10+ lakberendezési hiba, ami miatt több időt töltünk takarítással, mint kellene

  Egy kutatás szerint az emberek havonta átlagosan 24 órát töltenek takarítással, tehát több mint 5 órát hetente. Ennek az időnek a lerövidítése érdekében az emberek általában különféle lifehack-eket használnak, viszont ennél is hatásosabb tud lenni az úgynevezett megelőzés, vagyis ha az otthonunkat tudatosan úgy rendezzük be, hogy minimális takarítás mellett is mindig tiszta maradjon.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál nagyon szeretjük az otthoni takarítást megkönnyítő trükköket, ezért most megosztunk néhány olyan dolgot, amit ha az otthonunk felújításakor előrelátóan csinálunk, akkor a jövőben sok gondtól menthetjük meg magunkat.

  1. 12 Válasszunk tartós, nedvességtűrő munkalapot.

   23df88579eb00b6b46938fff58

   Mosogatás után sok csepp jelenik meg a konyhapulton. Ha nem távolítjuk el őket időben, a munkalap felszívja ezeket a cseppeket, amitől idővel megduzzad és tönkre megy. Ennek elkerülése érdekében válasszunk gránit vagy márvány felületet. Persze ezek drágábbak, viszont hosszútávon sok pénzt és idegeskedést spórolhatunk velük, nem beszélve arról, hogy a mosogatás is sokkal kellemesebbé és gyorsabbá válik.

  2. 11 Sima csempe a konyhafalra.

   9d88fb5c238baedc886d18a211

   Nem számít, hogy mennyire ügyesen mozgunk a konyhában, főzés közben akkor is zsír rakódik le a falakra, ha profik vagyunk. Ha bonyolult textúrájú csempe borítja a falat, tele mélyedéssel és domború motívumokkal, akkor a takarítása is nehezebb lesz. Lehetőség szerint válasszunk minél simább és egybefüggőbb csempét a konyhafalra, így sokkal könnyebb lesz a takarítás.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 10 Kerüljük a bonyolult, domborított fogantyúkat.

   63fcbe574daabe163e2e175042

   Hasonló a helyzet a fölöslegesen túlbonyolított fogantyúkkal is, melyek mélyedéseiben ugyanúgy összegyűlik a piszok és nehezebbé, hosszabbá teszik számunkra a takarítást. Válasszunk helyettük egyszerű, könnyen tisztítható fogantyúkat.

  4. 9 Használjunk konyhamalacot.

   56f75a5b2ca9f16a9f60c40091

   Egyes vélemények szerint a konyhamalac a leghasznosabb dolog egy konyhában a mosogatógép után. A boltokban ma már komplett szettekben is vásárolhatjuk a mosogatókkal, de utólag is könnyedén felszerelhetjük őket. Egy ilyen készülék beszerzésével az eldugult és nehezen lefolyó konyhai csapok problémája örökre megszűnik, ráadásul sokat spórolhatunk vele a vízszámlán.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 8 Textúramentes padló.

   be8ca65622820e0e8bf62c66f8

   A dombornyomott és résekkel határolt padlók takarítása szintén időigényes és bosszantó. Ennek megelőzése érdekében válasszunk olyan burkolatot, ami a lehető legkevésbé textúrázott (mintás persze lehet), ezzel sok időt spórolhatunk a takarításon.

  6. 7 Válasszunk mennyezetig érő konyhabútorokat.

   0fb8ae587db0bfbb9bdf30ba96

   Milyen gyakran takarítod a szekrények alját és tetejét? Persze a mennyezetig érő bútorok sem fognak teljesen megmenteni minket a portól, ám jócskán lecsökkentik annak mennyiségét.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
17
4 hozzászólás, 17 pont

Szólj hozzá!

4 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • a konyhamalac teljesen fölösleges és ártalmas is, a magyar csatornarendszer nem bírja el
 • Be épített wc tartály nagyon jó főleg ha el romlik benne valami. Na akkor szét lehet bombázni a fél fürdőt 🤣🤣
 • De ki határozza meg, hogy pl. nekem mennyi időt "kellene" takarítással töltenem? Már úgy értem, saját magamon kívül, mégis ki érzi úgy, hogy ebben dönthet?
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!