HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekInterneten talált dolgok

20 izgalmas tény és adat, amit jobb, ha mindig észben tartasz

Észrevetted már, hogy este lefekvéskor – különösen akkor, amikor gyorsan el kellene aludnunk – valahogy mindig sokkal jobban szárnyalnak a gondolataink, mint bármikor máskor? Gondolkodtál már rajta, hogy vajon milyen nehéz lehet egy felhő? Hát azon, hogy mennyi energiát képes termelni az emberi test?

  HIRDETÉS

  Ha a válaszod bármelyik kérdésre is az, hogy „igen”, akkor a lehető legjobb helyen jársz, a most következő 20 izgalmas tény ugyanis épp az ilyen kérdésekre ad majd nekünk választ egyszer és mindenkorra.

  line
  Szögmérés tenyérrel

  1. Képesek vagyunk megállapítani egy szög fokát a tenyerünk segítségével. Ehhez csak szét kell nyitnunk az ujjainkat, – amennyire csak bármiféle erőlködés nélkül bírjuk – majd rátennünk a lemérni kívánt felületre. A kisujj képezi a 0°-ot, a gyűrűsujjunk a 30°-ot, a középső ujjunk a 45°-ot, a mutatóujjunk a 60°-ot, végül a hüvelykujjunk a 90°-ot.

  2. Az emberi nyálban természetes fájdalomcsillapító anyag, úgynevezett opiorfin található. Ez 6-szor erősebb, mint a morfium.

  3. Vannak olyan „lehetetlen színek”, más néven tiltott színek, amiket a szemünkkel nem vagyunk képesek érzékelni, ám az agyunk mégis el tudja képzelni őket. Erre példa a sárga és a kék, illetve a zöld és a piros színek az a keveréke, amely mindkét eredeti színre hasonlít, de nem keverhető ki fényekből vagy festékekből.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Lehetetlen színek

  4. A nitrogén a DNS-ünkben, a kalcium a fogainkban, a vas a vérünkben és a tüdőnkben lévő oxigénatomok egyaránt összeomló csillagok belsejében keletkeztek. Egy kicsit tehát mindannyian „idegenek” vagyunk.

  5. 60 éves korunkra elveszítjük az ízlelőbimbóink felét, ezért egyre kevésbé tudunk különbséget tenni az édes, a sós és a savanyú ízek között.

  6. Életünk során körülbelül 16 gyilkos mellett sétálunk el, anélkül, hogy tudnánk róla.

  Gyilkos kép

  7. Alvás közben nem érzünk szagokat.

  8. Minden alkalommal, amikor megkeverünk egy kártyapaklit, nagy valószínűséggel mi vagyunk az első olyan emberek a történelem során akik azt az adott sorozatot ,,kikeverték”.

  9. Ha a terhesség alatt egy nő belső szervei sérülnek, a baba a köldökzsinóron keresztül küld neki őssejteket, hogy elősegítse a sérült területek gyógyulását.

  10. A szívünk minden egyes nap annyi energiát hoz létre, ami elég lenne egy 32 km-es utazásra teherautóval. Továbbá, az agy elegendő energiát termel ahhoz, hogy megvilágítsunk vele egy 10 wattos izzót.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

11 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • A tenyerünkön ha teljesen szét tesszük az újjunkat amig csak lehet akkor a hüvelyk új és a kis újj nem 90 fokot zárbe, többet.Inkább alap nyugalmi, kényelmes nyitott tenyér állapotban.
 • Egyszer beraktam a pizzát a sütőbe, de elaludtam. Nagyon büdös égett sajt szagára ébredtem.
  • mert ha a bal oldalinál tovább haladsz, akkor az egész földet meg kell kerülnöd, hogy visszatérj egész a jobb oldaliig :) 
 • Netto baromsag, pl. a honapoknal az lenne a lenyeg, hogy a ket kezedet osszeillesztve a 2 mutatoujjad  butyke kerul egymas melle, amibol latod, hogy 2 egymas utani honap (ju-aug) 31 napos. 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.