HIRDETÉS BEZÁRÁS

9 hely a Földön, ahol akár 1 euróért is házat vehetsz magadnak

  Bosszantó tud lenni látni, hogy a budapesti agglomerációban a múlt század közepén épült lepusztult családi házakat is 50 millió forintért hirdetik, ami valljuk be, egy teljesen abszurd összeg, legalábbis a magyarországi bérekhez képest mindenképp. Ennek okán tehát sokaknak nem marad más választásuk, mint az agglomeráción kívüli területeken nézelődni, bár ott sem sokkal rózsásabb a helyzet. Éppen ezért is olyan meglepő, hogy ennek ellenére vannak olyan helyek a világon, ahol akár egy euróért is saját házat vehetünk. Igaz, ezek legtöbbször bizonyos feltételekhez vannak kötve.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most összegyűjtöttünk 9 olyan, egyébként gyönyörű helyet a Földön, ahol bizonyos feltételek teljesítése mellett 1 euróért vagy akár ingyen is saját házhoz juthatunk.

  1. 9 Roubaix (Franciaország)

   Roubaix

   Ajánlat: a belga határon fekvő kisvárosban a házakat jelképes, 1 eurós árért kínálják. A program célja a terület benépesítése.

   Kikötés: a házat a saját költségünkön kell felújítani és 5 évig nem lehet eladni.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 8 Cobridge (Anglia)

   Cobridge

   Ajánlat: Cobridge városában szintén több tucat házat kínálnak 1 eurós áron, ennek a szokatlan akciónak a célja szintén az elhagyott házak benépesítése és a város fialítása.

   Kikötés: az 1 eurós vételár csak akkor érvényes, ha a vásárló aláír egy szerződést, amiben garantálja, hogy vagy alacsony kamatozású hitelből vagy saját erőből, de legalább 30 ezer font (~12 millió forint) értékben végez felújításokat az ingatlanon. A felújított házat ezután 5 éven keresztül nem lehet eladni.

  3. 7 Liverpool (Anglia)

   Liverpool

   Ajánlat: a kedvező ajánlat az Anfield kerületben található romos és elhagyatott házak benépesítését szolgálja. A város hatósága minden szükséges felújítást elvégez a vásárlás előtt.

   Kikötés: csak olyan emberek élhetnek a lehetőséggel, akik Liverpoolban élnek vagy dolgoznak.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 6 Carrega Ligure (Olaszország)

   Carrega Ligure

   Ajánlat: Carrega Ligure vezetése létrehozott egy projektet a település elnéptelenedésének megállítása céljából (összesen 98 ember él itt). Ez az egyik legkihaltabb falu Olaszországban, pedig a 950 méteres tengerszint feletti magasságban található Carrega Ligure elképesztő természeti látnivalókat kínál.

   Kikötés: a házat fel kell újítani, és ehhez kizárólag környezetbarát anyagokat lehet használni. Az új tulajdonosnak a házat az eredeti stílusnak megfelelően kell felújítania, nem változtathat annak megjelenésén.

  5. 5 Hokkaido-sziget (Japán)

   Hokkaido

   Ajánlat: a japán Hokkaido-sziget hatóságai, szembesülve a népességvándorlás problémájával, ingyen telkeket kezdtek osztani az embereknek.

   Kikötés: annyi a kikötés, hogy 3 éven belül házat kell építeni rá, és hivatalosan is oda kell aztán költözni.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.