HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekTippek és trükkök

A volt autótolvajok és autószerelők őszintén beszéltek azokról a titkokról, amik megmenthetik a kocsinkat

  A legtöbb ember számára az autó a második legdrágább vásárlás az életében. Ennek ellenére nem minden tulajdonos tárolja és használja megfelelően a gépjárművét. Az esetleges lopások és súlyos meghibásodások gyakran az autótulajdonosok gondatlanságának vagy tudatlanságának köszönhető.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most egykori autótolvajok és autószerelők tanácsait elemeztük, hogy összegyűjthessük azokat a dolgokat, melyekre figyelve (remélhetőleg) sikerül megmenteni az autónkat a tolvajoktól és a váratlan meghibásodásoktól.

  • Ha találsz egy becsületes és ügyes szerelőt (vagy műhelyt) – csak hozzá menj. A vele kialakított hűség és kapcsolat segít megőrizni a kocsidat.

  Liked.hu autós tanácsok 020
  ©  
  pxphere
  • Vedd ki a rádiót a kocsiból, amikor hosszú időre parkolsz le vele valahol. A tolvajok gyakran vadásznak autórádiókra, de ha nincs feltűnő helyen, akkor megszűnik az érdeklődésük az autód iránt.
  • Olvasd el az autó kézikönyvét, nézz videókat a folyadékok cseréjéről, a kerekekről stb. Ha ismered ezeket az egyszerű dolgokat, az autódat tovább tarthatod jó állapotban.
  • Parkolj jól megvilágított helyen. Bármelyik autótolvaj megmondja, hogy az általa feltört autók mindig az utca vagy az udvar sötét részén voltak.
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Liked.hu autós tanácsok 021
  ©  
  pixinio
  • Ha drága autód van, győződj meg arról, hogy senki sem csatlakozik hozzád a GPS nyomkövető segítségével. A tolvaj gyakran több héten keresztül követ téged, mire hogy megfigyelje a szokásaidat és kiválaszthassa a bűncselekmény elkövetésére legmegfelelőbb időpontot.
  • Ne hagyj dokumentumokat a kesztyűtartóban. Ha az autót ellopják, legalább azokat nem veszíted el.
  • A kötelező karbantartás nem trükk. Minden autónak van saját kötelező szerviz terve, egészen 200 000-300 000 kilométerig. Ezt betartva jelentősen növelhetjük a gépjármű élettartamát és javíthatjuk annak állapotát. A 100 000 kilométernél kevesebbet futott autók tulajdonosai gyakran úgy érzik, hogy a szerelők megpróbálják átverni őket a kötelező szervizekkel, de szó sincs ilyesmiről. Erre tényleg szükség van.
  • Az élénk színű autók kevésbé vonzzák a tolvajokat. Mivel nehezebb rajtuk túladni.
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Liked.hu autós tanácsok 022
  ©  
  Pixabay 
  ©  
  Pixabay 
  ©  
  Pixabay
  • Mindig a csomagtartóba tedd az értékeket, vagy még jobb, ha kiveszed azokat a kocsiból. Ha egy tolvaj benéz a kocsidba, és lát valami értékeset, akkor jelentősen megnő a lopás vagy rablás valószínűsége. Ha a kocsit nem is viszi el, akkor is betörheti az ablakot és elvihet mindent ,amit csak talál. Ebben az esetben is praktikus lehet a csomagtartó, mivel valószínűleg nem lesz ideje még oda is benézni.
  • Mindig figyelj oda a megfelelő olaj- és fagyálló szintre. Ha ezek kifogynak vagy nem megfelelőek, az könnyen az autód motorjába kerülhet.
  • Az új vagy jobb minőségű gumik mindig a hajtott kerekeken legyenek. Ez annyira fontos, hogy egyes országokban törvény szabályozza.

  Liked.hu autós tanácsok 023
  ©  
  AristonD / reddit
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  • Csak megbízható benzinkutakon tankolj. A rossz üzemanyag végzetes a motorra.
  • Az importált autóknál jobb szintetikus olajat használni. Ha az autó már több mint 200 ezer km-t megtett, akkor célszerű félszintetikusat használni.
  • Kerüld el a rossz utakat. Néha jobb egy fizetős úton suhanni, mint megölni a felfüggesztést egy könnyedén elkerülhető, kátyús vidéki úton.

  Liked.hu autós tanácsok 024
  ©  
  Paweł Kuźniar / wikimedia 
  ©  
  Pixabay
  • Minden olyan folyadék, ami azt állítja, hogy javítja a teljesítményt vagy javít valamit a motorban, az valójában átverés. A legjobb, ha az ajánlott időközönként cserélsz olajat – erre a legfontosabb figyelni.

  Te milyen autós tippeket tudnál adni a többi sofőrnek?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.