HIRDETÉS

10+ lakberendezési hiba, ami miatt több időt töltünk takarítással, mint kellene

  Egy kutatás szerint az emberek havonta átlagosan 24 órát töltenek takarítással, tehát több mint 5 órát hetente. Ennek az időnek a lerövidítése érdekében az emberek általában különféle lifehack-eket használnak, viszont ennél is hatásosabb tud lenni az úgynevezett megelőzés, vagyis ha az otthonunkat tudatosan úgy rendezzük be, hogy minimális takarítás mellett is mindig tiszta maradjon.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál nagyon szeretjük az otthoni takarítást megkönnyítő trükköket, ezért most megosztunk néhány olyan dolgot, amit ha az otthonunk felújításakor előrelátóan csinálunk, akkor a jövőben sok gondtól menthetjük meg magunkat.

  1. 12 Válasszunk tartós, nedvességtűrő munkalapot.

   23df88579eb00b6b46938fff58

   Mosogatás után sok csepp jelenik meg a konyhapulton. Ha nem távolítjuk el őket időben, a munkalap felszívja ezeket a cseppeket, amitől idővel megduzzad és tönkre megy. Ennek elkerülése érdekében válasszunk gránit vagy márvány felületet. Persze ezek drágábbak, viszont hosszútávon sok pénzt és idegeskedést spórolhatunk velük, nem beszélve arról, hogy a mosogatás is sokkal kellemesebbé és gyorsabbá válik.

  2. 11 Sima csempe a konyhafalra.

   9d88fb5c238baedc886d18a211

   Nem számít, hogy mennyire ügyesen mozgunk a konyhában, főzés közben akkor is zsír rakódik le a falakra, ha profik vagyunk. Ha bonyolult textúrájú csempe borítja a falat, tele mélyedéssel és domború motívumokkal, akkor a takarítása is nehezebb lesz. Lehetőség szerint válasszunk minél simább és egybefüggőbb csempét a konyhafalra, így sokkal könnyebb lesz a takarítás.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 10 Kerüljük a bonyolult, domborított fogantyúkat.

   63fcbe574daabe163e2e175042

   Hasonló a helyzet a fölöslegesen túlbonyolított fogantyúkkal is, melyek mélyedéseiben ugyanúgy összegyűlik a piszok és nehezebbé, hosszabbá teszik számunkra a takarítást. Válasszunk helyettük egyszerű, könnyen tisztítható fogantyúkat.

  4. 9 Használjunk konyhamalacot.

   56f75a5b2ca9f16a9f60c40091

   Egyes vélemények szerint a konyhamalac a leghasznosabb dolog egy konyhában a mosogatógép után. A boltokban ma már komplett szettekben is vásárolhatjuk a mosogatókkal, de utólag is könnyedén felszerelhetjük őket. Egy ilyen készülék beszerzésével az eldugult és nehezen lefolyó konyhai csapok problémája örökre megszűnik, ráadásul sokat spórolhatunk vele a vízszámlán.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 8 Textúramentes padló.

   be8ca65622820e0e8bf62c66f8

   A dombornyomott és résekkel határolt padlók takarítása szintén időigényes és bosszantó. Ennek megelőzése érdekében válasszunk olyan burkolatot, ami a lehető legkevésbé textúrázott (mintás persze lehet), ezzel sok időt spórolhatunk a takarításon.

  6. 7 Válasszunk mennyezetig érő konyhabútorokat.

   0fb8ae587db0bfbb9bdf30ba96

   Milyen gyakran takarítod a szekrények alját és tetejét? Persze a mennyezetig érő bútorok sem fognak teljesen megmenteni minket a portól, ám jócskán lecsökkentik annak mennyiségét.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

  1. 6 Válasszunk mosható falburkolatot.

   42a52658c49a999f7a13e7ea73

   Az emberek leggyakrabban vízbázisú festéket vagy tapétákat használnak a nappali dekorálásához, de a tisztítás szempontjából célszerű inkább mosható festéket vagy tapétát választani. Különösen praktikus ez a kapcsolók és kilincsek közelében, melyek gyakran koszolódnak.

  2. 5 Mondjunk igent az indukciós főzőlapra.

   557a82586e84b18ecb11189aec

   Az indukciós főzőlapok nem véletlenül örvendenek hatalmas népszerűségnek. Könnyű takaríthatóságuk miatt jócskán lecsökkentik a konyha takarítására szánt időt, még akkor is, ha főzés közben minden össze-vissza fröcskölt.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 4 Mondjunk le a feketéről.

   25a9585f3c84636809c4c505dc

   A fekete színű bútorok nagyon elegáns hatást keltenek, egy baj van velük csupán, a praktikusság. A sötét felületek ugyanis nagyon gyorsan és látványosan koszolódnak, ezért folyamatos, akár napi rendszerességű takarítást igényelnek, máskülönben koszos hatást keltenek. Ennek elkerülése érdekében válasszunk más színeket, például szürkét vagy barnát.

  4. 3 Rejtsük el a vécétartályt a falba.

   36a1dd5f17bff3676451090d1f

   Ha lehetőségünk van rá, akkor az otthonunk felújítása közben feltétlenül fordítsunk erre figyelmet. Ezzel elkerülhető a vécétartály nehéz és az alatta található terület nehéz és fárasztó takarítása.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 2 Válasszunk könnyen újrahúzható bútorokat.

   79aebd545faa3957102cf6e0ce

   Az ülőgarnitúrák kiválasztásakor ne feledkezzünk meg a praktikumról: a kanapén lévő szennyeződések ugyanis elkerülhetetlenek, sokszor pedig a takarításuk lehetetlen. Célszerű olyan modelleket vásárolni, amiknek a szövet borítása könnyedén levehető, mosógépbe dobható, ezután pedig a kanapé ismét makulátlan fényben ragyog.

   A szakértők azt is megjegyzik, hogy válasszunk szögletes bútorokat - az ilyeneket ugyanis jóval könnyebb tisztítani, mint a kerekített, feleslegesen bonyolított darabokat.

  6. 1 A nyitott polcok jók, de még jobb az üveg.

   ae6b6b510f825e54e5dee6b77d

   A nyitott, apróságokkal teli polcok jól mutatnak egy gyönyörű házról készült fotón, de a mindennapokban rengeteg fejfájást okoznak. A takarításuk szinte lehetetlen, ráadásul valóságos porfogóként funkcionálnak. A szakértők szerint célszerű üveg mögé rejtett polcokat választani, amikkel negyedére csökkenthető a szekrények takarításával töltött idő, látványra pedig majdnem ugyanolyan szépek, mint a nyitott változatuk.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
17
4 hozzászólás, 17 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!