HIRDETÉS
Érdekességek

15 fotó, ami bizonyítja, hogy minden ország egyfajta külön kis bolygóként létezik

Utazáskor elsősorban mindig a látnivalókra figyelünk, de a híres turistalátványosságok mellett olykor a teljesen hétköznapi pillanatok is képesek mély benyomást hagyni. Pedig ki gondolná az utazás tervezésekor, hogy a mobiltelefonján vécékről vagy esernyőkről készült képekkel tér haza?

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál úgy gondoljuk, hogy néha épp ezek a különleges pillanatok azok, amik a leginkább árulkodóak egy ország életéről és annak lakóiról, ezért összegyűjtöttünk néhány meglepő fotót, amit az idegen országokban járva készítettek az emberek.

  1. 1 Mivel rá van írva, hogy "a gép működik", ez azt jelenti, hogy biztos tényleg működik.


   ,,A németországi cégünknél azért, hogy véletlenül se nyissák ki a mosogatógépet az emberek, a takarítónő mindig egy "a gép működik" feliratú papírt hagy fölötte. Múlthét csütörtökön elfelejtette leszedni, miután elment, szóval péntek délután 3-ig így nézett ki a konyha az emeletünkön."

  2. 2 Ha valamit elveszítesz Koreában, akkor azt biztosan visszakapod, még akkor is, ha ki sem mozdulsz a házból.


   ,,Elvesztettem a pénztárcámat, benne minden iratommal és kártyámmal. Fogalmam sem volt, hol veszthettem el, így el sem kezdtek keresni. 3 hónappal később azonban egy csomag érkezett a rendőrőrsről, benne egy papírral, hogy pontosan hol találták meg a pénztárcámat. A pénztárcámat egészen a lakásom ajtajáig hozták, és minden benne volt az utolsó aprópénzig. Megdöbbentett ez a koreai mentalitás."

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Soha ne hagyj el egy spanyol bárt azért, mert koszos a padló.


   ,,Régen az emberek a bárokban a csontokat, héjat és minden egyéb hulladékot a hamutartókba tettek, de amikor a hamutartókat elvitték, elkezdtek mindent a földre dobálni. A felszolgálók sosem tették ezt szóvá, ezért szépen lassan szokássá vált a spanyolok körében. Manapság már inkább fel sem takarítják a padlót a bárokban, mivel ez egyfajta státuszszimbólum: minél koszosabb egy bár, annál népszerűbb. Sok spanyol ember, ha meglátja, hogy egy bár padlója túlságosan tiszta, akkor be se megy, mert valószínűleg túl drága vagy népszerűtlen a hely."

  4. 4 A svájci parkokban táblák mutatják, hogy milyen edzést végezzenek az emberek, ha elérik az útvonal bizonyos pontjait. Vitaparcour-nak hívják, és a helyiek nagyon szeretik.


  5. 5 Norvégiában a biciklitartók fölött kis tetők találhatók, hogy szárazon tartsák az ülést.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Tokióban van egy automata, amiből különböző típusú halleveseket lehet vásárolni.


  7. 7 A müncheni repülőtéren kibérelheted ezeket a kis kabinokat, ha szeretnél dolgozni, aludni, vagy csak elmenekülni a többi ember elől.


  8. 8 Külön kutyavécé a san franciscói repülőtéren.


  9. 9 Japánban bizonyos nyilvános helyeken külön telefonáló szobákat alakítanak, ki hogy nyugodtan, másokat nem megzavarva tudjanak telefonálni az emberek.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  10. 10 Ennek az ausztrál repülőtérnek a képernyőjén a "pihenés" felirat olvasható a "várakozás" helyett.


  11. 11 Ez az épület Szingapúrban úgy néz ki, mintha a Minecraftban épült volna.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 Washington állam egyik éttermében a vécékben szájvíz-adagoló is van a szappan és kézszárító mellett.


  13. 13 ,,Kanada egyik városában vagyok éppen, és nagyon szakad az eső. Meglepődésemre mindenhol ilyen, ingyen elvihető esernyőket helyeztek ki a városban."


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 Hollandiában a gazdák ilyen tejárusító automatákat helyeznek ki, ahol az emberek friss tejet vásárolhatnak, és még olcsóbb is, mint a szupermarketekben.


  15. 15 Az isztambuli repülőtér akkora, hogy kis elektromos rollerekkel igyekeznek segíteni a benne történő közlekedést.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

One comment -

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.