HIRDETÉS BEZÁRÁS

10 dolog, amin nem szabad spórolni, még akkor sem, ha nagy a kísértés

Minden egyes rájuk költött forint megtérül.
Szólj hozzá

  A takarékosság egy nagyon dicséretes tulajdonság. Néha azonban a túlzott spórolás közben megfeledkezünk arról, hogy némi többletköltés is lehet hasznos és ésszerű is. Éppen ezért, amikor egy olcsó és egy drága opció között kell választanunk, akkor képesnek kell lennünk felmérni, hogy a megtakarítás ne csökkentse túlzottan a kényelem és a praktikum szintjét.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, melyek azok a termékek, amikre határozottan megéri több pénzt költeni, mert jelentősen kifizetődőbbek, mint a némileg olcsóbb társaik.

  10 Izzók

  Kifizetődő termékek 019

  Első pillantásra a hagyományos izzók sokkal olcsóbbak, mint a LED-ek. Azonban több energiát fogyasztanak, ami kihat a villanyszámlára, és ami még rosszabb, gyorsan kiégnek, és elég gyakran kell őket cserélni. A LED izzók ezzel szemben sokkal tovább tartanak, ami miatt határozottan megéri inkább többet költeni ezekre.

  9 Szemeteszsákok

  Kifizetődő termékek 018

  Az olcsó szemeteszsákok már akkor is hajlamosak elszakadni, amikor próbáljuk letépni őket a tekercsről, nem beszélve arról, hogy teljesen alkalmatlanok bármilyen jelentős mennyiségű hulladék befogadására. Ennek eredményeként néhányat azonnal ki kell dobni, a többit pedig párban használni, hogy ne szakadjanak el, ez pedig minden rajtuk történt spórolást felemészt. Ez persze nem jelenti azt, hogy a legdrágább kukászsákokat kellene vásárolni, de határozottan van értelme az erősebb és tartósabb változatokat előnyben részesíteni.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8 Serpenyők

  Kifizetődő termékek 017

  Az olcsó edények élettartama rendkívül rövid, mivel rosszabb minőségű anyagokból készülnek. Megkérdőjelezhető továbbá a tapadásmentes bevonatuk is, mely meglehetősen hajlamos a karcolódásra, rozsdásodásra és a későbbi lepattogzásra. Mindez ahhoz vezet, hogy a főzőedényeket ilyen állapotban kell használni, vagy a vásárlás után elég hamar újat kell venni helyettük. Ezzel szemben a drágább főzőedényeket a minőség, a tartósság és a könnyű karbantartás jellemzi.

  7 Táskák

  Kifizetődő termékek 016

  A rossz minőségű anyagokból készült olcsó táskák gyakori használat esetén hamar elveszítik minden vonzerejüket, főként a több helyen tapasztalható kopás miatt. Ennek következtében pedig hamarosan ki kell cserélni őket, ami további költségekkel jár. Ahhoz, hogy ebből az ördögi körből kilépjünk, logikusnak tűnik, hogy spóroljunk egy nagyon jó minőségű táska megvásárlására, és válasszunk egy semleges modellt, amely illik mindenhez, és egynél több szezont is kibír.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Szappan

  Kifizetődő termékek 015

  A bőr az ember legnagyobb szerve, ezért ostobaság lenne alábecsülni az ápolását. Ebből a szempontból nézve pedig az olcsó szappan használata egy nagyon rossz ötlet. Kétségtelenül károsítja a bőrt, például kiszárítja vagy irritációt okoz, ami később csak sokkal magasabb ápolószerek vagy terápiás kezelések költségeit eredményezheti. Ezzel szemben a hidratáló és tápláló összetevőket tartalmazó drágább termékek segítenek fenntartani a természetes olajréteget és selymesen tartja a bőrt.

  5 Súlyozott takaró

  Kifizetődő termékek 014

  Emlékszel, hogy gyermekkorunkban szundikáláskor vagy éjszaka betakartak minket egy nehéz takaróval, és az egész testünk pillanatok alatt ellazult? Kétségtelen tehát, hogy egy olyan dolog, amely megnyugtatja az idegrendszerünket, csökkenti a szorongásunkat és javítja a hangulatunkat, miközben kipihentebbé válunk, az minden pénzt megér. A súlyozott takarókról általánosságban úgy vélik, hogy a mai stresszes világban mindenki számára potenciálisan előnyösek lehetnek. Az extra költség tehát, amit rájuk költünk, valójában egy befektetés a saját egészségünkbe, ami viszont megfizethetetlen.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 10,394
  20 hozzászólásElső hozzászólásÖregmotorosLétrejött!Első reakcióTizedik reakcióMozinéző10 hozzászólás
  Múltkor kénytelen voltam máshol venni a kukászsákot, mint ahol szoktam. sokkal drágább volt és egy fos volt! szakad szét egy vékony gagyi.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.