a földből. Egyébként ez a "fejtörő" is hasonló, Minél több kérdést veszünk ki belőle, annál kevésbé lesz béna. 
  #7 - Az elsőt neve Január? Ez magyarnak tűnik, de melyik nyelvjárás? De milyen szép színnel vannak kiemelve a betűk. (ez az első fejtörő amit eddig nem ismertem vagy nem volt triviális)

  #8 - Nekem egyik sem hiányzott. De ez egy jó fejtörő volt legalább, mindenesetre úgy szól a kérdés, ha már béna az összes, hogy milyen számot írhatunk a ? helyére.

  #9 - Ez semmilyen megfogalmazásban nem igaz. Egyrészt nem kell megvennem. Ha az enyém, akkor pláne nem kell megvennem. Attól hogy rólam készült, még nem az enyém. És így tovább.

  # 10 - Ez nem volt túl nehéz, azt hittem lesz benne valami még nagyobb csavar, mert ugyan ki csinálhatná rosszabbul, mint ahogy a kérdés fel van téve? A 9 melyik párhuzamos univerzumban egyenlő 90-el?

  • A második feladat eredménye hibás, mivel a3x3az kilenc, de 3+3az 6 tehát nem ugyanannyi szorozva mint összeadva!!
  • a 2. kérdésnek a természetes számok halmazán sem csak ez az egy megoldása van. Ugyanis nem volt feltétel, hogy a három szám különböző legyen. 
   • Akkor melyik természetes számhármasra lehet igaz? 1+1+1-re nem, innentől egyik sem jó ha a számok egyformák. Tehát legfeljebb 2 azonos szám lehet. Na de melyek azok?
 • A 10. Feladat megoldása szerintem hibás. Az egymás után következő számok után ugrás van, így a szorzás másik tagjában is ugrani kellett volna 3-at.
 • Szerintem  a nyolcasnál jó lehet a 7 - es. Az oldalak mellett összeadva a számokat : 21;20;19.
 • Hát ez elég fail. Sok feladványnak több helyes megoldása is van, pl. a 10. kérdésre a válasz lehet a 12 is, ami szerintem ugyanúgy logikus.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.