HIRDETÉS BEZÁRÁS

Miért tartották fordítva a fegyvereiket a Vadnyugat legveszélyesebb pisztolyhősei

  Ha valaha is néztél már hollywoodi westernfilmet vagy kicsit is érdekelnek a cowboyok, akkor bizonyára Te is észrevetted már, hogy a képernyőn látható pisztolyhősök gyakran fordítva hordták a revolvereiket.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál nagyon érdekelt minket ennek a furcsa szokásnak a miértje, hiszen a pisztolytáskába fordítva tartott revolvert kivéve épp az ellenkező irányba állt a fegyver, mint ahogy kellett volna. Miért csinálták akkor ezt mégis?

  A kérdés megválaszolásához egy kicsit kirándulnunk kell az amerikai történelemben

  Amerikai történelem

  Az amerikai polgárháború idején (1861-1865) a hivatásos lovaskatonák revolvere csak másodlagos fegyvernek számított. A jobb kezükben lévő kard volt az elsődleges fegyver, a bal kezükkel pedig általában a lovak gyeplőjét fogták, ezért a pisztolytáska a katonák jobb oldalán helyezkedett el, hogy bal kézzel bármikor érte nyúlhassanak, ha a helyzet úgy kívánja.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Fegyvertartási szokások

  A lovak hátán ülve a katonák sokkal könnyebben és gyorsabban tudtak átnyúlni a bal kezükkel a testükön és kihúzni a fegyvert a tokból, mintha a kezükkel azonos oldalon helyezték volna el (vagy a baloldalon), egy idő után pedig a tisztek arra is rájöttek, hogy fordított helyzetben tokba tett fegyvereket sokkal könnyebb elővenni ülőhelyzetben. A lovas tiszteket épp ezért bal kézzel lőni és jobb kézzel kardot forgatni tanították.

  A polgárháború után a legtapasztaltabb tisztek fejvadászok és hivatásos fegyveresek lettek, és gyakran továbbvitték ezt a fegyvertartási szokást, amit később Hollywoodban értelemszerűen a legtehetségesebb pisztolyhősökkel azonosítottak, elvégre az ilyen technikát használó fegyveresek legtöbbször volt katonák voltak.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.