15 hagyomány a világ különböző országaiból, ami meglepetésként éri a turistákat

Mindannyian legalább egyszer éltünk már át úgynevezett „kulturális-sokkot” egy idegen országban járva. Ez nem meglepő, hiszen ahány ország, annyiféle-fajta szokás és hagyomány található a nagyvilágban, melyekre ha nem készülünk fel, akkor bizony valódi meglepetések érhetnek bennünket egy-egy külföldi utazás során. Cikkünkben most 15 ilyen érdekes és meglepő hagyományt gyűjtöttünk össze, melyek rendszerint ledöbbentik a világutazó turistákat.


 1. 9 24 órás hangya általi harapás - Brazília


  A brazil Sateré-Mawé törzsben, ha egy fiú felnőtt korba lép, akkor hagyományos táncot kell járnia, miközben a kezei 24 órás hangyákkal teli kesztyűben vannak. Ez a szertartás azért rendkívül nehéz, mert a 24 órás hangyák csípése az egyik legfájdalmasabb a világon, ráadásul a mérgük akár bénulást is okozhat.

 2. 10 Bungee jumping a jó termésért - Vanuatu


  A Csendes-óceán dél-nyugati részén fekvő Vanuatu országban létezik egy rituálé, melyet a férfiak végeznek a jobb termés végett. Ennek lényege, hogy magas, fából készült tornyokat építenek, majd abból ugranak alá, a bokáiknál fogva a toronyhoz rögzítve magukat – egyfajta bungee jumpingot produkálva ezzel.

 3. 11 Vicces kalapok a szingliknek - Franciaország

  babylangues.com

  Franciaországban (ahogy az egész keresztény világban) november 25-én ünneplik Szent Katalin napját, az egyedülálló nők védőszentjét. Ezen a napon a 25 év feletti szingli nők egy zöld és sárga színekben pompázó kalapot hordanak annak reményében, hogy Szent Katalin segít rajtuk, és hamarosan rájuk talál a szerelem.

 4. 12 Bútorok kidobása az ablakon - Dél-Afrika


  Míg a legtöbb ország tűzijátékokkal ünnepli a szilvesztert, addig Dél-Afrikában más hagyományok szerint ünnepelnek az emberek. Az új év köszöntése végett január elsején a dél-afrikai emberek az ablakukból az utcára dobálják régi bútoraikat. Az eseményt minden évben rendőri felügyelet kíséri, hogy senki se sérülhessen meg.

 5. 13 Üzleti megbeszélés szaunázás közben - Finnország


  A szaunázás a finn kultúra szerves részét képezi, épp ezért nem csak kikapcsolódáskor, de az üzleti megbeszélésen helyszínéül is előszeretettel választják ezeket az izzasztó kamrákat.

 6. 14 Sírás az esküvő előtt - Kína


  Míg más kultúrákban az esküvő örömmel és mosollyal tölti el a menyasszonyokat, addig Kínában a menyasszonyok sírással töltik az esküvő előtti hónapot. A szertartás előtt pár nappal a nő édesanyja és rokonai is csatlakoznak hozzá, a hagyomány ugyanis úgy tartja, hogy minél többet sír esküvő előtt, annál boldogabb lesz a házassága.

 7. 15 Ne használd a bal kezed - Közel-Kelet


  Számos közel-keleti országban agresszívan lépnek fel az olyan emberekkel szemben, akik bal kézzel próbálnak meg kezet fogni, vagy bal kézzel étkeznek. Ennek oka, hogy az ott élő emberek bal kézzel szokták „tisztítani” magukat a vécé használatát követően, ezért illetlenségnek tartják, ha valaki ezzel a kézzel étkezik vagy ezzel a kézzel próbálja meg üdvözölni őket.

REAGÁLJ A TARTALOMRA EMOJIVAL!

0
Ez igen!
0
Nem tetszik!
1
Vicces
0
Imádnivaló
0
Meglepő
0
Szomorú
0
Bosszantó

SZÓLJ HOZZÁ!Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!