HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

A különböző országok 14 nem kézenfekvő jellemzője, amikről tudnod kell, mielőtt elutazol

Érdemes bemagolni őket, mielőtt repülőgépre ülsz.

  Hasznos és fontos, hogy mindig előzetesen megismerkedj a meglátogatni kívánt országgal. Minden szabályt persze lehetetlen megjegyezni, de vannak olyan fontos dolgok, amikről azért mindenképpen tudnod kell.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy összegyűjtünk néhány fontos ilyet, hogy egy új országba történő utazás senkinek se okozzon kultúrsokkot.

  1 Mindig használj GPS-t Japánban, és jóval korábban indulj el otthonról.

  japan
  © Jezael Melgoza / Unsplash

  A turisták arra figyelmeztetnek, hogy Japán egy igazi labirintus. Itt nem könnyű megtalálni a megfelelő boltot vagy éttermet, még akkor sem, ha szigorúan követjük a navigátor útvonalát. Sok bolt és vendéglátóegység az épület mélyén vagy akár a föld alatt is lehet. Ezért, ha találkozót beszélsz meg valakivel, jobb, ha jóval előbb elindulsz. Hosszú időbe telhet, amíg megtalálod a megfelelő helyet.

  2 Ne tartsd zsebben a kezed, amikor beszélgetsz valakivel Németországban.

  Országok jellemzői 022
  © Corinne Kutz / Unsplash

  Németországban hihetetlenül illetlennek számít, ha úgy beszélgetsz valakivel, hogy közben a kezed a zsebedben tartod. Az is erősen ajánlott, hogy étkezés közben ne tedd az öledbe a kezeidet. Ehelyett próbáld meg az asztalon tartani őket.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Chilében étkezés közben mindig evőeszközt kell használni.

  Országok jellemzői 021
  © Nirzar Pangarkar / Unsplash

  Chile rendkívül vendégszerető ország, ezért nem olyan nehéz itt új ismerősökre szert tenni. Ha az új barátaid meghívnak vacsorára magukhoz vagy egy étterembe, ne feledd, hogy ebben az országban a kenyér kivételével mindent evőeszközzel esznek. Még a pizzát vagy a sültkrumplit is.

  4 Ne húzz le semmit a WC-n.

  wc lehuzas
  © Giorgio Trovato / Unsplash

  Ha egy idegen országba érve a WC mellett szemetest találsz, akkor valószínűleg még a papírt sem szabad lehúzni a vécén. Ilyenkor csak dobd a papírt vagy bármilyen más szemetet a kihelyezett kukába. Ennek oka legtöbbször a régi csatornarendszerek, melyeket annak idején nem a vécépapírok és egyéb szemetek lehúzására terveztek.

  Ez Törökországban, Görögországban és jó néhány más országban is így van. Ezen szabály megszegése könnyen duguláshoz vezethet, de akár a lakást is elöntheti a víz.

  5 Légy óvatos, ha furcsa idegenek közelednek feléd.

  Országok jellemzői 019
  © Alessia Cocconi / Unsplash

  Az utazókat sok országban figyelmeztetik a gyakori átverésekre: egy idegen odalép hozzád, és aggódva kérdezi, hogy elejtetted-e a pénztárcád. A megtévesztés célja, hogy rávegyenek arra, hogy azonnal kitapogasd az értékeid, és megmutasd a tolvajoknak, hogy pontosan hol tartod a pénztárcád. Ha tolvaj szemszögből jó helyen tartod, akkor a legvalószínűbb, hogy utánad mennek, és megpróbálnak kizsebelni.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Indiában nincs fizikai kapcsolat az ellenkező nemmel.

  Országok jellemzői 018
  © Crew / Unsplash

  Indiában általában nem szabad megérinteni az embereket, hacsak nem szükséges. Az azonos nemű ismerősök közötti könnyű érintés persze még belefér. de a különböző nemű emberek közti testi érintkezés India minden részén tiltott. Nemcsak az ölelés vagy a csók, de még a kézen fogva sétálás sem megengedett.

  7 Légy óvatos az evőpálcikákkal.

  evopalcika
  © charlesdeluvio / Unsplash

  Kínában az evőpálcika nem csak evőeszköz. Ezért nem szabad hanyagul bánni velük: gesztikulálni, játszani, a hajunkba dugni vagy dobolást imitálni. Azt is el kell kerülni, hogy evés után a pálcikákat a egyszerűen a tányérba lógva hagyjuk. Ehelyett hagyd őket a tányér tetején, mint a fenti képen.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.