A Titanic túlélője állítja, hogy nem egy jéghegy okozta a katasztrófát


A filmeknek és könyveknek köszönhetően mindannyian tudjuk, hogy az RMS Titanic névre keresztelt hajó egy jéghegy miatt süllyed el 1912. április 14-én. Néhány új bizonyíték azonban arról árulkodik, hogy a Titanic katasztrófájának hátterében sokkal inkább robbanás és tűz áll – ami teljesen megváltoztathatja a hajóról ismert történetet.

HIRDETÉS

A Liked.hu-nál kutakodtunk kicsit és olyan érdekes tényekre bukkantunk, melyek még rejtélyesebbé teszik a korának legnagyobb utasszállító óceánjáró hajójaként ismert Titanic katasztrófáját.

 1. 1 A katasztrófát túlélő Vaghinak Byurat sosem említett jéghegyet.

  7631065 image crop 1500x1745 1562317551 728 9ae3aefdf9 1565087944

  Az örmény származású Vaghinak Byurat akkoriban az egyik legnagyobb koponyának és legbefolyásosabb képviselőnek számított hazájában, akinek eltökélt feladata volt országának kultúrájának népszerűsítése az egész világon, kiváltképp az Egyesült Államokban. 1912-ben Byurat-nak egy üzleti utazás keretén belül rengeteg könyvet kellett volna szállítania az Egyesült Államokba, ezért kapva kapott az alkalmon és megvette a jegyét a Titanicra.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 2. 2

  7630715 4702960 429192ba93cefaef94a707392f66814fe5dd59f3 728 1 1562227104 728 1dd221adcd 1565087944

  A férfi nagy szerencsével, de túlélte a balesetet, és a saját szemével nézte végig a Titanic katasztrófáját, ám visszaemlékezése sok pontban különbözik a közismert történettől.

  Chahen Khachatourian a férfi jó barátja volt, aki többször is beszélt vele a történtekről, később pedig egy kéziratban jegyezte le a Byurat által elmesélteket. Az örmény üzletember a katasztrófa után hosszú életet élt, és gyakran beszélt a Titanic katasztrófájáról, melynek legérdekesebb pontja az volt, hogy sosem említette a jéghegyet. Sőt, Byurat igazából egy robbanásról beszélt – élete végéig állította, hogy ez okozta a szerencsétlenséget.

  Ez a bizonyíték persze önmagában harmatgyenge lenne, ha más túlélők nem tettek volna említést hasonló robbanásról. 

 3. 3 Amit a Titanic katasztrófájának túlélői láttak.

  13898160 4004960 a7c9109c64ad7b4d9741ee3f6a50272777905c4c 1500 1 1562129408 728 08b0483c22 1562836257

  Egyes túlélők azt állították, hogy 2-4 robbanás történt a Titanicon. Erre persze nehéz alapozni, hiszen a hirtelen kitört pánikban a túlélők emlékei torzulhatnak. A híres kutató és író, Bill Wormstedt számtalan interjút készített a hajókatasztrófa túlélőivel, és nagy meglepődéssel tapasztalta, hogy legtöbbjük szerint szintén nem jéghegy okozta a balesetet.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 4. 4

  7630815 800px Lot 6668 11 27899470555 1562753389 728 a07c9fad1f 1565087944

  Arthur G. Peuchen őrnagy az első osztályon utazott, és úgy emlékezett vissza, hogy határozottan hallotta a robbanást, ami után a hajó süllyedni kezdett.

  George Frederick Crowe egy utaskísérő volt, aki mentőcsónakban szökött meg a biztos halál elől. Egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy robbanás történt, majd ezután a hajó hátsó része megrokkant, és süllyedni kezdett.

 5. 5 Kutatók úgy vélik, hogy az utasoknak esélyük volt a túlélésre, ám a hajón keletkezett óriási tűz ezt megpecsételte.

  7631115 image crop 800x542 1561731040 728 6eebcc60da 1565087944

  Abban az időben a hajót tervező mérnökök nem voltak tisztában kellően az elektrolízis veszélyeivel, mely a tengervizet robbanásveszélyes hidrogénné képes alakítani. John Wickman a „Titanic, A rejtett bizonyítékok” című könyvében úgy fogalmazott, hogy hatalmas hibát követtek el: égve hagyták a lámpákat a hajón, és ez okozta a robbanásokat. Véleménye szerint, ha ez nem történik meg, a Titanic a felszínen marad és az utasok könnyedén túlélhették volna a balesetet, el sem kellett volna hagyniuk a hajót.

