HIRDETÉS BEZÁRÁS
Egyéb

5 élőlény, ami fel tud mászni a vécéden keresztül, és hogyan állíthatod meg őket

Ezek az állatok szeretik a csatornákat.

  Ha tudni akarod, hogy a rovarok és más kártevők miért keresik fel olyan gyakran a fürdőszobád, a válasz egyszerű: a sok nedvesség miatt. Ugyanez a helyzet a vécével is, különösen akkor, ha nem megfelelően tisztítjuk. Az öblítés önmagában nem elég, mert az ott ragadt szennyeződés elég ahhoz, hogy magához vonzza a hívatlan vendégeket.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most megmutatjuk, hogy melyek azok az élőlények, melyek egy külföldi nyaralás alkalmával, de akár a saját otthonunkban is meglepetésként érhetnek bennünket a WC-nkben.

   1. 5 Kígyók

    kigyok

    A kígyók szeretik a hűvös, nedves és sötét helyeket, ezért a szennyvízcsatornák és a vécénkhez vezető csövek nagyon érdekesek lehetnek számukra. Elsősorban azokra a csatornákra vadásznak, ahol élelmiszermaradványokra bukkannak, de miután végeztek ezekkel, igyekeznek kiutat találni, ehhez pedig sajnos a vécék jelentik gyakran a legrövidebb utat. A hideg éghajlaton élőknek azonban nem kell megijedniük, a kígyók ugyanis csak a melegebb éghajlaton fekvő országokban osonnak be a WC-kbe.

    Az ilyen kígyók többsége bár első ránézésre ijesztő, mégis ártalmatlan az emberekre nézve. Ettől függetlenül előfordult már nem egyszer, hogy az emberek anakondákra bukkantak például a dél-amerikai vagy ausztrál vécékben.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   2. 4 Patkányok

    patkanyok

    A kígyókhoz hasonlóan a patkányok is a táplálék reményében keresik fel a csöveket. Ezek az állatok kiváló úszók és akár percekig is képesek visszatartani a lélegzetüket, ezért az összetett csatornarendszerek sem jelentenek számukra akadályt.

    Fontos tehát, hogy ne húzzunk le ételmaradékokat a vécén, ha ugyanis nem találnak ételt, nem másznak be a csövekbe. Célszerű a vécé fedelét is folyamatosan csukva tartani, de ha komolyabb védelemre vágyunk, akkor akár patkányvédőt is felszerelhetünk: ez biztosítja, hogy a víz öblítéskor könnyedén távozzon, de az ellenkező irányból semmi ne juthasson be a vécénkbe.

   3. 3 Pókok

    pokok

    A pókokkal némileg más a helyzet, hiszen ezek az állatok nem tudnak úszni, ellenben más módon könnyedén bejuthatnak a vécénkbe. Amikor pedig bejutnak, gyakran az ülőke alá fészkelik be magukat. A hazai pókok természetesen nem jelentenek komoly veszélyt az emberekre, inkább csak rémisztő a látványuk, ha megpillantjuk őket a vécénkben vagy ránk másznak, de a melegebb éghajlaton fekvő országokban ilyen helyeken akár mérgespókokkal is találkozhatunk. Nem árt tehát az óvatosság.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.