HIRDETÉS BEZÁRÁS

16 furcsa tény Ausztráliáról, ami bizonyítja, hogy ez az ország még különlegesebb, mint képzeltük

Ebben az országban bármi képes meglepetést okozni.
🔥 5 hozzászólás

  Kevés olyan ország létezik, ahol kétszer több juh él, mint ember és másfélszer több kenguru, mint juh. Ausztrália azonban ilyen. Olyan sok strand található itt, hogy ha mindennap új strandra utaznánk, akkor 15 év után is csak az Ausztráliában található strandok felét tudnánk bejárni. Érdekesen hangzik, nem?

  HIRDETÉS

  Az alábbi listán 16 ehhez hasonló érdekes tényt gyűjtöttünk össze Ausztráliáról, ami után garantáltan Te is teljesen más szemmel tekintesz majd a kenguruk hazájára.

   1. 1 Ausztráliában majdnem minden meg akar ölni.

    twitter

    Ez a fotó remekül szemlélteti Ausztrália lényegét: vérszomjas dingó, cápa, mérgeskígyók. Ha pedig ezek közül egyiknek sem sikerül megölnie, akkor még mindig ott van a Nap, aminek 10-szer magasabb az UV sugárzása, mint bárhol Európában, így akár már fél óra napon történő séta is bőrrákot okozhat.

   2. 2 Az Ausztrál Alpokban több hó esik, mint egész Svájcban.

    reddit

    Bár Sydneyben utoljára 1836-ban láttak havat, ettől függetlenül van olyan hely Ausztráliában, amit minden évben hó borít. Az Új-Dél-Wales és Victoria államban található Ausztrál Alpok például éppen hely. A síszezon itt júniustól októberig tart.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Innen származik az UGG csizma.

    instagram

    Bár az UGG márkát az amerikaiak szabadalmaztatták, a báránybőr csizma ötlete valójában Ausztráliában született. A huszadik század elején itt élő mezőgazdasági termelők és parasztok viselték őket először.

   4. 4 Ausztrália egyes útjai olyan hosszúak és monotonok, hogy táblák figyelmeztetik a vezetőket, hogy szórakoztassák magukat valamivel vezetés közben.

    reddit
   5. 5 Ausztrália minden negyedik lakosa külföldön született.

    instagram

    A legfrissebb statisztikák szerint az ausztrálok 28,5%-a született külföldön. A legtöbben Nagy-Britanniából, Új-Zélandról, Kínából és Indiából ‘vándoroltak’ ide.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 6 Ausztráliában kiemelkedően magas a szociális támogatás.

    instagram

    Egy nagyobb (4-5 gyermekes) család olyan sok támogatást kap, hogy a szülők tulajdonképpen akár fel is mondhatnának a munkahelyükön és akkor is könnyedén képesek lennének eltartani a családjukat.

   7. 7 Majdnem minden parkban van nyilvános (elektromos vagy gázos) grillező.

    instagram
   8. 8 Ausztrália az óriás szobrok hazája.

    instagram

    Az országban körülbelül 150 óriás szobor található, melyeket csak „turista csapda” néven emlegetnek a helyiek. A szobrok mögött tulajdonképpen nem rejtőzik semmilyen komolyabb tartalom, csak egy céljuk van, hogy utazásra ösztönözzék a turistákat.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

5 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 9,109
  Létrejött!Első hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
  "Egy nagyobb (4-5 gyermekes) család olyan sok támogatást kap, hogy a szülők tulajdonképpen akár fel is mondhatnának a munkahelyükön és akkor is könnyedén képesek lennének eltartani a családjukat." DIKK! KŐTÖZÜNK!
 • 9,814
  Rendszeres látogatóKommentkirályTörzsvendég10 hozzászólás
  A Dingo nem vadon élő kutya. 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.