HIRDETÉS BEZÁRÁS

Szondi-teszt: nézz szembe az arcokkal, és válaszd ki közülük, hogy melyik taszít leginkább

Szondi rájött, hogy minden emberi választás ösztönök által befolyásolt.
🔥 2 hozzászólás

  A Szondi-tesztet a világhírű magyar származású pszichológus, Szondi Lipót találta ki még az 1930-as években. És még ma, majdnem száz évvel később is nagyra értékelik a szakemberek. Szondi felfedezte, hogy az egykor pszichiátriai kezelés alatt álló emberek arcai közül ösztönösen azt az arcot választjuk, akinek a tulajdonságai a legjobban hasonlítanak a saját félelmeinkre, belső ösztöneinkre.

  HIRDETÉS

  Freud pszichoanalízise alapján Szondi összeállította a saját tesztjét, mely különböző rejtett hajlamokat tár fel bennünk. A teszt egyszerű, mi pedig most egy rövidebb változatot hoztunk el belőle. Csak nézd meg ezeket az arcokat, és válaszd ki közülük a számodra legkevésbé szimpatikusat. Ne gondolkodj sokáig, mert az első, tudat alatti benyomás a legfontosabb.

  Szondi teszt

  1 Szadista

  Valószínűleg gyerekként gyakran kellett elfojtanod magadban az agresszió és a tekintélyelvűség hajlamát. Ez később ahhoz vezetett, hogy teljesen békés emberré váltál, aki mindig kész segíteni a rászorulókon. Nehéz rávenni téged valamire, amit nem akarsz, mert ilyenkor elkezdesz szándékosan mesterséges akadályokat teremteni. És minden problémára és fenyegetésre passzív ellenállással reagálsz.

  szadista
  Jubaied Munna / Unsplash

  2 Epilepsziás

  Egy másik kedves és békeszerető embertípus, aki képes az önuralomra. Felelősségteljes vagy, határozott és mindig biztos az érzéseidben és gondolataidban. Nagyon könnyen teremtesz kapcsolatot más emberekkel. Ez azért van, mert gyermekkorodban sikerült legyőznöd az impulzivitást és az ingerlékenységet.

  eltokelt
  Gordon Cowie / Unsplash
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Kataton

  Te egy igazi konzervatív vagy, aki gyanakvó minden változással szemben. Nagy nehézséget jelent számodra bármihez alkalmazkodni, és általában mindent, ami körülötted van, bizalmatlansággal és félelemmel kezelsz. Megrekedtél, és ezért a stratégiád az, hogy soha nem térsz el a választott iránytól és viselkedési vonaltól.

  konzervativ
  Sergi Dolcet Escrig / Unsplash

  4 Skizofrén

  Nagyon társaságkedvelő ember vagy, aki hisz az együttműködés és a kommunikáció erejében. Ezért nagyon élvezed a másokkal való interakciót. E társaságiasság mögött azonban gyakran egy visszahúzódó személyiség rejtőzik, akinek nincs szüksége másokra. Az ilyen emberek bár sok társas kapcsolatot kiépítenek, ezek legtöbbször felszínesek. Mélyen legbelül ugyanis tudod, hogy nincs szükséged ezekre az emberekre.

  harcos
  Dan Gribbin / Unsplash
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5 Hisztérikus

  Félénk embernek tűnsz, aki belül valójában rendkívül érdekes tud lenni. És gyakran az is vagy, bár a félénkség megakadályozza, hogy felfedd az igazi érzéseidet, és azt, hogy mások megkedveljenek. Ezért mindig sok időt fordítasz a viselkedésedre és a megjelenésedre, mert igyekszel mindig jó benyomást kelteni. Az ilyen embereknek gyakran szokatlan hobbijaik is vannak.

  maganyos
  engin akyurt / Unsplash

  6 Depressziós személy

  Teljesen gondtalan és laza ember vagy, a társaság lelke, egy mindig szórakozni vágyó személy. De néha vannak szomorú időszakaid, amiket igyekszel mélyen magadba temetni. Emiatt gyakran magadra veszed az önjelölt pszichológus szerepét, hogy segíts másoknak megérteni önmagukat. Csak azért, hogy addig se kelljen a mélyen magadban temetett problémákkal küzdened.

  baratok
  Antonino Visalli / Unsplash
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  7 Mániákus

  Olyan ember vagy, aki a legkevésbé szereti a zajt és a nyüzsgést az életében. Leginkább a nyugalmat és a diszkréciót értékeled, ezek kiváló megtestesítője is vagy egyúttal. Gyakorlatias és gondoskodó vagy, mindig kordában tartod magad, de ugyanezt követeled meg másoktól is.

  maganyossag
  Larisa Birta / Unsplash

  8 Személyiségzavar

  Valószínűleg téged az vágy vezérel leginkább az életben, hogy világosan körülhatárold a nemi identitásod. Vagyis az ilyen típusú férfiak megpróbálnak igazi macsónak tűnni, a nők pedig igyekeznek minél inkább növelni a szexualitásukat.

  elegancia
  Ruthson Zimmerman / Unsplash

  A pontosabb következtetések levonásához javasoljuk, hogy végezd el a Szondi-teszt teljes verzióját. Ez könnyen megtalálható az interneten.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Ez jó nagy hülyeség. Választasz egy ártatlan arcod és kiderül mind pszicho...😃 kezeltetnie kellett volna magát aki kitalálta.
 • ℍ𝕒𝕥... 𝔸𝕫𝕖𝕣𝕥 𝕟𝕖𝕞 𝕥𝕖𝕝𝕛𝕖𝕤𝕖𝕟 𝕚𝕘𝕒𝕫

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.