HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉletmódTippek és trükkök

10+ lakberendezési hiba, ami miatt több időt töltünk takarítással, mint kellene

  Egy kutatás szerint az emberek havonta átlagosan 24 órát töltenek takarítással, tehát több mint 5 órát hetente. Ennek az időnek a lerövidítése érdekében az emberek általában különféle lifehack-eket használnak, viszont ennél is hatásosabb tud lenni az úgynevezett megelőzés, vagyis ha az otthonunkat tudatosan úgy rendezzük be, hogy minimális takarítás mellett is mindig tiszta maradjon.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál nagyon szeretjük az otthoni takarítást megkönnyítő trükköket, ezért most megosztunk néhány olyan dolgot, amit ha az otthonunk felújításakor előrelátóan csinálunk, akkor a jövőben sok gondtól menthetjük meg magunkat.

  1. 12 Válasszunk tartós, nedvességtűrő munkalapot.

   23df88579eb00b6b46938fff58

   Mosogatás után sok csepp jelenik meg a konyhapulton. Ha nem távolítjuk el őket időben, a munkalap felszívja ezeket a cseppeket, amitől idővel megduzzad és tönkre megy. Ennek elkerülése érdekében válasszunk gránit vagy márvány felületet. Persze ezek drágábbak, viszont hosszútávon sok pénzt és idegeskedést spórolhatunk velük, nem beszélve arról, hogy a mosogatás is sokkal kellemesebbé és gyorsabbá válik.

  2. 11 Sima csempe a konyhafalra.

   9d88fb5c238baedc886d18a211

   Nem számít, hogy mennyire ügyesen mozgunk a konyhában, főzés közben akkor is zsír rakódik le a falakra, ha profik vagyunk. Ha bonyolult textúrájú csempe borítja a falat, tele mélyedéssel és domború motívumokkal, akkor a takarítása is nehezebb lesz. Lehetőség szerint válasszunk minél simább és egybefüggőbb csempét a konyhafalra, így sokkal könnyebb lesz a takarítás.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 10 Kerüljük a bonyolult, domborított fogantyúkat.

   63fcbe574daabe163e2e175042

   Hasonló a helyzet a fölöslegesen túlbonyolított fogantyúkkal is, melyek mélyedéseiben ugyanúgy összegyűlik a piszok és nehezebbé, hosszabbá teszik számunkra a takarítást. Válasszunk helyettük egyszerű, könnyen tisztítható fogantyúkat.

  4. 9 Használjunk konyhamalacot.

   56f75a5b2ca9f16a9f60c40091

   Egyes vélemények szerint a konyhamalac a leghasznosabb dolog egy konyhában a mosogatógép után. A boltokban ma már komplett szettekben is vásárolhatjuk a mosogatókkal, de utólag is könnyedén felszerelhetjük őket. Egy ilyen készülék beszerzésével az eldugult és nehezen lefolyó konyhai csapok problémája örökre megszűnik, ráadásul sokat spórolhatunk vele a vízszámlán.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 8 Textúramentes padló.

   be8ca65622820e0e8bf62c66f8

   A dombornyomott és résekkel határolt padlók takarítása szintén időigényes és bosszantó. Ennek megelőzése érdekében válasszunk olyan burkolatot, ami a lehető legkevésbé textúrázott (mintás persze lehet), ezzel sok időt spórolhatunk a takarításon.

  6. 7 Válasszunk mennyezetig érő konyhabútorokat.

   0fb8ae587db0bfbb9bdf30ba96

   Milyen gyakran takarítod a szekrények alját és tetejét? Persze a mennyezetig érő bútorok sem fognak teljesen megmenteni minket a portól, ám jócskán lecsökkentik annak mennyiségét.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

4 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • a konyhamalac teljesen fölösleges és ártalmas is, a magyar csatornarendszer nem bírja el
 • Be épített wc tartály nagyon jó főleg ha el romlik benne valami. Na akkor szét lehet bombázni a fél fürdőt 🤣🤣
  • 0
   Nem feltétlenül....Nem ártana utánna nézni mielőtt baromságokat beszélsz!
 • De ki határozza meg, hogy pl. nekem mennyi időt "kellene" takarítással töltenem? Már úgy értem, saját magamon kívül, mégis ki érzi úgy, hogy ebben dönthet?

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.