HIRDETÉS
Érdekességek

9 hétköznapi dolog, aminek kevesek által ismert, rejtett funkciója van

  Gyakran megszokásból használjuk a dolgokat, és éppen ebből kifolyólag nagyon felületesen kezeljük őket. Fel sem tűnik például, hogy mennyit változtak az évek alatt az autók távirányítójának funkciói, vagy hogy milyen más, kellemes funkciókkal bővítették ki a mindennapi tárgyainkat az évek során.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál megtudtunk néhány ilyen titkot, és most elmeséljük például, hogy miért ragasztanak digitális kódot tartalmazó matricákat egyes zöldségekre és gyümölcsökre, illetve, hogy hogyan lehet például kikapcsolni egy mikrohullámú sütő hangját.

  1. 9 Autó kulcs/távirányító

   bf399d55b6980fb24c39dbfdb9

   Néhány autógyártó olyan alapértelmezett funkcióval ruházza fel a távirányítóit, mely lehetővé teszi a belső tér gyors szellőztetését. Ehhez egyszerűen néhány másodpercen keresztül lenyomva kell tartani az ajtónyitó gombot, melynek hatására az összes ablak egyszerre lesüllyed. Természetesen csak az elektromos ablakú autóknál működik ez a trükk, az ablakok felhúzása pedig az ajtózáró gomb folyamatos nyomásával lehetséges.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 8 Matricák a zöldségeken és gyümölcsökön

   Gyumolcskod

   Néhány gyümölcsön és zöldségen olykor igenis lényeges információk láthatók a matricákon. A négy számjegyű kóddal ellátott termékek például jelzi, hogy az adott zöldséget vagy gyümölcsöt természetes úton termesztették. Az ötjegyű kód, melynek első számjegye a 9 a szervetlen eredetre utal. A nyolc számjegyű kód a géntechnológia alkalmazását jelzi.

  3. 7 Kutikula

   80069e58f4a008448bb0aa2b2e

   A kutikula, amitől esztétikai okokból gyakran megszabadulnak az emberek, valójában fontos szerepet játszik be, mivel egyfajta ragasztóként zárja le a bőr és köröm közötti vonalat, megakadályozva ezzel, hogy bejussanak oda a baktériumok. Éppen ezért továbbra is heves vitákat szokott okozni a manikűrösök között, hogy jó ötlet-e eltávolítani ezt a részt, mivel szélsőséges esetben ez akár a köröm megbetegedésével is végződhet.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 6 Mélyedés a csészék alján

   Kavescsesze melyedes

   Igen, mint kiderült, ez sem véletlen: az ilyen mélyedések ugyanis hozzájárulnak a nedves felületeken történő csúszás elleni védelemhez. A nedves asztalra tett csészék esetében például az ilyen mélyedés segít, hogy a csésze az asztalon maradjon, és ne kezdjen el például "lebegni" azon. Mindemellett a mosogatógépben történő mosásnál is fontos szerepet játszik, ugyanis meggátolja, hogy a fejjel lefelé berakott csészék alján megálljon a víz.

  5. 5 Fa ruhafogasok

   608366521aa162ea585fa4e367

   A modern világban a fa ruhafogasokat inkább a divatosság miatt választja az ember, kezdetben azonban alapvető hasznuk is volt a műanyag vagy fém fogasokkal szemben, mégpedig az, hogy az előállításukhoz használt fa (főleg cédrus) szaga segített távol tartani a rovarokat, amik szívesen fészkelték be magukat a szőrme és gyapjú ruhákba.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.