HIRDETÉS BEZÁRÁS
Egyéb

13 tárgy, amit rosszul tárolunk és ezzel lerövidítjük a hasznos élettartamukat

Nem véletlenül mennek tönkre olyan gyorsan.

  Sokan a kényelem alapján tárolják a dolgokat: ha valami a konyhában kell sokszor, akkor azt ott tárolják rögtön kézközelben, nem pedig a kamrában vagy a ház más helyein. Gyakran annyira hozzászokunk ezekhez a rutin műveletekhez, hogy meg sem fordul a fejünkben annak a gondolata, hogy esetleg ezzel a helytelen tárolással rosszat teszünk a számunkra kedves holmiknak.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most összegyűjtöttük azokat a tárgyakat, amiket a leggyakrabban szoktak helytelenül tárolni őket, és azt is elmondjuk, hogy mit okozhat pontosan a helytelen tárolás, illetve, hogyan lehet mindezt elkerülni.

  13 Parfüm a fürdőszobában

  Dolgokra vigyázás 032

  A parfümök nem tűrik a hirtelen hőmérséklet- vagy fényváltozásokat. Nem tanácsos a fésülködőasztalon hagyni őket, nemhogy a fürdőszobában: ez ugyanis káros hatással van az illatra. A parfüm tárolására a legjobb, ha stabil hőmérsékletű, nem túl alacsony hőmérsékletű hűtőszekrényben tároljuk őket, egy sötét, száraz helyen.

  „Én mindig is a hűtőben tartottam a parfümöt. Aztán átköltöztettem egy szekrénybe. Az is sötét, és ott sem éri napfény. De néha, nyáron most is beteszem a parfümöt a hűtőbe. Olyan frissítő tud lenni reggelente” – mesélte egy lány.

  A fürdőszobában tárolt parfümnek egyébként van még egy hátránya: a páratartalom miatt az üvegen kondenzvíz képződik, amitől az üveg csúszós lesz, és könnyen kicsúszhat a kezünkből, ettől pedig eltörhet.

  Dolgokra vigyázás 031
  © corrobora / Reddit

  „Az új parfümöm kicsúszott a sminkes táskámból. Legalább most már jó illatú a hotel fürdőszobájának padlója”.

  12 Fogkefe a mosdó mellett

  Dolgokra vigyázás 030

  A legtöbb ember a mosdó mellett tartja a fogkeféjét, de valójában ez az egyik legrosszabb hely a tárolására. A magas páratartalom miatt a sörtéken maradt baktériumok gyorsan szaporodnak. Célszerű minden használat után alaposan kiöblíteni és megszárítani a fogkefét, valamint a mosdótól és a WC-től távol, például a hálószobában tartani. A fogkefét nem túl nehéz reggel és este magunkkal vinnünk a fürdőig.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  Dolgokra vigyázás 029
  © palibo / Reddit

  „A családunk fogkefés fiókja”.

  11 Sminkecsetek a fürdőszobában

  Dolgokra vigyázás 028
  © wtfitsvee / Reddit© unknown author / Reddit

  Sokan szeretnek a fürdőszobában sminkelni, és ezért ott tárolják az összes szükséges kiegészítőt. A legjobb azonban, ha az ecseteket hűvös, száraz helyen tároljuk, ahol nem érintkeznek egymással. A sörték hajlamosak gyorsan koszolódni, és a baktériumok könnyen elszaporodhatnak rajtuk, különösen meleg és párás környezetben. Az ecseteket egyébként rendszeresen mosni kell: ennek elhanyagolása büntetéseként könnyen bőrgyulladást és egyéb problémákat okozhat.

  Dolgokra vigyázás 027
  © AcidNationx / Reddit

  „Eszembe jutott valami, amit már régóta nem csináltam…. Már azt is elfelejtettem, hogy ez az ecset fehér!

  10 Fiókban tárolt kések

  Dolgokra vigyázás 026

  Azok a kések, amelyeket mindig ugyanabban a fiókban tárolnak, mint más tárgyakat, tompává válnak és tönkre mennek. Remek alternatívák erre a különféle késszervezők. A legesztétikusabbak a falra szerelhető mágneses csíkok. Egy másik, nem kevésbé látványos opció a vízszintes és függőleges tartók, amik megvédik a késeket attól, hogy összeérjenek.

  9 Fogantyúkon lógó táskák

  Dolgokra vigyázás 025

  Nem tanácsos a táskákat a fogantyúknál fogva felakasztani: maguk a fogantyúk megrepedhetnek, és idővel eldeformálhatják a tárgyat, különösen, ha a táska belsejében valami nehéz dolog van. Jobb, ha a kiegészítőket a szekrény egyik polcán tároljuk: így tovább megőrzik az eredeti megjelenésüket.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  Dolgokra vigyázás 024

  8 Mop a fürdőszoba padlóján

  Dolgokra vigyázás 023

  A fürdőszobában lévő nedvesség hatására a felmosórongy száljain penészesedés alakulhat ki, és a helyiségben dohos szag keletkezhet, amit rendkívül nehéz eltávolítani. A felmosórongyot feltétlenül meg kell szárítani, lehetőleg a napon, vagy ha ez nem lehetséges, akkor hagyjuk lógva valahol.

  7 Vállfára tett pulóverek

  Dolgokra vigyázás 022

  A hagyományos ruhafogasok teljesen alkalmatlanok a pamut ruhákhoz. A vállaknál gyorsan megnyúlnak és elveszítik alakjukat. A legjobb hely a pulóvereknek egy polcon van. Ha azonban kampón szeretnéd tárolni őket, akkor a következőt csinálhatod: hajtsd félbe a pulóvert, és akaszd fel a kampóra úgy, hogy a felső rész az ujjak és a pulóver fő része közé kerüljön, az ujjakat pedig rögzítsd az alsó szint alatt.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.