HIRDETÉS BEZÁRÁS

Egy fotós megmutatta a szomorú valóságot: így élnek a dél-koreai emberek a 2 méteres szoba-lakásokban

🔥 4 hozzászólás

  Dél-Korea egy tipikusan olyan ország, ami a felhőkarcolóival, különleges kultúrájával és modern technológiájával minden más ország számára példamutató lehet. Legalábbis sok dologban, de azért kétségkívül nem mindenben. A koreai fényképész, Sim Kyu-Dong azonban úgy döntött, hogy megmutatja a világnak az ázsiai ország ritkábban látott oldalát, és megmutatja, hogy élnek az ország legszegényebb emberei.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál teljesen ledöbbentünk a fiatal fényképész által készített képeken, ezért úgy döntöttünk, hogy a hihetetlen fotóit veletek is megosztjuk.

  1. 1 Goshiwon – így hívják Szöulban azokat az apró szobákat, amikben legtöbbször a fiatal egyetemisták szállnak meg az iskolás éveik alatt.


  2. 2


   ,,A helyiségek nagyon kicsik, csak aludni és tanulni lehet bennük” – magyarázza a fényképész. A goshiwon-ok manapság a legolcsóbb lakhatási megoldások a fővárosban, főként azért, mert nem kell hozzájuk letét vagy kezes, mint más albérletekhez és szállás-alternatívákhoz. Szöulban azonban nemcsak a diákok élnek ilyen szobákban, hanem a legszegényebb emberek is, akiknek egyszerűen nincs pénzük másra.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Megvannak a maga előnyei és hátrányai.


  4. 4


   A goshiwonokban általában egy ágy, asztal, és egy szekrény található, legalábbis jó esetben, de néha ennyi sem fér el bennük. Az itt található ágyak mérete is nagyon kicsi, az itt lakó emberek pedig soha nem érzik magukat egyedül, hiszen még az ajtó bezárásakor is hallják a folyosón sétáló többi lakost, vagy a mellettük lévő szobákban élő embereket.

   ,,Az első alkalom, amikor goshiwon-ban laktam, meglepő módon jobb volt, mint amire számítottam. Kevés ruhával és személyes tárggyal érkeztem a kis szobába, ahol az apró hely nagy meglepetésemre megmutatta nekem a minimalista élet varázsát” – mesélte a fényképész.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 5 Egy goshiwon jó kezdés a diákoknak.


  6. 6


   A fényképész hozzátette, hogy a goshiwonok remek alternatívák a diákok számára, akik Szöul magas albérletárait sosem lennének képesek megfizetni. Nem könnyű itt élni, de kezdésnek tökéletesek, az iskolai éveket itt is ki lehet húzni – folytatta a férfi. Az iskola befejezése után, az első munkájukat megszerezve aztán könnyedén elköltöznek innen az emberek, hogy egy normális lakásban kezdjék el építeni az életüket.

  7. 7 Az áruk nagyon eltérő.


   A goshiwonok díja az épületek minőségétől, és azok elhelyezkedésétől függ. A képeken szereplő goshiwonok az olcsóbb fajtákból valók, ezek bérleti díja nagyjából havi 200 dollár, vagyis valamivel több, mint 60 ezer forint. Ezért azonban egy saját szobát kapnak az emberek, amihez a folyosón található közös használatú WC és fürdőszoba is tartozik.

   A szobák ára persze szintén eltérő, van olyan, amihez privát WC is tartozik, és az ablakos szoba is 5 dollárral drágább. Az árat az is befolyásolja, hogy hol helyezkedik el a folyosón – szóval bár az goshiwonok árai között nagy a szórás, még így is ez a legolcsóbb szállás a dél-koreai fővárosban.

   Te el tudnád képzelni, hogy egy ilyen kis szobában élsz?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

4 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Főiskolás koromban jobban tetszett volna, mint egy szobában rohadni másokkal, hiszen úgy még kevesebb a hely és 0 magánszféra van. De az ára, huh...
 • 9,109
  Létrejött!Első hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
  Ide tényleg csak aludni érdemes hazajárni, esetleg tévézni. ha ilyen diák lennék, akkor valami parkba vagy könyvtárba járnék tanulni. kollégiumok ott nincsenek?

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.