  Wickman úgy véli, hogy az első robbanás 1:10 és 1:20 között történt, de elmondása szerint volt egy másik, nagyobb robbanás – ennek következtében szakadt félbe a hajó, és pecsételődött meg végleg a Titanic sorsa.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6

  Titanic katasztrofa

  Az újságíró Senan Molony szerint ez a forgatókönyv tökéletesen illeszkedne abba a történetbe, mely pusztán a jéghegy okozta balesettel önmagában nem magyarázható. Sean több mint 30 évet töltött a Titanic katasztrófája mögött rejlő okok feltárásával, és arra a következtetésre jutott, hogy a szörnyű baleset a jég, a tűz és az emberi hanyagság miatt együttesen történt meg.

  A szakértők sem tagadják azt a tényt, hogy tűz ütött ki egy 3 emelet magas üzemanyag-raktárban a hajó egyik kazánháza mögött, ám robbanásról és ennek a katasztrófához köthető szálairól azonban nem tesznek említést.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
14
34 hozzászólás, 14 pont

Szólj hozzá!

34 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 1 éve
  Milyen üzemanyag raktár? Széntüzelésű kazánokkal működött a Titanic. 
  • 1 éve
   ha utána olvasol a szén izzott már induláskor ezt már nagyon régen írták,  a szegecsek etről a hőtől gyengültek meg és azért nem bírtak a felületi nyomást . már induláskor jelentették azt hogy a szén ízzot,  csak nem vették figyelembe mert folyamatosa lapátóltak a kazánokba és mást amúgy sem tudtak volna vele mit tenni . 
   • 1 éve
    Na azért ez nem teljesen így van. Ugyanis ha említették volna, hogy begyulladt a szén,  akkor az meggátolta volna a hajó kifutását ami azt jelentette, hogy elnapolták volna a Titanic tervezett indulási idejét. Ezt akarták elkerülni, ezért tartották titokban.
 • 1 éve
  Összeesküvés az egész, a történelem nem úgy volt ahogy mi azt tanultuk (legalábbis nem pontosan úgy). Már rég nyílt titok, hogy az van benne amit bizonyos emberek akarnak, hogy benne legyen úgy, ahogy ők azt mondják! ✌🏼
  • 1 éve
   Enyibol jobb a mostani helyzet h majd az unokáknak a korona vírusról mindenki úgy mesél ahogy akar mert fele hiszi fele -nkén  :)))
 • 1 éve
  És ha terrorcselekmény volt? Sok befolyásos ember veszett oda aznap...(csak egy teória)
 • 1 éve
  Mindig eltusolják az igazságot. És félre vezetik az embereket. Az ikertornyok se a repülőktől dőltek össze .ez mind csak kacsa az igazat soha nem mondják el.
 • 1 éve
  Szerintem tele lett fingva a hajó,begyulladt,felrobbant,nem volt elég mentőcsónak,arra kószált egy jéghegy is, ráfogták.A többi már történelem..Amúgy meg soha nem fog kiderülni,millió 1 teória jöhet szóba ennél is, lásd Kennedy gyilkosság,Roswelli UFO.stb..
 • 1 éve
  Valamelyik dokumentumfilm foglalkozik azzal a kérdéssel hogy a hajó rakterében már eleve indulás előtt tűz keletkezett. (Micsoda véletlen, hogy pontosan azon a részen [jobb első harmad] ahol a hajó állítólagos léket kapott.) Nos persze a jég okozta hasítás sem kizárt, hiszen úgy tudjuk akkor már 2 napja "csendes" tűzben égett az említett szén és valóban egy ilyen "aknamunka" képes lehet meglágyítani a hajótest acél burkolatát, ami által jóval sebezhetőbb és sérülékenyebb lehet az anyag.