HIRDETÉS BEZÁRÁS

10 dolog a házban, amitől gondolkodás nélkül meg kell szabadulnod

Eljárt felettük az idő.
🔥 2 hozzászólás

  Szeretnéd jobban érezni magad a lakásodban, és egyben tágasabbá is tennéd? Akkor itt az ideje, hogy megszabadulj a felesleges holmiktól! Néhányat dobj ki a szemétbe, másokat adj oda jótékonysági célra, és akár az interneten is megpróbálhatod eladni őket.

  HIRDETÉS

  Lássuk, mely holmiktól ideje megválni végre egyszer s mindörökre.

  1. Régi törölközők és ágyneműk

  Az ágynemű nemcsak a hálószoba hangulatát befolyásolja, de a komfortérzetet és az alvás minőségét is. A régi garnitúrákhoz gyakran ragaszkodunk, de ha friss szemmel nézzük őket, észrevehetjük a hibákat: lyukakat, szöszöket, kifakult színeket.

  Kidobásra váró dolgok 016
  Nem szükséges a régi törölközőket rendeltetésszerűen használni, más helyeken is hasznosak lehetnek.

  Először válaszd ki a legrosszabb állapotú garnitúrákat, és búcsúzz el tőlük. Talán a régi plédektől is megszabadulhatsz, hogy felfrissítsd kicsit a hálószobádat.

  A leselejtezett törölközőket és ágyneműket nem feltétlenül kell kidobni! Felhasználhatod őket rongyoknak, de az idősek otthonában, vagy az állatmenhelyen is örülnének nekik.

  2. Ruhaboltok és vegytisztítós akasztók

  Kidobásra váró dolgok 015
  A vékony, vegytisztító akasztók szörnyen néznek ki egy szekrényben.

  Ha hajlamos vagy mindent megtartani a „hátha még jó lesz valamire” elv alapján, gondolkodj el, hogy mennyivel jobb lenne a lakásod egy kis lomtalanítás után! A felesleges holmiktól megszabadulva tisztább és tágasabb tér alakul ki.

  Például a vegytisztítóból vagy ruhavásárláskor kapott vékony vállfákat felesleges tárolni. Nem tartják jól a ruha formáját, és nem is mutatnak túl jól. Valószínűleg a zsebedben is találsz annyi pénzt, hogy vegyél helyettük szebb és praktikusabb darabokat.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3. Elveszett párú holmik

  Kidobásra váró dolgok 014
  Ha egy évig nem találtál nekik párt, akkor ne számíts arra, hogy magától előbukkannak.

  Bármennyire is ragaszkodsz a kedvenc fülbevalódhoz vagy kesztyűdhöz, ha elveszett a párja, nem érdemes tovább tárolni. Ha a fülbevaló aranyból van, beolvasztva új ékszert készíthetsz belőle. A bizsukat, elveszett párú kesztyűket és zoknikat viszont jobb, ha azonnal kidobod.

  Ne feledd, a lomtalanítás nemcsak a lakásodnak, de a lelkednek is jót tesz! A felesleges holmiktól megszabadulva felszabadulsz a teher alól, és új energiákkal töltheted meg a teredet.

  4. Viseletes alsónemű

  Vannak, akik úgy gondolják, hogy ha az alsóneműt nem látja senki, akkor hordhatjuk a kinyúlt melltartót vagy a szöszös bugyit is. Azonban ha ennyire nem becsüljük magunkat, az alacsony önbecsüléshez vezethet. Jobbat érdemelsz ennél!

  Ezenkívül a melltartók általában fél-egy évig használhatók, utána már nem töltik be rendesen a funkciójukat, azaz nem támasztják meg a mellet.

  5. Üres dobozok

  Kidobásra váró dolgok 013
  Igen, nagyon szépek, de ha már nincs hasznuk, akkor fölösleges tovább tárolni őket.

  Nehéz megérteni, hogy miért tartanak sokan otthon különféle üres dobozokat. Ez egyfajta „zacskó a zacskókban” szindróma: hátha még jó lesz valamire. Azonban a tároláshoz jobb kosarakat használni, és ha egy eszköz elromlik, elegendő a nyugtát bemutatni, nem kell a dobozt is megtartani.

  Összegyűjtheted a dobozokat, és leadhatod őket papírgyűjtésen. Így nemcsak megszabadulsz a felesleges holmitól, de még egy kis pénzt is kereshetsz vele.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6. Ruhák és cipők, amiket már nem hordasz

  A jó állapotú ruhákat eladhatod az interneten, a kevésbé jókat pedig odaadhatod rászorulóknak, például sokgyermekes családoknak. Ha meguntad a kabátodat, nem kell kidobnod. Ezek a holmik mások számára kincsek lehetnek.

  7. Régi mobiltelefonok tokjai és töltői

  Kidobásra váró dolgok 012
  A kopott tokokat és régi kábeleket sürgősen ki kell dobni.

  Légy őszinte magadhoz: a régi telefonok tokjaira, amiket már kidobtál, tuti nem lesz szükséged. Ha a töltők még használhatók is egy ideig, a régi, kopott tokokra ez nem igaz. A CD-k és a sérült pendrive-ok manapság már semmit sem érnek, ezért ezeket is ki kell dobni.

  8. Régi bizsuk

  Kidobásra váró dolgok 011
  Tudom, hogy nehéz megválni tőlük, de add oda másoknak, akik tényleg hordani fogják.

  Sokan szeretnek bizsut viselni, mert olcsóbb, mint az igazi ékszer. Így ezekből általában nem a klasszikus darabokat választjuk, hanem az aktuális divatnak megfelelőket. Azonban a divat hamar változik, és hamarosan új ékszerekre lesz szükség. Ugyanez érvényes a olcsó táskákra és sálakra is, amikre már ráuntunk. Ezeket a holmikat egyszerűen odaadhatod másoknak.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  9. Lejárt szavatosságú termékek

  A lejárt szavatosságú élelmiszereket azonnal ki kell dobni. De ne felejtsd el ellenőrizni a gyógyszereket, a háztartási vegyszereket és a kozmetikumokat is. Meglepődhetsz, hogy mennyi mindent ki kell dobnod.

  Ne feledd, hogy a lejárt szavatosságú krémeket nem szabad használni, mert allergiás reakciót okozhatnak. Ugyanez érvényes a gyógyszerekre is – ne kísérletezz a saját egészségeddel!

  10. Régi fogkefék és mosdókendők

  Kidobásra váró dolgok 010
  A fogkeféket gyakran kell cserélni.

  A legtöbb szakember egyetért abban, hogy a fogkefét szezonálisan, de minimum 3 havonta cserélni kell. Ez különösen fontos, ha beteg voltál.

  A zuhanykesztyűk és törülközők szavatossági ideje 6 hónap, ezután baktériumok kezdenek el szaporodni rajtuk. Feltétlenül cseréld a fogkeféket és kéztörlő törülközőket – ez megőrzi az egészségedet.

  A lomtalanítás legfontosabb lépése, hogy úgy tekints a lakásodra, mintha először látnád. Nézz meg minden dobozt, papírt és mágnest. Döntsd el, hogy tényleg szükséged van-e rájuk vagy sem.

  Valld be őszintén, hogy melyik az a dolog a felsoroltak közül, ami nálad is megtalálható, de úgysem fogod kidobni. Kíváncsiak vagyunk!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 13
  Létrejött!Első hozzászólás
  Régi mobilok, és bizsuk, fél pár fülbevalók  itt is vannak, talán 1x nekilátok  selejtezni. 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.