HIRDETÉS BEZÁRÁS

10 dolog, amivel a felnőttek gyakran megbántják a saját szüleiket

  Az Egyesült Államokban az idősek körülbelül 20%-a soha nem megy nyugdíjba, miközben 75%-uk legalább egy krónikus betegséggel küzd, sokan pedig két vagy annál több betegséggel is harcolnak egyszerre. Az idős szülők segítése mindig fontos, teljesen mindegy, hogy mennyire is állunk hozzájuk közel. A legapróbb figyelmességek is átsegíthetik őket a nehéz időszakon, épp úgy, ahogy ők is tették azt velünk gyerekkorunkban.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu csapata úgy véli, hogy mindenkinek elegendő időt kell szentelnie a szüleivel közös minőségi időtöltésére, és a megfelelő gondoskodást is biztosítani kell számukra. Ebben a bejegyzésben tíz dolgot sorolunk fel, amikkel a felnőttek gyakran megbántják azokat, akik életet adtak nekik.

  10 A szülők elhanyagolása

  Szülők és idős családtagok

  Minden embernek szüksége van a kapcsolatra más emberekkel, különösen idősebb korban. Az idősotthonok nem mindig jelentenek ideális megoldást, hiszen ha a gyermekeik ritkán látogatják meg őket, akkor így is úgy is magányosnak érzik magukat, még akkor is, ha más idősekkel vannak körülvéve.

  9 Bántó dolgokat mondani

  Szülői dolgok 018

  Néhány szó könnyen megbánthatja az idős szülőket és hosszú távon akár traumatikus hatásuk is lehet. Például a “Miért hoztál engem a világra?”, vagy a “Nem törődsz velem”, vagy a “Jobban szereted a testvéremet, mint engem” mondatok.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8 Nem érdeklődni az egészségük felől

  Szülői dolgok 017

  Az idős szülők gyakran makacsok és nehezen panaszkodnak, ezért különösen fontos, hogy őszintén érdeklődjünk az egészségükkel kapcsolatban és felhívjuk a figyelmüket, hogy ránk bármikor számíthatnak, ha panaszkodni támad kedvük, vagy el akarnak valamit mondani.

  7 Nem segíteni anyagilag

  Szülői dolgok 016

  Az idős szülőknek néha anyagi támogatásra van szükségük vagy olyan ajándékokra, mely javítja az életminőségüket.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Kerülni a szülőket és a családi eseményeket

  Szülői dolgok 015

  Bármilyen nehéz vagy bonyolult is a kapcsolat az idősebbkorú szülőkkel, a teljes mellőzés és a szülők elkerülése sohasem a legjobb megoldás. Az egész család érzelmi stabilitásának érdekében fontos, hogy időről-időre összeüljenek a családtagok.

  5 Nem mondani köszönetet, és nem hálásnak lenni

  Szülői dolgok 014

  A kedvesség és a hála minden élethelyzetben fontos és akár a legapróbb gesztusok is nagyon sokat jelenthetnek a szülők számára.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.