Ám a jég önmagában nagyjából képtelen másfél - két méternyi hosszon hasadást előidézni acél lemezen még akkor is ha ilyen "lágyított" állapotban van. Egyszerűen nincs akkora összetartó szilárdsága mint a ferrumnak. Persze nehéz ma már hitelt érdemlően bármit is biztosan megállapítani több mint 100 évvel ezelőtt megtörtént eseményekről és vannak is vad elképzelések, de azért vannak olyan tények, amelyek joggal, indítják be a képzeletet és óhatatlanul kapcsolatokat vél látni az ember.Egy másik dokumentumfilm elemzi azt az összeesküvés elméletet, amely bizonyos köröknek nagyon jól jött a katasztrófa bekövetkeztével, ahol néhány leggazdagabb amerikai mágnást halálos csapás ért és így mindezek után elhárult az ellenkezés a FED megalapítása elől.Mint mindenben itt is érzékelhető az, hogy valóban  voltak érdekek a tengeri katasztrófa létrejötte mellett.Engem személy szerint csak egy dolog foglalkoztat a Titanic közismert drámájával kapcsolatosan.Nevezetesen az, hogy a hajót elhagyó menekülők, miért nem másztak fel a jéghegyekre? A csónakokkal miért nem evakuálták a teljes utazó közönséget a szilárd hegyekre? Erről senki nem beszél és semmi nem hangzott el soha. (Persze erre a felvetésre jellemzően jöhetnek olyan válaszok, hogy "dehát a hajó és a hegy messzire elsodródhattak egymástól, nem volt alkalmas a hegy arra, hogy átszálljanak rá, megmásszák" - de ez sem igaz, mert egyrészt a lefényképezett valódi hegyen látszik, hogy lankás részei is vannak, másrészt minden eszközük megvolt ahhoz (még a hajón), hogy ezt kivitelezzék. A Titanic pedig állt egy helyben. Az ütközés ereje talán taszíthatott a hegyen valamennyit, de akkorát nem, hogy mérföldeket sok tíz mérföldet akár odébb is ússzon. (A Kárpáthia le is tudta fényképezni) Két óra alatt párszor megfordulhattak volna oda vissza a csónakok.
  • 1 éve
   A jéghegyre mászós dolog szerintem badarság. Abban az esetben, ha tényleg jéghegynek ütköztek, és a hajó csak azután legalább fél órával kezd el komolyabban süllyedni...Te sem ugranál az ütközés pillanatában a vízbe, hogy felmászhass a jéghegyre, amit szvsz a jeges vízből nem is olyan könnyű megmászni, akármennyire tűnik lankásnak egy távoli képről. A titanik csak egy molyfing lehetett a jéghegynek (már ha tényleg jéghegy okozta), ezután a hajó, akár csak a lendület miatt még kilométereken keresztül siklott a vízen.
  • 1 éve
   A tűz még az indulás előtt keletkezett, és pont azt a lezáró zsilipet rongálta meg, amit később nem lehetett légmentesen lezárni, amikor betört a víz. Ha az nem sérül meg, akkor csak annyi víz zúdult volna be, amennyitől még nem süllyedt volna el a hajó. A robbanás a kazántérben törtétn, amikor a víz elérte a tűzteret, és az így keletkező gőz okozta a robbanást. Azóta az is kiderült, hogy a lék ott keletkezett a hajón, ahol nem az előírásos minőségű szegecset használták a borításnál, ezért a jég gyakorlatilag "lehámozta" a borítást. Ilyen egyszerű....
 • 1 éve
  Az ott lévő emberek akik meghaltak, a hajó áldozatai lettek, de volt más krónikus alapbetegségük is 😂
 • 1 éve
  ha megnézzük az akkori usa belpolitikát és összevetjük az áldozatok neveivel, akkor kiderülhet, hogy egy teljes gazdasági-politikai frakció veszett oda a Titanicon, és tűnt el a szociáldemokrácia az usából
 • 1 éve
  Most olvastam róla a Magyar Időkben, hogy a soros apja is fent volt a hajon és megmenekült ! Gondolkodjatok !
 • 1 éve
  Nehezen híszem hogy annyí hidrogén termelődött volna a hajó személyzetének a szeme elött amennyí képes volt a hajót sírba vinni!A sima hidrogén lassan égő gáz,ha tiszta oxigénnel vagy felmelegedett levegővel keveredik akkor durranógáz lesz belőle.Iskolai kémiai előadásokon mutatták be...a durranógáz égési sebessége folytán nem valószinű hogy akkora nyomást tudott volna a hajótestben kifejteni,hogy szilárdsági számítással megtervezett hajó a hullámsírba merülhetett volna.Ahhoz vagy 5 liter nitroglicerin vagy 10 kg Ekrazit kellett volna...
 • 1 éve
  A történelmet mindig a győztesek írják. Azt ferdítenek amit akarnak. a valóságot ha meg is tudjuk a sok teória között ki tudja melyik az igaz. ugyan úgy mint most a covidnál is.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!